search-button
cross-out

Όλα όσα θα ήθελες να ρωτήσεις τον αισθητικό οδοντίατρο για το πως μπορείς να αποκτήσεις το πιο λαμπερό χαμόγελο!

Όλα όσα θα ήθελες να ρωτήσεις τον αισθητικό οδοντίατρο για το πως μπορείς να αποκτήσεις το πιο λαμπερό χαμόγελο!

Κάθε ευχάριστη σκέψη αντανακλάται στο χαμόγελό μας , είναι η απάντηση των μυών του προσώπου σε κάτι όμορφο με κυρίαρχα στοιχεία τα δόντια, τα χείλη και τα μάτια μας. Σε κάποιους ανθρώπους αυτή η ευχάριστη λειτουργία γίνεται χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί έχουν ένα όμορφο και υγείες χαμόγελο ενώ άλλοι άνθρωποι δεν νιώθουν όμορφα με το στόμα τους με αποτέλεσμα να κρύβουν με διάφορα τεχνάσματα το χαμόγελο τους.

Για αυτό τον λόγο ρωτήσαμε τον αισθητικό οδοντίατρο Dr. Πάρι Αμοργινό ο οποίος ειδικεύεται στην αισθητική επανορθωτική οδοντιατρική να μας απαντήσει σε όλα όσα θέλουμε να μάθουμε προκειμένου να αποκτήσουμε ένα λαμπερό χαμόγελο γεμάτο αυτοπεποίθηση.

Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να φτιάξει το χαμόγελό του?

Από τη στιγμή που έχουν ανατείλει τα μόνιμα δόντια του και δεν είναι ευχαριστημένος με το χαμόγελό του. Υπάρχουν τεχνικές και λύσεις για κάθε πρόβλημα, εύκολα και ανώδυνα.

Ποιες είναι οι νέες τεχνικές για το χαμόγελο?

 Όπως όλες οι επιστήμες έτσι και η οδοντιατρική έχει εξελιχθεί με την τεχνολογία. Ένα από τα επιτεύγματα της είναι το Digital Smile Desing. Μια νέα τεχνική που βοηθάει στο σχεδιασμό για την αποκατάσταση του χαμόγελου, όπου στα χέρια του έμπειρου ειδικού μπορεί να αποκατασταθεί αρμονικά το πρόσωπο.

Μπορεί η αισθητική οδοντιατρική να αποκαταστήσει τις ρυτίδες του προσώπου, και με ποιόν τρόπο;

Ναι. Με την αποκατάσταση της σύγκλησης της γνάθου στη σωστή θέση, σε συνδυασμό με το ιδανικό μέγεθος και σχήμα των δοντιών, αποκαθιστούν τις ρυτίδες στα χείλι και τις παρειές.

Ποια είναι τα νέα υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούμε σήμερα;

 Ανάλογα τις ανάγκες του κάθε ασθενή και με την ελάχιστη οδοντιατρική απώλεια. Επεμβαίνουμε με όψεις νέας γενιάς με χαρακτηριστικό γνώρισμα το φυσικό αποτέλεσμα, άμεσα, γρήγορα και ανώδυνα. Καθώς και στεφάνες (θήκες) άθραυστες χωρίς μέταλλα.

 Τι νέο υπάρχει σήμερα στα εμφυτεύματα?

 Στις μέρες μας που τα πάντα κινούνται σε γρήγορους ρυθμούς υπάρχει η λύση των εμφυτευμάτων άμεσης φόρτισης.

Όπου εξαγωγές δοντιών ή ριζών και τοποθέτηση εμφυτευμάτων γίνονται σε λίγες ώρες ανώδυνα αφού σε λιγότερο από 24 ώρες ο ασθενής έχει τα δόντια του.

Λεύκανση στο ιατρείο ή στο σπίτι;

 Αν θέλουμε γρήγορο και άμεσο αποτέλεσμα η λεύκανση στο ιατρείο είναι η ιδανική λύση. Σε ορισμένες περιπτώσεις και εφόσον το κρίνει απαραίτητο ο γιατρός μπορούν να συνδυαστούν και οι δύο τεχνικές.

Αποχρωματισμός δοντιών και κακοσμία, πού οφείλονται και πώς προλαμβάνονται;

Υπάρχουν ουσίες που λεκιάζουν τα δόντια όπως ο καφές, το κόκκινο κρασί, το τσάι, το τσιγάρο, τα παντζάρια, τα αναψυκτικά τύπου cola, η σοκολάτα και τα μούρα. Καλό θα ήταν μετά την κατανάλωσή τους να κάνουμε ένα απλό ξέπλυμα των δοντιών με νερό.

Σαν στοιχεία αυτοκαθαρισμού των δοντιών είναι τα μήλα, οι πράσινες σαλάτες και οι τσίχλες.

Η κακοσμία πως προκαλείται;

Η κακοσμία μπορεί να προκληθεί από κακή υγιεινή, παλιές προσθετικές εργασίες

(γέφυρες – θήκες), παλιά σφραγίσματα καθώς και από τα ούλα. Σε περιπτώσεις που έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί – θεραπείες – αποκαταστάσεις και συνεχίζει το πρόβλημα να υπάρχει θα πρέπει να εξεταστεί και από άλλες ιατρικές ειδικότητες.

Κάθε πότε ιδανικά πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας;

Ιδανικά το βούρτσισμα το δοντιών καλό είναι να γίνεται 3 φορές την ημέρα ενώ πρέπει να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας για έλεγχο και καθαρισμό τουλάχιστον 2 με 3 φορές τον χρόνο.

Info: Το ιατρείο του Dr. Πάρι Αμοργινού βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού 20 στην Αθήνα.

Τηλ.επικοινωνίας : 210 3390333 

Email : [email protected]

Health

Latest

zinapost.gr