search-button
cross-out

7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας μέσα στο σπίτι

7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ψυχολογία σας μέσα στο σπίτι

Γράφει η Αλεξάνδρα Ζωγράφου-Ψυχοθεραπεύτρια

Και να που ξαφνικά, χωρίς να το καταλάβουμε, η καθημερινότητα μας άλλαξε και  καλούμαστε να μην βγαίνουμε από το σπίτι μας. Ακόμα και η εργασία μας, για τους περισσότερους, πλέον γίνεται από το σπίτι. Οι βασικές μετακινήσεις γίνονται από την κουζίνα, στο δωμάτιο , στο σαλόνι και πάλι από την αρχή.

Τί να κάνουμε όμως όλη την ημέρα, κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας? Πώς μπορεί να περάσει η ημέρα μας όσο το δυνατόν πιο δημιουργικά για να αποφύγουμε συμπτώματα κλειστοφοβίας, πανικού ή κατάθλιψης?

Δείτε παρακάτω 7 συμβουλές επιβίωσης μέσα στο σπίτι:

Δημιουργήστε μια ρουτίνα: Προσπαθήστε να σηκώνεστε συγκεκριμένη ώρα, κάντε ένα ντουζ, βγάλτε τις πιτζάμες σας και κάντε μια λίστα με πράγματα που θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα. Αυτό το πρόγραμμα θα σας βοηθήσει να  διατηρήσετε μια αίσθηση παραγωγικότητας και κανονικότητας μέσα στην ημέρα σας.

-Φροντίστε το σώμα σας: Φάτε υγιεινά, κοιμηθείτε καλά και κάντε μια μορφή άσκησης καθημερινά (ακόμα και μέσα στο σπίτι). Η διατήρηση του βάρους σας αλλά κυρίως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας μέσω της σωστής διατροφής, είναι απαραίτητα ιδίως αυτή την περίοδο.

-Βοήθηστε του άλλους:Εάν δεν βρίσκεστε σε αυστηρή καραντίνα, τότε προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να βοηθήσετε ανθρώπους που σας χρειάζονται με το να κάνετε,για παράδειγμα, τα ψώνια για λογαριασμό τους. Η βοήθεια προς τρίτους είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο δώρο (θετικής ενέργειας, ικανοποίησης, αυτοεκτίμησης κτλ) που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας. Μην ξεχνάτε ότι αυτό που τρέφει την καρδιά, δεν είναι αυτό που παίρνεις, είναι αυτό που δίνεις!

Μείνετε συνδεδεμένοι: Χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες που μας δίνει το ιντερνετ και μείνετε συνδεδεμένοι με συναδέλφους, συγγενείς, φίλους, γείτονες . Έτσι θα διατηρήσετε την κοινωνικότητά σας, θα μαθαίνετε και θα μοιράζεστε τα νέα σας όπως θα μοιράζεστε και τις ανησυχίες σου.Όταν μοιραζόμαστε, τόσο τα προβλήματα όσο και τις χαρές, όλα γίνονται καλύτερα!

-Περιορίστε τον βομβαρδισμό ειδήσεων:Ενημερωθείτε από έγκυρες πηγές αλλά περιορίστε όσο μπορείτε τον βομβαρδισμό ειδήσεων  που μπορεί απλά να σας δημιουργούν άγχος και πανικό

Πολεμήστε την βαρεμάρα: Διαβάστε βιβλία, δείτε σειρές, δείτε ενδιαφέρουσες ταινίες, παίξτε επιτραπέζια, κάντε εργασίες μέσα στο σπίτι, γενικά κάντε ότι αναβάλατε όλο αυτό τον καιρό γιατί δεν υπήρχεχρόνος. Ο στόχος είναι να διατηρήσετε την ενέργεια σας και την διάθεσή σας σε καλά επίπεδα  και να παραμείνετε ψυχικά υγιής.

Εστιάστε στα θετικά: ψάξτε για ευχάριστα νέα (πάντα υπάρχουν), ωραίες εικόνες, ωραία τραγούδια. Προσπαθήστε να βλέπετε το την ευκαιρία μέσα σε κάθε απειλή και το θετικό μέσα σε κάθε αρνητικό. Στην αρχή θα είναι δύσκολο, στην συνέχεια όμως θα γίνεται αυτόματα. Τότε θα έχετε κερδίσει ένα τεράστιο δώρο. Το δώρο της θετικής σκέψης που θα μεταμορφώσει κυριολεκτικά τη ζωή σας!

Μην ξεχνάτε ότι αυτή  είναι μια προσωρινή κατάσταση ,η οποία σύντομα θα τελειώσει !

Μέχρι τότε μείνετε συνδεδεμένοι με τους ανθρώπους -πνευματικά- ασχοληθείτε με  δραστηριότητες που σας δίνουν χαρά και κάντε ότι μπορείτε για να βοηθήσετε τους άλλους. Και τα τρία αυτά αποτελούν ένα  φοβερό αντίδοτο στην κατάθλιψη!

#ΜένουμεΣπίτι #ΜένουμεΘετικοί

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο 6976361788

mail:[email protected]

www.alexandrazografou.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Health

Latest

zinapost.gr