search-button
cross-out

Γλυκά τυροπιτάκια με σάλτσα φράουλας από την Εύα Παρακεντάκη

Γλυκά τυροπιτάκια με σάλτσα φράουλας από την Εύα Παρακεντάκη

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε νόστιμα, ζεστά, τραγανά και φρεσκοψημένα τυροπιτάκια;

Και ποιος αλήθεια μπορεί να φάει μόνο ένα;

Σίγουρα κανένας, ειδικά στην περίπτωση που αυτά είναι αυτά τα γλυκά τυροπιτάκια με σάλτσα από κατακόκκινες φράουλες!

Ιδού και η συνταγή…

Yλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για την γέμιση

  • 500 γρ. φρέσκο ανθότυρο
  • 15 φυλλαράκια(μόνο) δυόσμο
  • 250 γρ. φράουλες
  • 4 κ.σ ζάχαρη

Για τη σάλτσα φράουλας

  • ½  κιλό φράουλες
  • ½  κιλό ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • ½ λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη την βανίλια και το λεμόνι.

Βράζουμε και δοκιμάζουμε το σιροπάκι στο πιατάκι ,όταν κάνουμε μία γραμμή με το δάχτυλό μας και δεν ενωθεί είναι έτοιμη. Μπορεί να σας φανεί αραιή αλλά μην ξεχνάτε ότι παγώνοντας θα σφίξει και άλλο. Την βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια. Η χρήση της είναι ιδανική και σαν σάλτσα σε γλυκά.

Βάζουμε τον ανθότυρο, την ζάχαρη, και τον δυόσμο και τα κάνουμε κρέμα.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φράουλες, τις σκουπίζουμε καλά με μία απορροφητική πετσέτα έτσι ώστε να μην έχουν καθόλου νερό.

Απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα. Βάζουμε από μία κουταλιά γέμιση και κομματάκια φράουλας, στη συνέχεια διπλώνουμε σε τριγωνάκια. Τα τηγανίζουμε.

Σερβίρουμε σε μία πιατέλα και περιχύνουμε την σάλτσα μας.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr