search-button
cross-out

Πίτσα με πανεύκολο ζυμάρι και 4 τυριά από την Εύα Παρακεντάκη

Πίτσα με πανεύκολο ζυμάρι και 4 τυριά από την Εύα Παρακεντάκη

Πίτσα! Την λατρεύουν μικροί μεγάλοι και υπάρχει πάντα στα παιδικά πάρτυ, στις μαζώξεις φίλων, τα βράδια που έχει ποδοσφαιρικό αγώνα συνοδεία δροσερής μπύρας.

Η πίτσα απλά….πάει με όλα!

Ακολουθήστε βήμα βήμα τη συνταγή, φτιάξτε τη δική σας σπιτική πίτσα και αφήστε άφωνους τους καλεσμένους σας!

Υλικά

Για τη ζύμη

  •  500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γραμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γραμ. χλιαρό γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ξίδι

Για τη σάλτσα

  • 1 πασάτα ντομάτας
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • αλάτι-πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 100 γρ. κίτρινο τυρί
  • 100 γρ. κρεμώδες τυρί
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • 100 γρ. φέτα
  • 2-3 μικρές χρωματιστές πιπεριές
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά για την εύκολη ζύμη  σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε.

Λαδώνουμε καλά ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί κουζίνας  και με  τα δάχτυλα απλώνουμε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Φτιάχνουμε την σάλτσα βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά.

Ραντίζουμε το ζυμάρι με σταγόνες ελαιολάδου και απλώνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε την πίτσα με τα τυριά μας και τις  πιπεριές. Ψήνουμε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC για 30′.

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr