search-button
cross-out

Σάλτσα ντομάτας στο μπουκάλι για το Χειμώνα από την Εύα Παρακεντάκη

Σάλτσα ντομάτας στο μπουκάλι για το Χειμώνα από την Εύα Παρακεντάκη

Το καλοκαίρι μία από της αγαπημένες μου συνταγές..είναι η σάλτσα ντομάτας..κάνω πάρα πολύ..γεμίζω τον τόπο βαζάκια και μπουκαλάκια..λες και προσπαθώ να κλείσω την μυρωδιά του καλοκαιριού στο βάζο!! Γιατί μία από τις μυρωδιές του Καλοκαιριού είναι αυτή της κατακόκκινης καλογινομένης Ντομάτας!!Σας δίνω την πρώτη συνταγή…που είναι η απλή μορφή της ..ακολουθούν και αρωματισμένες με διάφορα βότανα της Κρήτης μου…

Διαλέγουμε ώριμες ντομάτες  και τις πλένουμε πολύ καλά.

Τις τρίβουμε στον τρίφτη της ντομάτας και πετάμε την φλούδα.Αν την τρίψουμε στο  multi την ξεφλουδίζουμε, και προσπαθούμε να βγάλουμε όσα περισσότερα σπόρια γίνεται.

Για κάθε κιλό από τον πολτό ντομάτας που έχουμε 2 κ.σ αλάτι.

Βάζουμε τον πολτό ντομάτας να βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίσει το βράσιμο, χαμηλώνουμε την φωτιά μας σε μέτρια θερμοκρασία .

Αφήνουμε τον πολτό να βράζει περίπου τρείς ώρες σε χαμηλή φωτιά μέχρι να συμπυκνωθεί να μην έχει καθόλου υγρά και να μείνει ο μισός από τον αρχικό του όγκο. Στο τελευταίο δεκάλεπτο προσθέτουμε για κάθε κιλό αρχικό πολτό 3 κ.σ ελαιόλαδο.

Πλένουμε καλά τα βάζα μας με σαπουνάδα και τα αναποδογυρίζουμε πάνω  σε μια πετσέτα.

Βάζουμε να βράσει νερό και βουτάμε τα βάζα και τα καπάκια μας για 5 λεπτά έτσι ώστε να τα αποστειρώσουμε.  Γεμίζουμε τα καυτά βάζα με την καυτή σάλτσα κλείνουμε με τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε. Όταν κρυώσουν τα επαναφέρουμε και τα φυλάσσουμε σε δροσερό ντουλάπι ή και στο ψυγείο.

Kαλή επιτυχία!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Cooking

Latest

zinapost.gr