search-button
cross-out

Πένες Alfredo από την Εύα Παρακεντάκη

Πένες Alfredo από την Εύα Παρακεντάκη

Είναι και κάποιες συνταγές που θα ήθελα να τις είχα δημιουργήσει εγώ!

Οι φίλοι μας οι Ιταλοί όμως με πρόλαβαν και εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στα αδέλφια μας και να τους υποσχεθώ ότι θα το τρώω όλοοοοο το φαΐ μου.

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες
  • 2 στήθη κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές της σούπας  βούτυρο Τ. Κερκύρας
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • 200 Ml κρέμα γάλατος
  • 150 γρ.παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και το βράζουμε.Αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τις πένες μας.Κόβουμε σε μπουκίτσες το κοτόπουλο.Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρυσό χρώμα και αποσύρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι που ψήσαμε το κοτόπουλο ρίχνουμε το βούτυρο το σκόρδο και το κρεμμύδι.Αφού τα τσιγαρίσουμε προσθέτουμε το αλέυρι και μετά απο τρία λεπτά συνεχόμενου ανακατέματος σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμιστεί η αλκοόλη ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος τις μπουκίτσες κοτόπουλου και την παρμεζάνα. Σουρώνουμε τις πένες μας μας κρατώντας στην άκρη ένα ποτήρι από το νερό τους. Το προσθέτουμε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και ρίχνουμε όλη τη σάλτσα μέσα στις πένες. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά.Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Για 5 χρόνια είχε την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia σε τοπικό κανάλι . Από την τηλεοπτική σεζόν 2020-21 θα είναι μέλος της ομάδας «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star channel και θα μαγειρεύει για εμάς φαγάκι με συνάισθημα.

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards, μητέρα τριών παιδιών και λάτρης του ευ ζην, της  ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

Που θα την βρείτε:

Συνταγές Μαγειρικής

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

Cooking

Latest

zinapost.gr