search-button
cross-out

Τα ωραία γεμιστά του Άκη Πετρετζίκη

Τα ωραία γεμιστά του Άκη Πετρετζίκη

Χρόνος Εκτέλεσης: 2 ώρες κ 30 λεπτά

Κόστος: 10.00 €

Βαθμός Δυσκολίας: 1

Μερίδες: Οικογενειακή

8 ντομάτες, 5 πιπεριές, 3 κρεμμύδια, 1 κιλό baby πατάτες, 1 καρότο, 1 κολοκύθι, 1 μελιτζάνα, 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

500 γραμμάρια ρύζι γλασέ 

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 

1 μικρό πελτέ ντομάτας 

μαϊντανός, άνιθος, δυόσμος φρέσκα

Ελαιόλαδο 

2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο 

Αλάτι 

Πιπέρι 

Ζάχαρη κρυσταλλική 

Αδειάζουμε τις ντομάτες από τη σάρκα τους που την κρατάμε στην άκρη.

Σε κάθε ντομάτα βάζουμε μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη.

Αδειάζουμε και τις πιπεριές και τα κρεμμύδια από τα οποία κρατάμε το εσωτερικό τους και το ψιλοκόβουμε.

Κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια τα υπόλοιπα λαχανικά.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο οποίο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα λαχανικά (καρότο, κολοκύθι, μελιτζάνα). Αφού σοταριστούν καλά ρίχνουμε και το ρύζι και το σοτάρουμε καλά και αυτό μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το κονκασέ, τα αρωματικά ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι και όταν πάρουν μια βράση αφαιρούμε από τη φωτιά τη κατσαρόλα και κρατάμε στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε. Αυτή η γέμιση στην ορολογία της μαγειρικής ονομάζεται φάρσα.

Το εσωτερικό από τις ντομάτες που κρατήσαμε το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι, τον πελτέ και 1-2 κ.σ. ζάχαρη και το χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα για να ενωθούν τα υλικά μας.  Αυτό είναι η σάλτσα ντομάτας μας.

Σε κάθε άδειο λαχανικό στο ταψί προσθέτουμε στη μύτη του κουταλιού από λίγο βούτυρο στη βάση τους. Γεμίζουμε τα λαχανικά με τη φάρσα σχεδόν μέχρι επάνω. Ρίχνουμε από 3-4 κ.σ. από τη σάλτσα ντομάτας μέσα σε κάθε λαχανικό, κλείνουμε με τα καπάκια τους και ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα αν έχει μείνει από πάνω και στο πλάι. Συμπληρώνουμε σε υγρασία με μια κούπα νερό που θα ρίξουμε στο ταψί.

Για τις πατάτες. Τις σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο για να πάρουν χρώμα και τελειώνουμε με λίγο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και αυτές στο ταψί μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-60 λεπτά.

Μικρό μυστικό

Αν θέλουμε καλύπτουμε με λίγο αλουμινόχαρτο το ταψί για να ψηθεί καλά μέσα το ρύζι και μετά την πρώτη μισή ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο…

Πηγή: oisyntagesmoy.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της
Κόσμος

Γυναίκα πέθανε αφού κατανάλωσε δηλητηριασμένα μανιτάρια σε εστιατόριο – Τα τελευταία λόγια της

Πρίγκιπας Λούις: Δείτε την  φωτογραφία γενεθλίων που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον – Σήμερα κλείνει τα έξι
Lifestyle news

Πρίγκιπας Λούις: Δείτε την φωτογραφία γενεθλίων που τράβηξε η Κέιτ Μίντλετον – Σήμερα κλείνει τα έξι

Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έκανα» λέει η καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Ζητώ συγγνώμη για το λάθος που έκανα» λέει η καθαρίστρια που φωτογράφισε 5χρονη σε τουαλέτες νηπιαγωγείου

Ευρυδίκη  Βαλαβάνη:  Γιατί νιώθει άβολα όταν τη ρωτούν για τα προσωπικά της και γιατί μεγαλώνοντας θέλει να προστατεύει την προσωπική της ζωή;
TV Program

Ευρυδίκη  Βαλαβάνη: Γιατί νιώθει άβολα όταν τη ρωτούν για τα προσωπικά της και γιατί μεγαλώνοντας θέλει να προστατεύει την προσωπική της ζωή;

Τάσος Αρνιακός: Οι κοúκλοι οικονομολόγοι γιοι, τα 32 χρόνια γάμου και η πιο δύσκολη ερώτηση της γυναίκας του
Lifestyle news

Τάσος Αρνιακός: Οι κοúκλοι οικονομολόγοι γιοι, τα 32 χρόνια γάμου και η πιο δύσκολη ερώτηση της γυναίκας του

Ψυχοκόρες-Κρυφή συνάντηση Δεσποινιώς και Τάσου
TV Program

Ψυχοκόρες-Κρυφή συνάντηση Δεσποινιώς και Τάσου

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες
Ελλάδα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαρύτατες διώξεις για 28 κακουργήματα και πλημμελήματα στους 67 συλληφθέντες

ΜasterChef: Πέντε γεύσεις παγωτών στα χέρια των διαγωνιζόμενων
TV Program

ΜasterChef: Πέντε γεύσεις παγωτών στα χέρια των διαγωνιζόμενων

zinapost.gr