search-button
cross-out

Κέικ σοκολάτας με καφέ

Κέικ σοκολάτας με καφέ

Λαχταριστό και ζουμερό κέικ σοκολάτας για όλες τις ώρες…

Για 6-8 άτομα

150 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

60 γραμμάρια κακάο σε σκόνη

½ κουταλάκι του γλυκού σόδα

550 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

4 αυγά

8 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι

125 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

250 γραμμάρια βούτυρο

250 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα

8 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ

180ml νερό

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Στη συνέχεια βουτυρώστε τη φόρμα και καλύψτε την με μια λαδόκολλα (κόψτε πρώτα ένα στρογγυλό χαρτί για τη βάση και μετά ένα παραλληλόγραμμο για τα τοιχώματα, το οποίο θα πρέπει να προεξέχει 2 εκατοστά πάνω από τη φόρμα).

Σε μπαιν μαρί και σε χαμηλή θερμοκρασία βάλτε το βούτυρο, την κουβερτούρα, τον καφέ και το νερό. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν και απομακρύνετε από τη φωτιά.

Κοσκινίστε μαζί σε ένα μεγάλο μπολ τα αλεύρια, το κακάο και τη σόδα. Ανακατέψτε και τη ζάχαρη και σχηματίστε μια λακκούβα στο κέντρο.

Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα αυγά, το λάδι και την κρέμα γάλακτος και προσθέστε το μείγμα των αυγών και της σοκολάτας στο μείγμα με τα αλεύρια.

Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά.

Αδειάστε το μείγμα του κέικ στη φόρμα και ψήστε το για 1 ώρα και 50 λεπτά στους 160 βαθμούς.

Προς το τέλος του χρόνου ελέγξτε αν είναι έτοιμο, βυθίζοντας ένα μαχαίρι μέσα. Θα πρέπει να βγει καθαρό μεν, αλλά να «κολλάει» λίγο.

Αφήστε το κέικ μέσα στη φόρμα, μέχρι κρυώσει τελείως, προτού το ξεφορμάρετε.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr