search-button
cross-out

Κέικ μόκα με κρέμα καρυδιών από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Κέικ μόκα με κρέμα καρυδιών από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 24 εκ.:

250 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

250 γρ. λιωμένο ανάλατο βούτυρο ΧΩΡΙΟ

4 αυγά

250 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

100 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

από ¼ κουτ. γλυκού κανέλα, μπαχάρι και τζίντζερ σκόνη ΜΠΑΧΑΡ

αντικολλητικό χαρτί SANITAS

για την επικάλυψη:

125 γρ. ανάλατο βούτυρο ΧΩΡΙΟ

150 γρ. άχνη ζάχαρη ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

2 εσπρέσο Rosabaya de ColombiaΝespresso

για το γαρνίρισμα:

150 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ

Χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Ανακατέψτε την φαρίνα με το μπέικιν πάουντερ, την βανίλια, την τριμμένη καρυδόψιχα και τα μπαχαρικά. Ρίξτε το βούτυρο  και το αλεύρι στα χτυπημένα αυγά. Αδειάστε το μείγμα σε μία φόρμα καλυμμένη εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 50 – 60 λεπτά. Βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το 15 λεπτά και ξεφορμάρετε το.

Για την επικάλυψη: Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα και ρίξτε σταδιακά τους εσπρέσο και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα ρίχνοντας την άχνη ζάχαρη. Βγάλτε το μείγμα από τον κάδο, απλώστε το στο κρύο κέικ και πασπαλίστε με την τριμμένη καρυδόψιχα.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr