search-button
cross-out

Λαχταριστά σουτζουκάκια κοτόπουλου από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Λαχταριστά σουτζουκάκια κοτόπουλου από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 μερίδες:

750 γρ. κιμά από φιλέτο κοτόπουλου

4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στραγγισμένο

1 αυγό

2 κουτ. γλυκού κύμινο  ΜΠΑΧΑΡ

800 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες

3 κουτ. σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο)

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

2 φλιτζάνια αλεύρι

αλάτι και πιπέρι

ρύζι (μπασμάτι ή νυχάκι) ή ρυζομακάρονα για το σερβίρισμα

Σοτάρετε το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει, βγάλτε το από τη φωτιά και αδειάστε το σε ένα μπολ. Προσθέστε τον πολτό σκόρδου, το ψωμί, τον κιμά, το αυγό, το κύμινο και αλατοπιπερώστε. Ζυμώστε το μείγμα και πλάστε τα σουτζουκάκια.

Αλευρώστε τα σουτζουκάκια και τηγανίστε τα ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί και αφήστε τα να στραγγίσουν μέχρι να ετοιμάσετε τη σάλτσα.

Πολτοποιείστε τις ντομάτες στο μπλέντερ. Αδειάστε τις σε μία κατσαρόλα, ρίξτε αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και 4 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάλτε τη κατσαρόλα στη φωτιά και όταν πάρει βράση η σάλτσα, βάλτε με προσοχή (για να μη σπάσουν) τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα. Ρίξτε τα φρέσκα μυρωδικά, χαμηλώστε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και μαγειρέψτε το φαγητό για 20 λεπτά περίπου – ή αδειάστε το φαγητό σε βαθύ ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 200ο C για 35 – 40 λεπτά. Αν δείτε ότι στεγνώνει η σάλτσα, προσθέστε πολύ λίγο ζεστό νερό.

Συνοδέψτε τα με ρύζι – μπασμάτι ή νυχάκι.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr