search-button
cross-out

Stromboli από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Stromboli από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Για την ζύμη:

500 γρ. σκληρό αλεύρι ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ ΜΑΝΝΑ

½ φακελάκι ξερή μαγιά

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 κουτ. γλυκού αλάτι

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

μεμβράνη τροφίμων SANITAS

για την γέμιση:

24 φέτες σαλάμι αέρος με επικάλυψη πιπέρι ΥΦΑΝΤΗΣ

500 γρ. τριμμένο έμμενταλ

3 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες

4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες

1 αυγό

4 κουτ. σούπας σουσάμι ΜΠΑΧΑΡ

αντικολλητικό χαρτί SANITAS

ρόκα και βαλσαμικό ξίδι KALAMATA PAPADIMITRIOU για το σερβίρισμα

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7 – 8 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Πλάστε την ζύμη σε μία μπάλα, βάλτε την σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1  ώρα τουλάχιστον.

Χωρίστε την ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 30Χ40 εκ.

Μοιράστε στα φύλλα της ζύμης το σαλάμι, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το τριμμένο τυρί και τυλίξτε ρολό. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι.

Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 170ο C για  25 – 30 λεπτά. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια πριν τα σερβίρετε.

Ετοιμάστε βινεγκρέτ με 4 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι και λίγο αλάτι και περιχύστε την ρόκα.

Σερβίρετε τα στρόμπολι με την ρόκα και  με σάλτσα ντομάτας με κρέμα βαλσαμικού.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr