search-button
cross-out

Μεξικάνικα κανελόνια στον φούρνο από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Μεξικάνικα κανελόνια στον φούρνο από τον Βαγγέλη Δρίσκα

Υλικά για 4 μερίδες:

800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου

2 ξερά κρεμμύδια

500 γρ. μανιτάρια

4 πολύχρωμες πιπεριές

400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

2 κουτ. γλυκού κύμινο  ΜΠΑΧΑΡ

2 κουτ. γλυκού ρίγανη ΜΠΑΧΑΡ

2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

6 πιπεριές χαλαπένιος

8 τορτίγιες

300 γρ. τριμμένο τσένταρ

½ ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

2 λάιμ

γάντια μίας χρήσης SANITAS

Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε τα σε 3-4κουταλιές ελαιόλαδο και προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες και τις πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το κύμινο, την ρίγανη, τον πολτό σκόρδου, τις πιπεριές χαλαπένιος και λίγο αλάτι. Μαγειρέψτε για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Μοιράστε το μείγμα σε 8 τορτίγιες, τυλίξτε τες και βάλτε τες με τη σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίστε με το τριμμένο τσένταρ και ψήστε στον φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά.

Πριν σερβίρετε, πασπαλίστε την επιφάνεια με ψιλοκομμένο κόλιαντρο και συνοδέψτε με φέτες λάιμ.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr