Σφακιανόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη

Σφακιανόπιτα από την Εύα Παρακεντάκη

Αυτή η πίτα είναι η βασίλισσα μου! Η Σφακιανόπιτα μου!

Δεν χάνω την ευκαιρία να ξετρελαίνω τους επισκέπτες μου με αυτή την πανεύκολη αλλά τόσο ιδιαίτερη πίτα, που η είναι γέννημα θρέμμα Σφακιανή, αλλά την φτιάχνουν σε όλη την Κρήτη!

 

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κουταλιές λάδι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½  φλιτζανιού νερό
  • 2 σφηνάκια ρακή

Για αυτή την αναλογία ζύμης χρειαζόμαστε περίπου 500 γρ. μυζήθρα

  • 300 γρ. γλυκιά μυζήθρα
  •  200 γρ ξινή μυζήθρα

 

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός της μυζήθρας. Φτιάχνουμε μία ζύμη η οποία θα είναι αρκετά ελαστική.(ίσως χρειαστεί λίγο ρακί ή λίγο αλεύρι ακόμη).
Την αφήνουμε περίπου μισή ώρα να ξεκουραστεί και πλάθουμε τις δύο μυζήθρες σε μικρά μπαλάκια.
Χωρίζουμε την ζύμη σε ισάριθμα μπαλάκια και πλάθοντας  με τα χέρια ανοίγουμε λίγο την ζύμη και κλείνουμε μέσα την μυζήθρα. Αφού έχουμε δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο μπαλάκι με την ζύμη και την μυζήθρα,την αφήνουμε στο πάγκο και πολύ προσεκτικά ανοίγουμε με τον πλάστη έτσι ώστε να μην βγει το τυρί έξω από το ζυμάρι(αυτή είναι όλη η δυσκολία της συνταγής).
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, άλλωστε παλιά πύρωναν μία πλάκα και ψήνανε  σε χαμηλή φωτιά. Αντιληφθείτε το τηγάνι σαν πλάκα πυρώστε καλά,βάλτε την πίτα από τη μία μετά από την άλλη και τέλος χαμηλώστε!

Σερβίρουμε με καλό μέλι.

Δοκίμασε την καλύτερη Σφακιανόπιτα!

 

Λίγα λόγια για την Εύα

H Εύα Παρακεντάκη  γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα από Κρητικούς γονείς. Μεγάλωσε μέσα σε φούρνους και ζαχαροπλαστεία της οικογένειας. Σπούδασε δημόσιες σχέσεις  και συνεργάστηκε 10 χρόνια με εταιρείες στην θέση της Διεύθυνσης προσωπικού. Παράλληλα παρακολουθούσε σεμινάρια γευσιγνωσίας και οινογνωσίας καθώς και σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής .

  Από το 2005 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ρέθυμνο όπου και ασχολήθηκε αποκλειστικά με την γαστρονομία. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει την δική της καθημερινή εκπομπή μαγειρικής Mama Mia στην Νέα τηλεόραση Κρήτης .

Συνεργάζεται με περιοδικά γεύσης και πολλά site γαστρονομικού ενδιαφέροντος . Διατηρεί το δικό της κανάλι στο Youtube και το δικό της site με συνταγές και συμβουλές μαγειρικής. Είναι εισηγήτρια σεμιναρίων μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής  σε σχολές μαγειρικής.

Από φέτος είναι κριτής στον θεσμό 100 restaurant awards. Είναι μητέρα τριών παιδιών και λάτρεις του ευ ζην, της  Ελληνικής διατροφής και προϊόντων αλλά και της τροφοσυλλογής.

 

Που θα την βρείτε :

https://evaparakentaki.com/

https://www.youtube.com/channel/UCx93nyCqjyAjbBqBf3bcsqg/

https://www.instagram.com/eva_parakentaki/

https://www.facebook.com/EvaInTasteland/

 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ