My story in Patmosphere

My story in Patmosphere

Η Πάτμος μου είναι αριστοκρατική αλλά ταυτόχρονα και απλή μέσα στην ανεπιτήδευτη ομορφιά της. Δεν είναι σνομπ και αν είσαι δήθεν θα σε διώξει από μόνη της.

Είναι φιλόξενη και σε προσκαλεί σε γλέντια με ωραίες μουσικές μέχρι το πρωί, σε σοφιστικέ συζητήσεις στα στενά της χώρας της, σε προσευχή και κατάνυξη στο σπήλαιο της αποκάλυψης εκεί όπου ξεκίνησε το τέλος του κόσμου.

Απαιτεί τον σεβασμό σου για να σου αποκαλύψει τις ομορφιές της και πρέπει να της ανοίξεις την καρδιά σου για να νιώσεις την μυστηριακή ενέργεια που σου προσφέρει.

Η σχέση μου μαζι της είναι καρμική και ξεκίνησε όταν όλα συνωμότησαν ώστε να βρεθώ στην Πάτμο εκείνο το καλοκαίρι.

Ήταν Ιούλιος του 2011.
Η παρέα μου επιμένει να αφήσουμε την Μύκονο και να πάμε σε ενα διαφορετικό νησί, την Πάτμο. Μου μιλούσαν για μία ενέργεια που κανένα νησί στον κόσμο δεν έχει.


Κάπως έτσι βρίσκομαι στο καράβι.
Οκτώ ώρες μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, περίπου όσες ώρες και η Νέα Υόρκη από την Αθήνα.


Φτάνω ξημερώματα και ελπίζω να αξίζει την αναμονή..
Ανοιγει η πόρτα του πλοίου και ένας υπέροχος ουρανός με ένα μεγάλο φωτεινό φεγγάρι απλώνεται μπροστά μου.
Από εκείνη την στιγμή ερωτεύτηκα την Πάτμο και την ελευθερία που αυτό το νησί σου χαρίζει απλόχερα.

Η επαφή μου μαζί της είναι σχέση ζωης και πάντα η αρχή για τις πιο ευτυχισμένες στιγμές μου από εκείνο το καλοκαίρι και μετά.
Ο Ιούλιος του 2011 εμφάνισε ταχυδακτυλουργικά μπροστά μου έναν μεγάλο έρωτα. Ευτυχώς τον αναγνώρισα αμέσως και έτσι άλλαξα το εισιτήριο της επιστροφής μου για τον Πειραιά τουλάχιστον εννέα φορές.


Τον Ιούνιο του 2014 με το hashtag #we-found-our-way υποδεχόμαστε τους φίλους μας στην Πάτμο σε ένα μεγάλο τετραήμερο πάρτι για να γιορτάσουμε μαζί τους τον γάμο μας.
Ναι, μπορώ να σας γράψω με βεβαιότητα ότι οι καλοκαιρινοί έρωτες δεν τελειώνουν πάντα με το τελευταίο πλοίο της επιστροφής.


Ο Απρίλιος του 2015 μας βρήκε στην Πάτμο.Έφερε μαζί του ενα μεγάλο δώρο και ενα θετικό τεστ εγκυμοσύνης.
Εκείνο το Πάσχα βρισκόμασταν στο νησί μαζί με τους φίλους μας. 

Οι εορτασμοι του Πάσχα εδώ δεν είναι φαντασμαγορικοί αντίθετα μυούν τον επισκέπτη  σε μια διαφορετική διαδικασία, που αποτελεί μοναδική εμπειρία ζωής.


Η Πάτμος συγκαταλέγεται στους προορισμούς που πρέπει να επισκεφτείς τουλάχιστον μια φορά στην ζωή σου και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.


Θα μπορούσα να γράφω χωρίς τέλος για το νησί όμως μόνο αν κάποιος περπατήσει στα σοκάκια του, διασκεδάσει με τους ντόπιους, μιλήσει με τους μοναχούς για το φως και κολυμπήσει στις ατέλειωτες παραλίες του μπορεί να γίνει ένα μαζι του.

Ευχαριστώ πολύ τον φωτογράφο Φοίβο Πέντε για το υπέροχο αποτέλεσμα. 

Ευχαριστώ πολύ το κατάστημα ρούχων Αρμονία, στην Σκάλα της Πάτμου. Τηλ.επικοινωνιας 697. 214. 4842

Τα "patmian" αξεσουάρ που φοράω είναι χειροποίητα από την σχεδιάστρια Ρούλα Ανέμη. 

Instagrram phivospentes

Instagram   patmian_roula_anemi

Instagram καταστήματος Αρμονία

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Ο "παιδεραστής του Ρεθύμνου" μιλάει για πρώτη φορά σε κάμερα: Ταλαιπωρήθηκα, διαπομπεύτηκα, φυλακίστηκα τόσες μέρες επειδή μια ένοικος δεν με γνώριζε
Ο "παιδεραστής του Ρεθύμνου" μιλάει για πρώτη φορά σε κάμερα: Ταλαιπωρήθηκα, διαπομπεύτηκα, φυλακίστηκα τόσες μέρες επειδή μια ένοικος δεν με γνώριζε
Ο "παιδεραστής του Ρεθύμνου" μιλάει για πρώτη φορά σε κάμερα: Ταλαιπωρήθηκα, διαπομπεύτηκα, φυλακίστηκα τόσες μέρες επειδή μια ένοικος δεν με γνώριζε
Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ