search-button
cross-out

Άγιος Σάββας: Γονείς αποκαλύπτουν πώς έσωσε το παιδί τους από καρκίνο!

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των γονιών που με την προσευχή στον Άγιο Σάββα, έσωσαν το παιδί τους από τον καρκίνο, αλλά και της γυναίκας που κατάφερε να τεκνοποιήσει.
Άγιος Σάββας: Γονείς αποκαλύπτουν πώς έσωσε το παιδί τους από καρκίνο!

Στις 5 Δεκεμβρίου η Εκκλησία τιμά έναν πολύ μεγάλο Αγιο, τον Αγιο Σάββα τον Ηγιασμένο. Σπλάγχνο της Αγιοτόκου Καππαδοκίας, γεννήθηκε τον 4ο αιώνα, συγκεκριμένα το 431, ηγιασμένος εκ κοιλίας μητρός.

Σε ηλικία 8 ετών πήγε στο μοναστήρι των Φλαβιανών, όπου έμαθε όλα τα γράμματα, το Ψαλτήρι απέξω και απέκτησε μεγάλη χάρη και φήμη. Έμεινε εκεί έως τα 18 και στη συνέχεια πήγε στην έρημο της Ανατολής. Εκεί έφτιαξε τη Μονή του Αγίου Σάββα, η οποία απέκτησε πολλούς μοναχούς.

Ο Αγιος ξεχώριζε για τη σεμνότητα και την ταπεινότητά του. Ελεγε συνεχώς: «Δεν είμαι τίποτα, Θεούλη μου». Από πολύ μικρός έως και την κοίμησή του, το 532, αγωνιζόταν κατά το «Αγιοι γίνεσθε».

Ο Άγιος έκανε πολλά θαύματα. Κυρίως θεράπευε τους αρρώστους. Σήμερα φανερώνεται σε οικογένειες που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδιά και σε ασθενείς με καρκίνο. Στηρίζει τον αγώνα των ανθρώπων που δοκιμάζονται από τη σοβαρή αυτή ασθένεια. Γι’ αυτό, άλλωστε, και το ογκολογικό νοσοκομείο φέρει το όνομά του.

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ανθρώπων τους οποίους ο Αγιος θεράπευσε, την ώρα που οι γιατροί δεν τους έδιναν πολλές ελπίδες. Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία των γονιών ενός κοριτσιού που είχε όγκο στο κεφάλι και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τους γονείς ότι η επέμβαση ήταν πολύ δύσκολη και δεν μπορούσαν να πουν τίποτε για το αποτέλεσμα. Ο φόβος και η απόγνωση οδήγησαν τους γονείς στην Εκκλησία και την εικόνα του Αγίου Σάββα. Προσευχήθηκαν, παρακάλεσαν, έκλαψαν μπροστά στην εικόνα του Αγίου και του ζήτησαν να θεραπεύσει το κοριτσάκι τους.

Την επόμενη ημέρα, νωρίς το πρωί, θα γινόταν το χειρουργείο. Ολα ήταν έτοιμα: το μικρό κορίτσι στο χειρουργικό κρεβάτι και οι γονείς απέξω, να ελπίζουν και να προσεύχονται. Τελικά, οι γιατροί, συγκινημένοι, ενημέρωσαν τους γονείς ότι όχι μόνο όλα είχαν πάει καλά, αλλά, μόλις ξεκίνησε το χειρουργείο, διαπίστωσαν ότι ο όγκος δεν υπήρχε! Κανένας δεν μπορούσε να εξηγήσει αυτό το γεγονός. Οι γονείς όμως ήξεραν. Ο Αγιος Σάββας είχε εισακούσει τις προσευχές τους και είχε θεραπεύσει το παιδί.

Το τίμιο λείψανο του Αγίου ετάφη στη μονή του. Κατά το έτος 547 ευρέθη εντός του μνήματος σώο και αδιάλυτο, και μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Αιώνες αργότερα, το 1204, το πήγαν στην Ιταλία οι Βενετοί και το 1965 οι Πατέρες της μονής, με θαυμαστό τρόπο, κατάφεραν να το πάρουν πίσω. Ετσι, το ιερό λείψανο βρίσκεται αδιάφθορο στην ομώνυμη μονή Ιεροσολύμων.

Υπάρχει, βέβαια, δάκτυλος «μετά σαρκός» του Αγίου στη Μονή Αγίου Ραφαήλ Γρίβας Κιλκίς και απότμημα του ιερού λειψάνου στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων. Η Λαύρα του Αγίου Σάββα είναι προπύργιο της Ορθοδοξίας. Ανάμεσα στους Αγίους που ανέδειξε είναι και ο Αγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, τον 8ο αιώνα.

Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια του Μάκη Αδαμόπουλου

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Final Four 2025: Συνελήφθη η πρώην δημοσιογράφος για απάτες με πολυτελή ταξίδια
Ελλάδα

Final Four 2025: Συνελήφθη η πρώην δημοσιογράφος για απάτες με πολυτελή ταξίδια

Σύλληψη 46χρονου που είναι ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 41χρονου στη Ραφήνα – Είχαν οικονομικές διαφορές
Ελλάδα

Σύλληψη 46χρονου που είναι ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 41χρονου στη Ραφήνα – Είχαν οικονομικές διαφορές

Μύκονος: «Μου έριξε γροθιά στο πρόσωπο και αιμορραγούσα κάτω από το μάτι» – 27χρονη  ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 37χρονο σύζυγό της σε club
Ελλάδα

Μύκονος: «Μου έριξε γροθιά στο πρόσωπο και αιμορραγούσα κάτω από το μάτι» – 27χρονη ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον 37χρονο σύζυγό της σε club

Λάρισα: Η 28χρονη ηρωίδα γιατρός που έσωσε τα αδερφάκια από τους κακοποιητές τους
Ελλάδα

Λάρισα: Η 28χρονη ηρωίδα γιατρός που έσωσε τα αδερφάκια από τους κακοποιητές τους

Γιώργος Παπαδάκης:  Τι απαντά στους επικριτές του και ποια είναι τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Γιώργος Παπαδάκης: Τι απαντά στους επικριτές του και ποια είναι τα σχέδιά του για την επόμενη μέρα;

Ρόδος: «Με κατήγγειλαν για να με εκδικηθούν, μου χρωστάνε λεφτά» λέει ο 38χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονης
Ελλάδα

Ρόδος: «Με κατήγγειλαν για να με εκδικηθούν, μου χρωστάνε λεφτά» λέει ο 38χρονος που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 15χρονης

Λάρισα: Διαστάσεις απόλυτης φρίκης – Τι δείχνουν τα σημάδια με μαρκαδόρο στα σώματα των παιδιών και τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ
Ελλάδα

Λάρισα: Διαστάσεις απόλυτης φρίκης – Τι δείχνουν τα σημάδια με μαρκαδόρο στα σώματα των παιδιών και τι ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ

Δάφνη Λαμπρόγιαννη για Σπύρο Παπαδόπουλο: Μου είπε σκάσε, νόμιζα ότι θα με χτυπήσει…
Lifestyle

Δάφνη Λαμπρόγιαννη για Σπύρο Παπαδόπουλο: Μου είπε σκάσε, νόμιζα ότι θα με χτυπήσει…

zinapost.gr