search-button
cross-out

Καιρός – Δεκαπενταύγουστος: Επανέρχεται η ζέστη – Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος μέχρι το τέλος της εβδομάδας

«Σήμερα (14.8.2022) είναι η τελευταία ουσιαστικά μέρα που επηρεαζόμαστε από την αστάθεια», δηλώνει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Κώστας Λαγουβάρδος, για τον καιρό των επόμενων ημερών αφού η κακοκαιρία φαίνεται ότι πέρασε και από ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου θα επανέλθει η ζέστη.
Καιρός – Δεκαπενταύγουστος: Επανέρχεται η ζέστη – Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος μέχρι το τέλος της εβδομάδας

Πιο συγκεκριμένα, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Λαγουβάρδος τονίζει πως «η “ψυχρή λίμνη” μετακινείται ανατολικότερα και θα επηρεάσει κυρίως την Ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και την Θάσο εκ νέου. Από αύριο στην υπόλοιπη χώρα δεν θα έχουμε βροχές, ο καιρός θα βελτιωθεί και ουσιαστικά κλείνει ο κύκλος των τεσσάρων σχεδόν ημερών αστάθειας που είχαμε».

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr ανέφερε ότι η “ψυχρή λίμνη” πέρασε από τα βόρεια και κινήθηκε αργά αργά ανατολικά, δίνοντας βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρες και κυρίως στην βόρεια Ελλάδα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας αλλά και στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά ενώ για το βράδυ της Κυριακής υπάρχει πιθανότητα βροχής ακόμα και σε βόρειες περιοχές της Αττικής.

Από Τετάρτη πάλι καύσωνας
Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι έρχεται από την Τετάρτη ένα νέο θερμό κύμα, ένας τετραήμερος καύσωνας.

«Από την Τρίτη ο καιρός θα είναι αισθητά πιο ζεστός και κυρίως από την Τετάρτη και μέχρι την ερχόμενο Σάββατο θα έχουμε πολύ ζέστη, έναν τετραήμερο καύσωνα. Το πιο θερμό διήμερο θα είναι εκείνο της Παρασκευής και του Σαββάτου. Θα δούμε σε πολλές περιοχές τον υδράργυρο να φτάνει τους 38-39 ίσως και 40 βαθμούς κελσίου. 40αρια μπορεί να δούμε σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, στο Κιλκίς, σε όλη τη Θεσσαλία, στον Θεσσαλικό κάμπο, στην δυτική Ελλάδα αλλά και στην Αττική».

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο «αν και είναι αρκετά νωρίς για προβλέψεις από την επόμενη Κυριακή, η θερμοκρασία φαίνεται να υποχωρεί και πάλι αρκετά».

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Τραγωδία σε πρόγαμο στη Μεσαρά – Κατέρρευσε και πέθανε ο θείος του γαμπρού
Ελλάδα

Τραγωδία σε πρόγαμο στη Μεσαρά – Κατέρρευσε και πέθανε ο θείος του γαμπρού

Κάλυμνος-Αδελφός του 47χρονου ψαρά που βρέθηκε νεκρός:  Ο αδελφός μου ήταν τοξικομανής…το ιατροδικαστικό πόρισμα λέει “πνευμονικό οίδημα”. Μπαρμπούτσαλα…. αυτή η ιστορία βρωμάει πολύ και το αφήνουμε εδώ….
Videos

Κάλυμνος-Αδελφός του 47χρονου ψαρά που βρέθηκε νεκρός: Ο αδελφός μου ήταν τοξικομανής…το ιατροδικαστικό πόρισμα λέει “πνευμονικό οίδημα”. Μπαρμπούτσαλα…. αυτή η ιστορία βρωμάει πολύ και το αφήνουμε εδώ….

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την  πρώτη παγκόσμια δοκιμή νέων τεχνολογιών για δασικές πυρκαγιές στην Πεντέλη
Videos

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την πρώτη παγκόσμια δοκιμή νέων τεχνολογιών για δασικές πυρκαγιές στην Πεντέλη

Ναύπακτος-Θρίλερ στην άσφαλτο: Άνοιξε το καπό και είδε ένα τεράστιο φίδι τυλιγμένο στη μηχανή
Videos

Ναύπακτος-Θρίλερ στην άσφαλτο: Άνοιξε το καπό και είδε ένα τεράστιο φίδι τυλιγμένο στη μηχανή

Μητέρα  44χρονου κατηγορουμένου για τον θάνατο  του  47χρονου ψαρά στην Κάλυμνο: Είπαν για μαχαιριές, όλα είναι ψέματα… Το παιδί μου δεν είναι φονιάς!
Videos

Μητέρα 44χρονου κατηγορουμένου για τον θάνατο του 47χρονου ψαρά στην Κάλυμνο: Είπαν για μαχαιριές, όλα είναι ψέματα… Το παιδί μου δεν είναι φονιάς!

Κάλυμνος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του 47χρονου ψαρά
Videos

Κάλυμνος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση του 47χρονου ψαρά

Το χρονικό του δυστυχήματος στην Αττική Οδό: Η πρόσκρουση στο περιπολικό και η μοιραία κατάληξη στο φορτηγό
Videos

Το χρονικό του δυστυχήματος στην Αττική Οδό: Η πρόσκρουση στο περιπολικό και η μοιραία κατάληξη στο φορτηγό

Ρόδος: Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για το τροχαίο με τις δύο νεκρές – «Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση»
Ελλάδα

Ρόδος: Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για το τροχαίο με τις δύο νεκρές – «Είμαι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση»

zinapost.gr