search-button
cross-out

Τραγωδία στις Σέρρες: «Είμαι έξαλλος με τον εργολάβο και τον διευθυντή του σχολείου» – Οργή για το 11χρονο παιδί που σκοτώθηκε

Πώς τον άφησε να μπει στο σχολείο την ώρα που γίνονταν μαθήματα;»
Τραγωδία στις Σέρρες: «Είμαι έξαλλος με τον εργολάβο και τον διευθυντή του σχολείου» – Οργή για το 11χρονο παιδί που σκοτώθηκε

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο και η τοπική κοινωνία στις Σέρρες από τον θάνατο ενός παιδιού και τον τραυματισμό άλλων δύο την ώρα του διαλείμματος στο σχολείο.

Όλα έγιναν όταν σημειώθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο του δημοτικού με αποτέλεσμα κομμάτια από έναν τοίχο αλλά και μια μεταλλική πόρτα να εκσφενδονιστούν σε απόσταση αρκετών μέτρων και να τραυματίσουν θανάσιμα το αγόρι 11 ετών.

Πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών. Στο σχολείο επικράτησε πανικός. Έφτασαν άμεσα πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και ασθενοφόρο για να παραλάβουν το 11χρονο παιδί, που ήδη είχε χάσει τις αισθήσεις του, αλλά και άλλους δύο μαθητές, 6 και 10 χρόνων που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το συνεργείο έκανε συντήρηση στον λέβητα και στον καυστήρα του σχολείου με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το καπάκι και η πόρτα και να χτυπήσει θανάσιμα τον μαθητή.
«Όλοι είμαστε συντετριμμένοι, όλες οι Σέρρες πενθούν. Είμαι και έξαλλος με όλους αυτούς που ευθύνονται για αυτή την απώλεια.Με τον εργολάβο που έκανε τις εργασίες εν ώρα μαθήματος χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από τη σύμβαση.

Είμαι έξαλλος και με το διευθυντή, ο οποίος επέτρεψε στον εργολάβο να εισέλθει στη σχολική μονάδα χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου. Υπάρχει μια σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, στην οποία αναφέρεται ότι δεν μπορεί να κάνει εργασίες την ώρα του σχολείου χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη του δήμου και του διευθυντή.

Πώς τον άφησε να μπει στο σχολείο την ώρα που γίνονταν μαθήματα; Υπάρχει συγκεκριμένη διάταξη», δήλωσε ο δήμαρχος Σερρών στον ΣΚΑΪ.

«Ο καυστήρας άναψε και έσκασε ο λέβητας, ήταν κλειστές οι βάνες» λέει συντηρητής για την τραγωδία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο συντηρητών καυστήρων Σερρών, φέρεται οι βάνες του λέβητα να είχαν κλείσει, με αποτέλεσμα να εκραγεί ο καυστήρας.

Ο Γιώργος Κοτσανπαπάς μίλησε στο Star και ανέφερε πως «άναψε για κάποιο λόγο, είτε από το θερμοστάτη, είτε από διακόπτη, είτε κάποιος έβαλε χέρι και τον άναψε. Ο καυστήρας όταν άναψε έσκασε ο λέβητας, γιατί ήταν κλειστές οι βάνες πάνω από το λέβητα».

Μάλιστα, φέρεται να γίνονταν σχετικές εργασίας στο λεβητοστάσιο εν ώρα μαθήματος, αφού ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε ότι στη σχολική μονάδα πρόσφατα εγκαταστάθηκε, μέσω ΕΣΠΑ, σύστημα γεωθερμίας για τη θέρμανση του κτιρίου, προκειμένου να αντικαταστήσει τον λέβητα πετρελαίου. Ο ίδιος όπως ανέφερε διαφωνούσε με το εν λόγω έργο καθώς δεν αποτελούσε πρόταση της σχολικής κοινότητας.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών για την τραγωδία στο 9ο δημοτικό σχολείο της περιοχής, όπου μετά από έκρηξη έχασε τη ζωή του ένα 11χρονο παιδί είναι το εξής: «Μετά από έκρηξη που έγινε σε σχολείο της πόλης των Σερρών, προσεκομίσθησαν με το ΕΚΑΒ, στις 14:43 σήμερα, δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 6 και 10 ετών, με ελαφρές κακώσεις το πρώτο και σε καλή γενική κατάσταση το δεύτερο.

Έγιναν άμεσα όλες οι απαραίτητες εξετάσεις (υπέρηχος, αξονική τομογραφία κλπ) και το δεκάχρονο αγόρι επιστρέφει στην οικία του ενώ το εξάχρονο, το οποίο φέρει εμπιεστικό κάταγμα βρεγματικού οστού (ΑΡ) και μικρό ρωγμώδες κάταγμα ρινικών οστών, θα διακομισθεί προληπτικά στην Παιδοχειρουργική Κλινική του ΓΝΘ Ιπποκράτειο για περαιτέρω παρακολούθηση.

Δυστυχώς, στις 15:37 προσεκομίσθη με το ΕΚΑΒ τρίτο παιδί (άρρεν 11 ετών), το οποίο έφερε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μη συμβατές με τη ζωή.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού».

Πηγή: news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Το παιδί των μεταναστών από τις Σέρρες που τρελαίνει την Ευρώπη στα 19 του και τώρα κάνει το άλμα στην Ντόρτμουντ
Lifestyle

Κωνσταντίνος Καρέτσας: Το παιδί των μεταναστών από τις Σέρρες που τρελαίνει την Ευρώπη στα 19 του και τώρα κάνει το άλμα στην Ντόρτμουντ

Αγόρι 12 ετών ανασύρθηκε από την παραλία της Χανιώτης στη Χαλκιδική χωρίς τις αισθήσεις του – Τον έσωσαν οι ναυαγοσώστες
Ελλάδα

Αγόρι 12 ετών ανασύρθηκε από την παραλία της Χανιώτης στη Χαλκιδική χωρίς τις αισθήσεις του – Τον έσωσαν οι ναυαγοσώστες

Αβάσταχτος πόνος  στη Σκιάθο για την 38χρονη Κωνσταντίνα που πέθανε είκοσι ημέρες αφότου γέννησε το τρίτο παιδί της: Προσπαθούσαν οι γιατροί να ρίξουν την πίεσή της, δεν τα κατάφεραν… Ο Θεός αυτό αποφάσισε…
Videos

Αβάσταχτος πόνος στη Σκιάθο για την 38χρονη Κωνσταντίνα που πέθανε είκοσι ημέρες αφότου γέννησε το τρίτο παιδί της: Προσπαθούσαν οι γιατροί να ρίξουν την πίεσή της, δεν τα κατάφεραν… Ο Θεός αυτό αποφάσισε…

Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαίρη Νταλμάς
Lifestyle

Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαίρη Νταλμάς

Αποσωληνώθηκε η 7χρονη Πατρίτσια που έχασε τους γονείς και το αδερφάκι της σε τροχαίο στη Χαλκιδική
Ελλάδα

Αποσωληνώθηκε η 7χρονη Πατρίτσια που έχασε τους γονείς και το αδερφάκι της σε τροχαίο στη Χαλκιδική

Εκτέλεσαν Κολομβιανή influencer στη μέση του δρόμου – Περίμενε με το αυτοκίνητό της στο φανάρι
Κόσμος

Εκτέλεσαν Κολομβιανή influencer στη μέση του δρόμου – Περίμενε με το αυτοκίνητό της στο φανάρι

Στη φυλακή ο 30χρονος Αιγύπτιος: «Με πλήρωσαν 2.500 ευρώ για να βάλω χειροβομβίδα στο σπίτι του Ντογιάκου»
Ελλάδα

Στη φυλακή ο 30χρονος Αιγύπτιος: «Με πλήρωσαν 2.500 ευρώ για να βάλω χειροβομβίδα στο σπίτι του Ντογιάκου»

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νεκροί δύο πυροσβέστες 26 και 28 ετών
Ελλάδα

Φωτιά στο Ρέθυμνο: Νεκροί δύο πυροσβέστες 26 και 28 ετών

zinapost.gr