search-button
cross-out

Κορμός Χριστουγέννων με γαλλική μαρέγκα, κρέμα κάστανο, μους μασκαρπόνε και γλάσο σοκολάτας

Η κουζίνα και το σπίτι σας θα μοσχομυρίσουν... Χριστούγεννα!
Κορμός Χριστουγέννων με γαλλική μαρέγκα, κρέμα κάστανο, μους μασκαρπόνε και γλάσο σοκολάτας

Για την γαλλική μαρέγκα θα χρειαστούμε

  • 150 γρ. ασπράδι (από 5 αβγά περίπου) κατά προτίμηση σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 15 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Για τη μους μασκαρπόνε

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 50 γρ. άχνη
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρής βανίλια ή μία βανίλια ή μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης

Για την κρέμα κάστανο

  • 500 γρ. κάστανα βρασμένα
  • 130 γρ. ζάχαρη
  • 130ml. νερό
  • Μισή φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης ή μία βανίλια ή 1 κτγ υγρή βανίλια
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 100ml νερό
  • Μία πρέζα θαλασσινό αλάτι

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Cooking

Latest

zinapost.gr