search-button
cross-out

Έρχονται 32άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αναλυτικότερα, οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, κυρίως Ήπειρο και Ιονιο, ενώ ένα χαμηλό βαρομετρικό κινείται και πάλι προς την χώρα μας από τα δυτικά.
Έρχονται 32άρια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Ποδαρικό με αστάθειες κάνει ο Ιούνιος, αν και όχι στο βαθμό που ήταν τις προηγούμενες μέρες. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, τοπικά τα φαινόμενα θα παραμείνουν και σήμερα, 1 Ιουνίου 2023 ενώ η θερμοκρασία θα κινείται σε υψηλά επίπεδα.

Αναλυτικότερα, οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες κατά τις μεσημβρινές ώρες θα περιοριστούν στα δυτικά, κυρίως Ήπειρο και Ιονιο, ενώ ένα χαμηλό βαρομετρικό κινείται και πάλι προς την χώρα μας από τα δυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τη συννεφιά ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει σήμερα κατά τόπους τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια και προς το απόγευμα θα σχηματιστούν κάποιες νεφώσεις που ίσως δώσουν λίγη βροχή προς το βράδυ και αύριο. Η θερμοκρασία θα επιμείνει σε υψηλές τιμές γύρω στους 27 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, επιμένει η αστάθεια, πιο περιορισμένη όμως σε σχέση με χθες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, φαινόμενα τα οποία θα υποχωρήσουν το βράδυ. Ο υδράργυρος στους 26 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Για την Παρασκευή, ένα χαμηλό βαρομετρικό από τα δυτικά θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια της χώρας αλλά και στον ηπειρωτικό κορμό, όσο όμως προχωρούμε προς το Σαββατοκύριακο η αστάθεια περιορίζεται και η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο.

Ετσι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα δούμε τον υδράργυρο ακόμα και στους 30 και 32 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά γεωγραφικά τμήμτα της χώρας, κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη
Η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη ανατολικοί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 26 με 28 και κατά τόπους στα βόρεια τους 29 βαθμούς και στο Αιγαίο τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και, κυρίως στη Μακεδονία, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα, οπότε στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στην Κρήτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες οπότε θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στις Κυκλάδες λίγες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια τις πρωινές ώρες.

Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στην Κρήτη 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 και στην νότια Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Στα νότια λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες και εκ νέου από τη νύχτα.

Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Καλαμαριά: Ο ρόλος των δύο φίλων του θύματος – Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Καλαμαριά: Ο ρόλος των δύο φίλων του θύματος – Οι καταθέσεις που θα ρίξουν φως στην δολοφονία

Μιχάλης Βαλάσογλου:  Αυτές οι ποιότητες, σου ξυπνάνε όταν συναντηθείς με έναν άνθρωπο που μαζί, από κοινού,  εμπνέεστε για κάτι τέτοιο…
Lifestyle

Μιχάλης Βαλάσογλου: Αυτές οι ποιότητες, σου ξυπνάνε όταν συναντηθείς με έναν άνθρωπο που μαζί, από κοινού, εμπνέεστε για κάτι τέτοιο…

Νέα νομική μάχη για τον 59χρονο της Κω: Ζητά ακύρωση της καταδίκης του για τις απόπειρες βιασμού
Ελλάδα

Νέα νομική μάχη για τον 59χρονο της Κω: Ζητά ακύρωση της καταδίκης του για τις απόπειρες βιασμού

Σοκάρει η κακοποίηση του τρίχρονου Άγγελου-Του έδιναν γροθιές, τον έκαιγαν με τσιγάρα και τον χτυπούσαν με γκλομπ
Videos

Σοκάρει η κακοποίηση του τρίχρονου Άγγελου-Του έδιναν γροθιές, τον έκαιγαν με τσιγάρα και τον χτυπούσαν με γκλομπ

Θρήνος για το αγγελούδι που έφυγε από τη ζωή-παθολογικά τα αίτια θανάτου, η πρώτη εικόνα
Ελλάδα

Θρήνος για το αγγελούδι που έφυγε από τη ζωή-παθολογικά τα αίτια θανάτου, η πρώτη εικόνα

Καλαμαριά: Απολογείται την Τρίτη ο 23χρονος – Απίστευτα τα ευρήματα της ιατροδικαστικής
Ελλάδα

Καλαμαριά: Απολογείται την Τρίτη ο 23χρονος – Απίστευτα τα ευρήματα της ιατροδικαστικής

Ποιος ήταν ο Άγιος Μανουήλ που τιμάται σήμερα 15 Μαρτίου
Ελλάδα

Ποιος ήταν ο Άγιος Μανουήλ που τιμάται σήμερα 15 Μαρτίου

Δολοφονία 20χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Κλειδί» οι καταθέσεις των δύο ατόμων που ήταν μαζί με το θύμα – «Μου σκότωσαν το παιδί μου στο πεζοδρόμιο»
Ελλάδα

Δολοφονία 20χρονου στη Θεσσαλονίκη: «Κλειδί» οι καταθέσεις των δύο ατόμων που ήταν μαζί με το θύμα – «Μου σκότωσαν το παιδί μου στο πεζοδρόμιο»

zinapost.gr