search-button
cross-out

Κρήτη: Αποφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες του γηροκομείου στα Χανιά – Απαγορεύεται να πλησιάσουν την δομή

Τι θα γίνει με την δίκη
Κρήτη: Αποφυλακίστηκαν οι ιδιοκτήτριες του γηροκομείου στα Χανιά – Απαγορεύεται να πλησιάσουν την δομή

Ελεύθερες αφέθηκαν οι δύο ιδιοκτήτριες τoυ Γηροκομείου όπως και ο γενικός γιατρός με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών καθώς έγιναν δεκτά τα σχετικά αιτήματα για άρση της προσωρινής κράτησης που είχαν υποβάλει ενώ στις 8 Αυγούστου αποφυλακίζεται και ο ψυχίατρος, με την συμπλήρωση 18 μηνών που είναι εξάλλου το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Μάνα και κόρη, αφέθηκαν ελεύθερες με τον όρο να μην πλησιάζουν την δομή ενώ ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να απέχει από κάθε ιατρική πράξη.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για 32 περιπτώσεις θανάτων ηλικιωμένων, με κάποιες επιμέρους διαφοροποιήσεις ενώ πριν λίγες μέρες, το Συμβούλιο Εφετών Κρήτης απάλλαξε τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης,διατηρώντας τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ως εκ τούτου, η υπόθεση αναμένεται να παραπεμφθεί το επόμενο φθινόπωρο στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου και όχι σε Εφετείο Κακουργημάτων.

Στο μεταξύ, η αποφυλάκιση των βασικών κατηγορουμένων σε συνδυασμό με την αφαίρεση της κατηγορίας της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr προκαλεί ανησυχία στους μάρτυρες (συγγενείς θυμάτων αλλά και πρώην εργαζόμενους) οι οποίοι δεν εμπίπτουν πλέον στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για τους μάρτυρες σε υποθέσεις εγκληματικών οργανώσεων.

Την ίδια ώρα η δομή συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά και χωρίς μεταβολές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Παράλληλα, για την ίδια υπόθεση διεξάγεται έρευνα για τρεις ακόμα υποθέσεις.

  • Τις πιθανές απάτες και την πιθανή υφαρπαγή ακινήτων από ηλικιωμένους που εισήχθησαν κάτω από συνθήκες που διερευνώνται στην δομή.
  • Η υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων φαρμάκων με πιθανή τέλεση απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ελληνικού δημοσίου
  • Το πλημμέλημα με τους 25 κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία, πλαστά πιστοποιητικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Χανίων έχει προχωρήσει σε αναστολή της πονικής διαδικασίας για τις κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα που σχετίζονται με την υπόθεση «Αγία Σκέπη»  εως ότου τελεσιδικήσει το κακουργηματικό σκέλος της υπόθεσης που θα εξετάσει τις συνθήκες θανάτου των ηλικιωμένων μέσα στη δομή. Το σκεπτικό αυτής της απόφασης είναι ότι επειδή υπάρχει άμεση εξάρτηση μεταξύ των δύο ποινικών δικών, είναι ουσιαστικά αναγκαστική από την ποινική δικονομία η αναστολή της δίκης χαμηλότερου βαθμού για να προηγηθεί η απόφαση του ανώτερου δικαστηρίου.

Η υπεράσπιση του γενικού γιατρού

Στο μεταξύ, την Δευτέρα ο γενικός γιατρός δια του συνηγόρου του πρόκειται να αιτηθεί τροποποίηση των περιοριστικών όρων που αφορούν την απαγόρευση άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος και άρση δέσμευσης των τραπεζικών του λογαρισμών που είχε διαταχθεί από την αρχή ώστε να αναζητηθούν πιθανά στοιχεία που θα παρέπεμπαν σε παράνομο πλουτισμό.

Σε επικοινωνία με το zarpanews.gr o συνήγορος υπεράσπισης του γενικού γιατρού, Μανώλης Παπαδομανωλάκης, διευκρινίζει για τον εντολέα του τα εξής:

  1. Η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκε ως αστήρικτη και νομικά απαράδεκτη και εξαλείφθηκε καθώς δεν υπήρχε δικαστικό προηγούμενο
  2. Σε βάρος του γενικού γιατρού δεν εκκρεμεί κανείς έλεγχος για παράνομες συνταγογραφές.
  3. Η μόνη εμπλοκή του γενικού γιατρού στην υπόθεση αφορά τα πιστοποιητικά θανάτου.
  4. Από τον οικονομικό έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς του γιατρού δεν διαπιστώθηκε το παραμικρό σε σχέση με παράνομο πλουτισμό.

25 κατηγορούμενοι

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους  στην δίκη για τα πλημμελήματα, είναι ο πρ. Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης ο νυν αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Καλογερής. Είναι ακόμα οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής (μητέρα και κόρη) και ο γενικός γιατρός και υπηρεσιακοί, εργαζόμενοι στην διεύθυνση δημόσιας υγείας της ΠΕ Χανίων.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν:

  • Παράβαση καθήκοντος
  • Πλαστογραφία
  • Χρήση πλαστού
  • Έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού
  • Δικαστική χρήση ψευδούς πιστοποιητικού

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Πρώτος καφές με τη Ζήνα-Δεσμεύονται οι περιουσίες των κατηγορουμένων στις υποθέσεις των δύο αλυσίδων πίτσας και φούρνων
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πρώτος καφές με τη Ζήνα-Δεσμεύονται οι περιουσίες των κατηγορουμένων στις υποθέσεις των δύο αλυσίδων πίτσας και φούρνων

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Αλεξάνδρου Καλαφάτη στον “Πρώτο καφέ” για τον Γιώργο Μαζωνάκη: Οι τρεις φαρμακευτικές ουσίες που βρέθηκαν στον τραγουδιστή και τι είναι η “φαρμακευτική δηλητηρίαση” που θα αναφέρεται ως αποτέλεσμα της εξέτασης
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Αλεξάνδρου Καλαφάτη στον “Πρώτο καφέ” για τον Γιώργο Μαζωνάκη: Οι τρεις φαρμακευτικές ουσίες που βρέθηκαν στον τραγουδιστή και τι είναι η “φαρμακευτική δηλητηρίαση” που θα αναφέρεται ως αποτέλεσμα της εξέτασης

Πρώτος καφές με τη Ζήνα-28η Οκτωβρίου: Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση για την επέτειο του «Όχι»
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πρώτος καφές με τη Ζήνα-28η Οκτωβρίου: Σήμερα στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση για την επέτειο του «Όχι»

Πρώτος Καφές με τη Ζήνα-Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη: Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έπαιξε τραγούδια του Γιώργου Μαζωνάκη
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Πρώτος Καφές με τη Ζήνα-Συγκίνηση στη Θεσσαλονίκη: Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού έπαιξε τραγούδια του Γιώργου Μαζωνάκη

Ζήνα Κουτσελίνη: Θα λέμε την άποψη μας και σε όποιον αρέσει!
Uncategorized

Ζήνα Κουτσελίνη: Θα λέμε την άποψη μας και σε όποιον αρέσει!

Από την εντατική στην παρέλαση: Συγκίνηση για τον Στέφανο που σώθηκε από τις φλόγες και  θα γίνει σημαιοφόρος την 28η Οκτωβρίου
Ελλάδα

Από την εντατική στην παρέλαση: Συγκίνηση για τον Στέφανο που σώθηκε από τις φλόγες και θα γίνει σημαιοφόρος την 28η Οκτωβρίου

Θάνατος Μαζωνάκη: Νέες αποκαλύψεις για την προέλευση των φαρμάκων που εντοπίστηκαν στο ιατρείο της Καρνεάδου
Ελλάδα

Θάνατος Μαζωνάκη: Νέες αποκαλύψεις για την προέλευση των φαρμάκων που εντοπίστηκαν στο ιατρείο της Καρνεάδου

Πίτα με πατάτες, μορταδέλα και γραβιέρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτα με πατάτες, μορταδέλα και γραβιέρα

zinapost.gr