search-button
cross-out

Αυτό είναι το σπίτι- «κολαστήριο» της 22χρονης στον Βόλο- Δείτε φωτογραφίες

«Δεν είχαμε δει ποτέ το κορίτσι» λένε οι γείτονες
Αυτό είναι το σπίτι- «κολαστήριο» της 22χρονης στον Βόλο- Δείτε φωτογραφίες

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα μαρτύρια που υπέστη μία 22χρονη γυναίκα στο σπίτι της στις Αλυκές Βόλου, επί δύο ολόκληρα χρόνια, από τον σύζυγό της, ο οποίος συνελήφθη.

Το ρεπορτάζ της Αναστασίας Βουτσινά και του TheNewspaper.gr προκάλεσε οργή σε ολόκληρη την Ελλάδα και το ενδιαφέρον όλων των ΜΜΕ.

Ο δημοσιογράφος του TheNewspaper.gr Θανάσης Παπαθανασίου μίλησε με γείτονες του ζευγαριού.

«Δεν την βλέπαμε ποτέ τη γυναίκα. Ξέραμε ότι εδώ μένει ένα ζευγάρι Αλβανών, αλλά δεν είχαμε δει ποτέ αυτό το κορίτσι. Απορούσαμε όλοι τι γινόταν μέσα σε αυτό το σπίτι, αλλά δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν ξέραμε τι συνέβαινε» λέει μία γυναίκα.

Μία άλλη γειτόνισσα εξομολογείται: «Την έβλεπα πολύ σπάνια. Μόνο μέχρι τον κήπο έβγαινε. Δύο ή τρεις φορές αυτά τα χρόνια. Όχι παραπάνω. Και μου έκανε εντύπωση διότι ήταν ντυμένη από πάνω μέχρι κάτω. Σαν κουκουλωμένη. Δεν την είδα ποτέ έξω από την αυλή του σπιτιού να κυκλοφορεί, να ψωνίζει. Και δεν είχα δει και το παιδί ποτέ».

Σκηνές μαρτυρίου βίωνε καθημερινά μια 22χρονη αλβανικής υπηκοότητας σε περιοχή του Βόλου, καθώς ο 28χρονος ομοεθνής σύζυγός της κρατούσε την ίδια και το μόλις 2μιση ετών παιδάκι τους έγκλειστους και απομονωμένους στο σπίτι για δύο ολόκληρα χρόνια, ενώ κακοποιούσε την γυναίκα σε καθημερινή βάση.
Σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper.gr, τα σκηνικά φρίκης που υπέστη η κοπέλα αποκαλύφθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 21/9, όταν γείτονες κινητοποιήθηκαν ακούγοντας τις κραυγές της από το εσωτερικό του σπιτιού. Σε επίμονα χτυπήματά τους στην πόρτα, ο 28χρονος άνοιξε και προσπάθησε να διαφύγει, με τους περιοίκους να τον ακινητοποιούν, ενώ στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που προχώρησε σε σύλληψή του.

Όπως αποκαλύφθηκε, εκείνο το βράδυ ο 28χρονος, μετά από κρεσέντο βιαιοπραγίας, έπιασε την νεαρή από το λαιμό και αποπειράθηκε να τη στραγγαλίσει, ενώ σε μετέπειτα εξέταση της γυναίκας εντοπίστηκαν πράγματι σημάδια στραγγαλισμού.
Σε μια ανατριχιαστική κατάθεση, η 22χρονη αναφέρει πως ο άντρας την χτυπούσε κάθε μέρα, ενώ σε άλλες δύο περιπτώσεις την είχε αφήσει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από αυτή στην οποία βρέθηκε χθες. Αυτή την φορά όμως έφτασε πολύ κοντά στο να την σκοτώσει.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Αλβανία όταν η κοπέλα ήταν μόλις 18 ετών, σε έναν γάμο «αναγκαστικό» και κανονισμένο από την οικογένειά της και περίπου ενάμιση χρόνο αργότερα απέκτησαν μαζί ένα παιδί. Πριν δύο χρόνια, το 2021, ο 28χρονος μετοίκησε με την νεαρή και το μωρό στην Ελλάδα, σε περιοχή λίγο έξω από τον Βόλο, όπου εργάζεται ως οικοδόμος.
Εκεί ξεκίνησε μια ακραία ιστορία εγκλεισμού και κακοποίησης, η οποία κράτησε δύο ολόκληρα χρόνια. Ο άνδρας κρατούσε την 22χρονη και το παιδί κλειδωμένους και πλήρως απομονωμένους στο σπίτι, με το παιδάκι να μην έχει καν επισκεφθεί ποτέ γιατρό.
Η κοπέλα, η οποία δεν είχε στην πόλη κανέναν δικό της ή γνωστό άνθρωπο, έμεινε εντελώς αποκομμένη. Δεν έμαθε ποτέ ελληνικά, αφού ο 28χρονος δεν την άφηνε να έρθει σε επαφή με κανέναν. Στα δύο χρόνια του εγκλεισμού της, τους πέντε τελευταίους μήνες δεν είδε ούτε το φως του ήλιου, καθώς της απαγόρευε να βγαίνει ακόμη και στην αυλή του σπιτιού.

Όλο αυτό το διάστημα την κρατούσε δέσμια, όχι μόνο μετατρέποντας το σπίτι τους σε φυλακή και τόπο βασανιστηρίων, όπως και απαγορεύοντάς της κάθε γνωριμία ή φιλία σε ένα ξένο περιβάλλον, αλλά και εκβιάζοντάς την καθημερινά. Απειλούσε την κοπέλα πως θα πάει ο ίδιος στην Αλβανία να σκοτώσει τους γονείς της, αν εκείνη αποκάλυπτε στους δικούς της όσα περνάει ή επιχειρούσε να φύγει.
Ο εφιάλτης που έζησε η 22χρονη έλαβε τέλος όταν το περιστατικό έφτασε στα χέρια των αρχών, και μετά την σύλληψη του άνδρα, η ίδια μεταφέρθηκε μαζί με το παιδάκι της, το οποίο είναι σε καλή κατάσταση, σε προστατευόμενο χώρο, ώστε να βρίσκονται εκτός κινδύνου.
Ο 28χρονος βρίσκεται σε κράτηση, ενώ αντιμετωπίζει δίωξη σε κακουργηματικό βαθμό για παρατεταμένη απομόνωση και σωματική βλάβη, πράξη που σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα ισούται με βαριά σωματική βλάβη.
Ο ίδιος οδηγήθηκε χθες ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή, όπου ζήτησε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη 26/9, για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Δείτε εικόνες:

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Καταγγελίες για δημοσιογράφο που ξεγέλασε κόσμο που ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό: Ήταν τρομερό αυτό που μας έκανε. Πήγαμε στο αεροδρόμιο, δεν είχαμε εισιτήρια και μας είπε…
Videos

Καταγγελίες για δημοσιογράφο που ξεγέλασε κόσμο που ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό: Ήταν τρομερό αυτό που μας έκανε. Πήγαμε στο αεροδρόμιο, δεν είχαμε εισιτήρια και μας είπε…

33χρονη γέννησε και πέταξε το μωρό  της στα σκουπίδια – Ο άνδρας της δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της:  Η κοπέλα αυτή έχει ψυχικά νοσήματα….
Videos

33χρονη γέννησε και πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια – Ο άνδρας της δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της: Η κοπέλα αυτή έχει ψυχικά νοσήματα….

Απάτη με «χρυσά» ταξίδια από πρώην δημοσιογράφο – Πελάτες έχασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ
Ελλάδα

Απάτη με «χρυσά» ταξίδια από πρώην δημοσιογράφο – Πελάτες έχασαν δεκάδες χιλιάδες ευρώ

Το Ακρωτήρι σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου,  για 2η σεζόν στο Θέατρο Ιλίσια
Ελλάδα

Το Ακρωτήρι σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, για 2η σεζόν στο Θέατρο Ιλίσια

Μητροκτονία στην Λάρισα: «Μού ζήτησε να κουβαλήσουμε μπάζα – Τον πίεσα και μου είπε πως σκότωσε τη μάνα του», λέει ο ξάδερφος του δράστη
Ελλάδα

Μητροκτονία στην Λάρισα: «Μού ζήτησε να κουβαλήσουμε μπάζα – Τον πίεσα και μου είπε πως σκότωσε τη μάνα του», λέει ο ξάδερφος του δράστη

Λάρισα: Στον Κορυδαλλό η μητέρα για την κακοποίηση των δύο παιδιών – Τι είπαν για τον «Γιάννη»
Ελλάδα

Λάρισα: Στον Κορυδαλλό η μητέρα για την κακοποίηση των δύο παιδιών – Τι είπαν για τον «Γιάννη»

Βίντεο: Η στιγμή που ο 17χρονος επιτίθεται στον 50χρονο στα Γλυκά Νερά – Τον χτυπάει και τον βρίζει χυδαία
Ελλάδα

Βίντεο: Η στιγμή που ο 17χρονος επιτίθεται στον 50χρονο στα Γλυκά Νερά – Τον χτυπάει και τον βρίζει χυδαία

Τραγωδία στη Λεωφόρο Αθηνών: Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα
Ελλάδα

Τραγωδία στη Λεωφόρο Αθηνών: Υπέκυψε στα τραύματά της 32χρονη που παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα

zinapost.gr