search-button
cross-out

Αυτός είναι ο Χάρης Δούκας, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας-Όσα θέλετε να ξέρετε γι’ αυτόν

Στον πρώτο γύρο ο 43χρονος είχε λάβει μόλις 14,9% και ο μέχρι σήμερα δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης 41,35%
Αυτός είναι ο Χάρης Δούκας, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας-Όσα θέλετε να ξέρετε γι’ αυτόν

Ο 43χρονος Χάρης Δούκας έκανε τη μεγάλη ανατροπή και κατέλαβε τον δημαρχιακό θώκο με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και ακολούθως του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, λαμβάνοντας στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών 56% έναντι 44% του αντιπάλου του, Κώστα Μπακογιάννη. Θυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο ο κ. Δούκας είχε λάβει μόλις 14,9% και ο μέχρι σήμερα δήμαρχος 41,35%.

Οι πιθανότητες να εκλεγεί όταν ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αθηναίων τον περασμένο Αύγουστο, ήταν ελάχιστες. Οι στοιχηματικές εταιρείες έφθαναν να του δίνουν απόδοση 25 για τυχόν νίκη του (δηλαδή εάν κάποιος πόνταρε 1 ευρώ θα έπαιρνε πίσω 25) έναντι 1,05 του Κώστα Μπακογιάννη.

Έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1980 στην Αθήνα, επαγγέλλεται μηχανολόγος – μηχανικός και είναι καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής και Διοίκησης στη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το πεδίο ειδίκευσής του σχετίζεται με την ανάπτυξη συστημάτων υποστήριξης αποφάσεων για την ενεργειακή και κλιματική πολιτική, θέτοντας τον ανθρώπινο παράγοντα στον πυρήνα των διαδικασιών.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς δήμους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναπτύσσοντας σχέδια δράσης και παρεμβάσεις για την ενέργεια και το κλίμα, την ενεργειακή αποδοτικότητα και την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την ενσωμάτωση τεχνολογιών πληροφορικής, επικοινωνιών και διαδικτύου. Στο Πολυτεχνείο διδάσκει μια σειρά από μαθήματα σε προπτυχιακούς φοιτητές όπως τα «Συστήματα Αποφάσεων», τα «Συστήματα Χρηματοοικονομικής Διοίκησης», η «Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική» και η «Πολυκριτήρια Ανάλυση Αποφάσεων». Παράλληλα από το 2018 διδάσκει και το μάθημα «4η βιομηχανική Επανάσταση και Έξυπνες Πόλεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται στο 2% των περισσότερο διαδραστικών επιστημόνων όλων των ειδικοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, με βάση τις αξιολογήσεις του Harvard.

Όσον αφορά την πολιτική του διαδρομή έχει διατελέσει Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας του κόμματος, πάνω στο αντικείμενό του δηλαδή και διατηρεί άριστες σχέσεις με τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη. Στην διακήρυξη που έδινε ιδιαίτερη έμφαση στο να γίνει η Αθήνα μια πράσινη πόλη. «Με πολύ περισσότερο πράσινο, παντού καθώς χρειάζεται να γεμίσει με χιλιάδες νέα δέντρα, τόσο σε δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις, όσο και σε ανενεργούς κοινούς χώρους, αντί για ακριβά, ανεπαρκή υποκατάστατα» όπως τόνιζε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Τώρα».

Με βιώσιμη αρχιτεκτονική, πράσινες διαδρομές σε γειτονιές, αξιοποίηση κλειστών χώρων (όπως σχολεία τα απογεύματα και τους καλοκαιρινούς μήνες), σωστή πεζοδρόμηση, χρήση ανοιχτών χρωμάτων στις επιφάνειες, αξιοποίηση του υγρού στοιχείου, προκειμένου να καταστήσουν την πόλη μας περισσότερο ανθεκτική στην κλιματική κρίση που θα εντείνεται, με καθαρότερο αέρα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.

news.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Αχιλλέας  Θεοφίλου: Οικογένεια και φίλοι λένε αυτή την ώρα το  τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μουσικό παραγωγό…
Videos

Αχιλλέας Θεοφίλου: Οικογένεια και φίλοι λένε αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο μουσικό παραγωγό…

Συνελήφθη η δημοσιογράφος για τις “χρυσές απάτες” με τα ταξίδια και στο Αμπού  Ντάμπι.  Τα ονόματα  των υπουργών που χρησιμοποιούσε
Videos

Συνελήφθη η δημοσιογράφος για τις “χρυσές απάτες” με τα ταξίδια και στο Αμπού Ντάμπι. Τα ονόματα των υπουργών που χρησιμοποιούσε

Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα η δημοσιογράφος που συνελήφθη για τις απάτες με τα ταξίδια
Videos

Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα η δημοσιογράφος που συνελήφθη για τις απάτες με τα ταξίδια

Κώστας Ηλιάκης: 19 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού – Ημέρα πένθους για την Πολεμική Αεροπορία
Ελλάδα

Κώστας Ηλιάκης: 19 χρόνια από τον θάνατο του σμηναγού – Ημέρα πένθους για την Πολεμική Αεροπορία

«Με πυροβόλησαν» – Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στον δράστη της δολοφονίας του 41χρονου  στη Ραφήνα
Ελλάδα

«Με πυροβόλησαν» – Πώς έφτασε η ΕΛΑΣ στον δράστη της δολοφονίας του 41χρονου στη Ραφήνα

To Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» μας περιμένει και φέτος  να στηρίξουμε τα παιδιά με καρκίνο στο πιο ξεχωριστό καλοκαιρινό γεγονός, το  «Riviera Shopping  for  a  Good Cause»
ΑΓΟΡΕΣ

To Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ- Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» μας περιμένει και φέτος να στηρίξουμε τα παιδιά με καρκίνο στο πιο ξεχωριστό καλοκαιρινό γεγονός, το  «Riviera Shopping for a Good Cause»

Τραγικό τέλος για τον 65χρονο ψαρά που αγνοούνταν: H σορός του εντοπίστηκε κοντά στη Σπιναλόγκα
Ελλάδα

Τραγικό τέλος για τον 65χρονο ψαρά που αγνοούνταν: H σορός του εντοπίστηκε κοντά στη Σπιναλόγκα

Νεογνό στα σκουπίδια: Για απόπειρα παιδοκτονίας διώκεται η 34χρονη – Σήμερα απολογείται
Ελλάδα

Νεογνό στα σκουπίδια: Για απόπειρα παιδοκτονίας διώκεται η 34χρονη – Σήμερα απολογείται

zinapost.gr