search-button
cross-out

«Της είπα μάνα αν φύγεις απ’το σπίτι, δεν θα με ξαναδείς ούτε εμένα ούτε το εγγόνι σου»: Καταθέτει στα δικαστήρια Χανίων ο γιος της 56χρονης που σφαγιάστηκε από τον άντρα της

Σοκαριστικές πτυχές της γυναικοκτονίας που συγκλόνισε την Κρήτη το καλοκαίρι του 2022 ήρθαν στο φως την Δευτέρα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, όπου ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης.
«Της είπα μάνα αν φύγεις απ’το σπίτι, δεν θα με ξαναδείς ούτε εμένα ούτε το εγγόνι σου»: Καταθέτει στα δικαστήρια Χανίων ο γιος της 56χρονης που σφαγιάστηκε από τον άντρα της

Κατηγορούμενος, ένας 61χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε την 56χρονη γυναίκα του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών τους, σφάζοντάς την με 14 μαχαιριές στον λαιμό, επειδή όπως προκύπτει, είχε αποφασίσει να τον αφήσει.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται από το πρωί της Παρασκευής με τις καταθέσεις των γιων του ζευγαριού σε μια προσπάθεια να πέσει φως στις σχέσεις του ζευγαριού που ήταν σε διάσταση, ενώ η 56χρονη είχε αποφασίσει να φύγει από το σπίτι.

«Της είπα μάνα αν φύγεις απ’το σπίτι, δεν θα με ξαναδείς ούτε εμένα ούτε το εγγόνι σου» τόνισε ο ένας γιος του ζευγαριού. Όπως είπε, κανένα από τα τέσσερα παιδιά δεν συμφωνούσε με την απόφαση της μητέρας τους να μετακομίσει.

«Δεν της μιλούσαμε μετά που έφυγε» τόνισε. Αναφέρθηκε ακόμα στο βράδυ πριν το φονικό λέγοντας πως χάρηκε που την είδε να γυρίζει στο σπίτι καθώς το εξέλαβε σαν μια κίνηση θετική. Δικαιολόγησε δε την ύπαρξη του φονικού όπλου (ενός επαγγελματικού μαχαιριού σφαγής 9χιλιοστων) λέγοντας πως το είχε για να κόψει το τυρί.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου, στο χωριό Άνω Μαλάκι του δήμου Ρεθύμνου. Εκεί μέσα στο σπίτι της οικογένειας ο καθ’ ομολογίαν δράστης επιτέθηκε στο θύμα με κτηνοτροφικό σφαχτομάχαιρο, στις 10:30 το πρωί στη διάρκεια λογομαχίας όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ενώ λίγο αργότερα παραδόθηκε στην αστυνομία.

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο αστυνομικός της Ασφάλειας Ρεθύμνου που συμμετείχε στην παράδοση του δράστη και του μαχαιριου κάνοντας λόγο για ένα μαχαίρι με κυρτή λάμα 14 εκ. που χρησιμοποιείται για σφαγή παραγωγικών ζώων.

«Την έσφαξε σαν ζώο»

Η κόρη του ζευγαριού κατέθεσε σε δραματικούς τόνους πως εκείνη είχε πείσει τη μητέρα της να επιστρέψει στο σπίτι ενώ είχε αποφασίσει να χωρίσει, καθώς φοβόταν ότι ο δράστης μπορούσε να αυτοκτονήσει.

«Η μητέρα μου ήθελε να φύγει από το σπίτι μετά από έναν καυγά που είχαν τον Μάιο δύο μήνες πριν το συμβάν. Εγώ την είχα γυρίσει για τον γάμο του αδερφού μου αλλά μας είχε καταστήσει σαφές ότι θα χώριζε. Την στηρίζαμε όλοι τη μάνα μας για αυτήν την απόφαση. Τι συζητάμε τωρα; Αν η μάνα μας τον προκάλεσε; Ήταν υπόδειγμα και εντός και εκτός του γάμου.» τόνισε.

«Δεν μας έχει ζητήσει ούτε μια συγνώμη» ανέφερε η 37χρονη, η οποία είναι στρατιωτικός και εκείνο το διάστημα βρισκόταν σε υπηρεσία στη Μέση Ανατολή.

«Εγώ νιώθω συνένονοχος στη δολοφονία της μάνας μου γιατί με κάποιο τρόπο φοβόμουνα ότι θα αυτοκτονούσε. Πήρα τρία αεροπλάνα για να έρθω, δεν την χαιρέτισα καν τη μάνα μου, την είχε πετσοκόψει, ο ιατροδικαστής δεν μας άφησε να τη δούμε.

Σαν ζώο την έσφαξε. Με το σφαχτομάχαιρο. Αυτή μας έδωσε φτερά να πετάξουμε κι εμείς της τα κόψαμε» ανέφερε στη διάρκεια της κατάθεσης της που διήρκεσε πάνω από 1,5 ώρα, τονίζοντας πως η 56χρονη από το κομμωτήριο που διατηρούσε στο Ρέθυμνο, στήριζε οικονομικά το νοικοκυριό αλλά και την ίδια στην προσπάθειά της να ξαναδώσει πανελλήνιες.

Όπως ανέφερε, ο κατηγορούμενος ήταν ένας άνθρωπος παλαιών αρχών, σκληρός και καθόλου τρυφερός με τα παιδιά ή με την σύζυγό του. «Της ασκούσε ψυχολογική βία, δεν την άφηνε να οδηγεί, ζήλευε, δεν την άφηνε να πηγαίνει στη θάλασσα, της έκανε φασαρίες όταν μιλούσε σε κάποιον» ανέφερε.

Ο κατηγορούμενος από τη μεριά του ισχυρίζεται ότι τον απείλησε πως θα τον αφήσει ενώ κάνει λόγο για καυγά μεταξύ τους την ώρα του συμβάντος, κάτι που θα επιχειρήσει να αντικρούσει η μεριά της υποστήριξης της κατηγορίας, της οποίας η θέση είναι ότι δεν έγινε κανένας καυγάς και ότι της επιτέθηκε πισώπλατα την ώρα που έπλενε τα πιάτα.

«Μου επιτέθηκε και θόλωσα», υποστήριξε ο 60χρονος στην απολογία του

Ο 60χρονος φέρεται να υποστήριξε πως ήταν 42 χρόνια μαζί, από τότε που εκείνος ήταν 18 και εκείνη 16. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να υποστήριξε, πότε δεν χειροδίκησε εναντίον της.

Η πρώτη λέξη που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ήταν «με κατεδάφισε». Όπως φέρεται να υποστήριξε, το θύμα εγκατέλειψε την συζυγική εστία τρεις φορές το τελευταίο τρίμηνο και όταν επέστρεφε, εκείνος πάντα την δέχονταν πίσω, ενώ ποτέ δεν τέθηκε θέμα διαζυγίου.

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο τελευταίο περιστατικό, όταν σύμφωνα με τον ίδιο, την επομένη του γάμου του γιού τους, πριν από περίπου 15 ημέρες, εκείνη έφυγε από το σπίτι χωρίς εκείνος να την αναζητήσει και όταν εκείνη επέστρεψε στο σπίτι την Παρασκευή 29 Ιουλίου, ο δράστης την δέχτηκε κανονικά στο σπίτι.

Όπως ισχυρίστηκε, το πρωί της Κυριακής 31 Ιουλίου ήταν μαζί με τον γιο τους στο σπίτι. Όταν ο γιός του έφυγε από την οικία, ο 60χρονος υποστήριξε πως η γυναίκα του ανέπτυξε επιθετική συμπεριφορά εις βάρος του.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Καλαμαριά: Τρία τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχτηκε ο 20χρονος – «Του επιτέθηκαν και αμύνθηκε» λέει ο θείος του 23χρονου
Ελλάδα

Καλαμαριά: Τρία τα θανατηφόρα χτυπήματα που δέχτηκε ο 20χρονος – «Του επιτέθηκαν και αμύνθηκε» λέει ο θείος του 23χρονου

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία
Lifestyle

Το τραγούδι που γράφτηκε για τον Γιώργο Μαρίνο – Η ιστορία πίσω από τους στίχους της Νίνας Ναχμία

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Άγιος έρωτας – Ο Μαρκόπουλος συναντά τη μάνα του!

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη
Ελλάδα

Βαρύ πένθος στον Πύργο για τον θάνατο του 18χρονου Μάκη

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα  με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…
Videos

Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη-Σοκάρει η αναφορά που είχε κάνει: Η μαθήτρια…την ώρα που δίδασκα με είπε π…, με απείλησε ότι θα με δείρει, με έσπρωξε δυο φορές και…

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το “Moments” κάνει πρεμιέρα με πρώτο καλεσμένο τον Γιώργο Καπουτζίδη!

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε
Ελλάδα

Καλαμαριά: Ακατάσχετη αιμορραγία από μαχαιριά στην καρδιά, «έδειξε» η ιατροδικαστική για τον 20χρονο Κλεομένη που δολοφονήθηκε

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο:  Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…
Lifestyle

Βάσω Λασκαράκη για Λευτέρη Σουλτάτο: Είναι ένας χαρακτήρας ισοπεδωτικός. Η ζωή μαζί του είναι το κάτι άλλο…

zinapost.gr