search-button
cross-out

Δίκη Πισπιρίγκου – Δικηγόροι Δασκαλάκη: Όταν έφευγε, θόλωνε, της γύριζε το μάτι

Τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον πρώην συζυγό της Μάνο Δασκαλάκη περιγράφηκε γλαφυρά από τους συνηγόρους υποστήριξης κατηγορίας
Δίκη Πισπιρίγκου – Δικηγόροι Δασκαλάκη: Όταν έφευγε, θόλωνε, της γύριζε το μάτι

Χωρίς την παρουσία της κατηγορούμενης στο εδώλιο ξεκίνησαν οι αγορεύσεις στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ωστόσο, μόλις ολοκλήρωσε την αγόρευση του ο Δημήτρης Γεωργακοπούλος συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, ο συνήγορος της κατηγορούμενης Αλέξης Κούγιας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του προς το πρόσωπο της εισαγγελέως της έδρας, που στην προηγούμενη συνεδρίαση είχα ζητήσει την ενοχή της 35χρονης, όπως κατηγορείται.

Πυρά Κούγια κατά της εισαγγελέως – «Θα πάω στο πειθαρχικό του Αρείου Πάγου»

«Δεν έχει κάνεις δικαίωμα να ειρωνεύεται την κατηγορούμενη. Πληροφορήθηκα ότι από εσάς η ειρωνεία πήγε σύννεφο και από την πρόεδρο και από την εισαγγελέα. Ανέφερε η εισαγγελέας το πρωτοφανές “η Τζωρτζίνα είχε την ατυχία να την έχει μητέρα» είπε ο Αλέξης Κούγιας συμπληρώνοντας πως η Ρούλα Πισπιρίγκου θα προσφύγει στα αστικά και τα ποινικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμιση από εισαγγελέα.

«Θα καταγγείλουμε την εισαγγελέα και ενώπιον των πειθαρχικών οργάνων του Αρείου Πάγου» είπε ο Αλέξης Κούγιας με την εισαγγελέα να απαντά: «να το κάνετε».Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας υπέβαλλε αίτημα προκειμένου να κατατεθεί η αγόρευση της εισαγγελέως γραπτώς, λέγοντας ότι «η εισαγγελέας αγόρευε επί πολλές ώρες.

Η αγόρευση ήταν προφορική. Μας είπε από γραμματέα να κατατεθούν όταν κατατεθούν τα πρακτικά. Να κατατεθεί τώρα η αγόρευση. Όπως γίνεται πάντα σε όλες τις δίκες. Αν δεν κατατεθεί γραπτώς η αγόρευση της δεν θα ξεκινήσω την αγόρευση μου».

Το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε το αίτημα με τον Αλέξη Κούγια να σχολιάζει: «Αν στη δικογραφία εισέλθει το οποιοδήποτε έγγραφο και ειδικά πρόταση εισαγγελέως, μετά το πέρας της διαδικασίας στο ακροατήριο η υπεράσπιση θα προσβάλει τα πρακτικά για πλαστότητα».

Η αγόρευση Γεωργακοπούλου

Να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη ζήτησε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος που συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Κατά την αγόρευση του επεσήμανε πως την ημέρα που απεβίωσε το παιδί «μέσα στο θάλαμο βρίσκονται οκτώ άτομα και όλοι λένε ότι η Τζωρτζίνα ήταν εξαρχής νεκρή και δεν ανένυψε».

Ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη σημείωσε ότι η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στο παιδί «είναι υπερδιπλάσια από το μέσο όρο των θανάτων από κεταμίνη», ενώ υπογράμμισε και ότι ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης καταλήγει ότι αιτία θανάτου είναι η δηλητηρίαση από κεταμίνη, την οποία επιβεβαίωσε και στο ακροατήριο.«Όπως επιβεβαίωσε και το γεγονός ότι βρέθηκε η κεταμίνη μεταβολισμένη πως δόθηκε εν ζωή» είπε με νόημα ο δικηγόρος.και συμπλήρωσε: «Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η κεταμίνη χορηγήθηκε από κατηγορουμένη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι».

«Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης θόλωνε»

Ακολούθησε η αγόρευση του Δημήτρη Καράμπελα, επίσης δικηγόρου του Μάνου Δασκαλάκη, ο οποίος έκανε λόγο για μια υποδειγματική αποδεικτική διαδικασία κατά την οποία «δοκιμάστηκε» η ελληνική δικαιοσύνη.

«Με πλήρη νηφαλιότητα διερευνήσατε κάθε πτυχή της υπόθεσης. Είχαμε ρεκόρ απολογίας της κατηγορουμένης. Έγινε αναλυτική επιστημονική διερεύνηση.(…) Πρόκειται για δίκη ιατρικού αντικειμένου και όλοι βγήκαμε σοφότεροι από αυτήν. Πρέπει ωστόσο να την διερευνήσετε με όσα λάμβαναν χώρα στο σπίτι του ζευγαριού. Μιλάμε για τη διερεύνηση μίας εγκληματικής ενέργειας. Δεν έχουμε να κάνουμε ένα δεμένο ζευγάρι αλλά ένα ζευγάρι σκοτωμένο πριν το Καραμανδάνειο. Το ίδιο και πριν το Αγλαΐα Κυριακού, ήταν σε διάσταση. Όσο κατηγορουμένη ήταν μαζί με Δασκαλάκη ήταν καλά. Όταν έφευγε ο Δασκαλάκης, θόλωνε, της γύριζε το μάτι. Ο τρόπος να τον κρατήσει ήταν ο χειρότερος, αυτός που δεν χωράει ανθρώπινος νους. Πριν το Καραμανδάνειο, η κατηγορουμένη, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Για να τον φέρει πίσω, φτάνει στο έγκλημα. Έστω από σπόντα τα καταφέρνει» είπε μεταξύ άλλων ζητώντας να καταδικαστεί για τις πράξεις που κατηγορείται.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

«Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά»: Συγκινεί η αδελφή του Δημήτρη Ήμελλου με ανάρτηση για την ονομαστική του εορτή
Ελλάδα

«Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά»: Συγκινεί η αδελφή του Δημήτρη Ήμελλου με ανάρτηση για την ονομαστική του εορτή

Το θαύμα του μικρού Στέφανου- Από τη φωτιά και τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο, αύριο θα κρατήσει την ελληνική σημαία.  Η συγκίνηση της μητέρας του: «Έβαλα τα κλάματα όταν μου το ανακοίνωσαν. Του αξίζει να είναι σημαιοφόρος…»
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το θαύμα του μικρού Στέφανου- Από τη φωτιά και τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο, αύριο θα κρατήσει την ελληνική σημαία. Η συγκίνηση της μητέρας του: «Έβαλα τα κλάματα όταν μου το ανακοίνωσαν. Του αξίζει να είναι σημαιοφόρος…»

Συνεχίζονται οι καταθέσεις επιβατών στη δίκη για τα Τέμπη: «Άκουγα βοήθεια, καίγομαι, αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω»
Ελλάδα

Συνεχίζονται οι καταθέσεις επιβατών στη δίκη για τα Τέμπη: «Άκουγα βοήθεια, καίγομαι, αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω»

Η εξομολόγηση του Φοίβου Παπαδάκη  στον “Πρώτο καφέ” για τις τελευταίες στιγμές με τον πατέρα του: Ο χρόνος μας ήταν πολύ λίγος και δυστυχώς δεν ήταν ποιοτικός…Ήταν ένας άνθρωπος που τον έβλεπες μισό…
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η εξομολόγηση του Φοίβου Παπαδάκη στον “Πρώτο καφέ” για τις τελευταίες στιγμές με τον πατέρα του: Ο χρόνος μας ήταν πολύ λίγος και δυστυχώς δεν ήταν ποιοτικός…Ήταν ένας άνθρωπος που τον έβλεπες μισό…

Μετρό και Τραμ: Οι ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου λόγω της παρέλασης – Κλείνει στις 8 το πρωί ο σταθμός «Σύνταγμα»
Ελλάδα

Μετρό και Τραμ: Οι ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου λόγω της παρέλασης – Κλείνει στις 8 το πρωί ο σταθμός «Σύνταγμα»

Μπαμπά, σ’ αγαπώ: Η δίκη και το τροχαίο ατύχημα!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μπαμπά, σ’ αγαπώ: Η δίκη και το τροχαίο ατύχημα!

Ποιος ήταν ο Άγιος Νέστωρ που τιμάται στις 27 Οκτωβρίου
Ελλάδα

Ποιος ήταν ο Άγιος Νέστωρ που τιμάται στις 27 Οκτωβρίου

Τραγωδία στον Πύργο: Μια νεκρή και τρεις τραυματίες ύστερα από μετωπική σύγκρουση οχημάτων
Ελλάδα

Τραγωδία στον Πύργο: Μια νεκρή και τρεις τραυματίες ύστερα από μετωπική σύγκρουση οχημάτων

zinapost.gr