search-button
cross-out

«Χαμόγελο» για τη συζυγοκτονία στην Κέρκυρα: Πριν 3 χρόνια κάναμε την πρώτη αναφορά για κακοποίηση κι υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Το Χαμόγελο του Παιδιού, στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά, η οποία εστάλη στην Εισαγγελία, για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της κόρης της - Η ομολογία της δολοφονίας του 68χρονου από τη 49χρονη σύζυγό του
«Χαμόγελο» για τη συζυγοκτονία στην Κέρκυρα: Πριν 3 χρόνια κάναμε την  πρώτη αναφορά για κακοποίηση κι υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

«Η οικογένεια είχε απασχολήσει ξανά με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και παραμέλησης ανηλίκου» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού μετά τη δολοφονία του 68χρονου από την 49χρονη σύζυγό του στην Κέρκυρα.

Το Χαμόγελο, στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά, η οποία εστάλη στην Εισαγγελία, για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.

Στις 11/05/2022 απέστειλε «κατεπείγουσα» αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

«Για ακόμη μια φορά, ”Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Με αφορμή το τραγικό περιστατικό της σύλληψης 49 χρονης γυναίκας για την δολοφονία 68 χρονου με τον οποίο είχαν μία κόρη 11 ετών στην Κέρκυρα «Το Χαμόγελο του Παιδιού» :

Στις 19/07/2021 έλαβε αναφορά η οποία στάλθηκε στην Εισαγγελία για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τη μητέρα, για παραμέληση και για ψυχολογική κακοποίηση της ανήλικης.

Στις 11/05/2022 απέστειλε “Κατεπείγουσα” αναφορά στην Εισαγγελία μετά από περιστατικό που συνέβη στις 10/05/2022 όπου είχε ενημερωθεί το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η μητέρα είχε καταναλώσει αλκοόλ και η ανήλικη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι.

Για ακόμη μια φορά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώνει ότι αρμόδιοι για τη διερεύνηση αναφορών κακοποίησης/παραμέλησης είναι οι Αρμόδιες Αρχές. Για κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, θα πρέπει να υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά και κάθε αναφορά να αξιολογείται από εξειδικευμένη ομάδα, και να μην είναι υπόθεση ενός».

Η ομολογία της δολοφονίας

Στην ομολογία πως σκότωσε τον σύζυγό της με μαχαίρι προχώρησε νωρίτερα – όπως είχε μεταδώσει το protothema.gr- η σύζυγος του 68χρονου, που εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κέρκυρα.

Ακόμα οι λόγοι που οδήγησαν στο έγκλημα δεν έχουν γίνει γνωστοί, ωστόσο το ζευγάρι είχε απασχολήσει κατά καιρούς τις Αρχές για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, κάτι που έκανε τους αστυνομικούς να θέσουν από την αρχή τη σύζυγο του θύματος στο επίκεντρο της έρευνας.

Ειδικότερα τα περαστικά ενδοοικογενειακής βίας ήταν τρία. Το πρωτο το 2022 όταν ο άνδρας έκανε μήνυση στη σύζυγο για ενδοοικογενειακή βία, και τα άλλα δυο το 2024 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με μηνύσεις και των δυο.

Στο μεταξύ, έπειτα από αστυνομικές έρευνες κοντά στο σπίτι της οικογένειας εντοπίστηκαν τόσο ρούχα της 11χρονης κόρης τους με αίμα, όσο και το όπλο του εγκλήματος, ένα μαχαίρι οικιακής χρήσης.

Ένα τραύμα και βαθύ είδε ο ιατροδικαστής

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του protothema.gr, από την ιατροδικαστική έρευνα που έκανε στο σημείο ο ιατροδικαστής Κέρκυρας κ. Ιωάννης Αϊβατίδης, διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε ένα τραύμα από νύσσον και τέμνον όργανο, το οποίο εντοπίζεται στην αριστερή υποκλείδια χώρα (κάτω από την κλείδα).

Το τραύμα μάλιστα είναι αρκετά βαθύ και φέρερται να προέρχεται από μαχαίρι οικιακής χρήσεως (ίδιο με αυτό που ανευρέθη από τους αστυνομικούς), ενώ ο θάνατος του άνδρα επήλθε, σύμφωνα με πληροφορίες, από αιμορραγία εσωτερική και εξωτερική.

protothema.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

Η Παναγιώτα στον “Πρώτο καφέ” μετά την αποχώρηση της από το GNTM:  Στο χθεσινό πλατό, ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα για μένα… Στενοχωρήθηκα αλλά όλα μέσα στη ζωή είναι…
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Παναγιώτα στον “Πρώτο καφέ” μετά την αποχώρηση της από το GNTM: Στο χθεσινό πλατό, ήταν λίγο δύσκολα τα πράγματα για μένα… Στενοχωρήθηκα αλλά όλα μέσα στη ζωή είναι…

Συγκινεί ο Φοίβος Παπαδάκης στον ‘Πρώτο Καφέ με τη Ζήνα”: Όταν ήμουν μικρός πήγαινα πίσω από την τηλεόραση και νόμιζα ότι είναι κάπου μέσα και χτυπούσα και έλεγα “μπαμπά βγες…”
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Συγκινεί ο Φοίβος Παπαδάκης στον ‘Πρώτο Καφέ με τη Ζήνα”: Όταν ήμουν μικρός πήγαινα πίσω από την τηλεόραση και νόμιζα ότι είναι κάπου μέσα και χτυπούσα και έλεγα “μπαμπά βγες…”

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η πρώτη ανάρτηση μετά το εξιτήριο – «Είμαι καλά και αναρρώνω στο σπίτι μου, τα λέμε σύντομα από κοντά»
Lifestyle

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Η πρώτη ανάρτηση μετά το εξιτήριο – «Είμαι καλά και αναρρώνω στο σπίτι μου, τα λέμε σύντομα από κοντά»

«Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά»: Συγκινεί η αδελφή του Δημήτρη Ήμελλου με ανάρτηση για την ονομαστική του εορτή
Ελλάδα

«Μέχρι να ανταμώσουμε ξανά»: Συγκινεί η αδελφή του Δημήτρη Ήμελλου με ανάρτηση για την ονομαστική του εορτή

Το θαύμα του μικρού Στέφανου- Από τη φωτιά και τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο, αύριο θα κρατήσει την ελληνική σημαία.  Η συγκίνηση της μητέρας του: «Έβαλα τα κλάματα όταν μου το ανακοίνωσαν. Του αξίζει να είναι σημαιοφόρος…»
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το θαύμα του μικρού Στέφανου- Από τη φωτιά και τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο, αύριο θα κρατήσει την ελληνική σημαία. Η συγκίνηση της μητέρας του: «Έβαλα τα κλάματα όταν μου το ανακοίνωσαν. Του αξίζει να είναι σημαιοφόρος…»

Συνεχίζονται οι καταθέσεις επιβατών στη δίκη για τα Τέμπη: «Άκουγα βοήθεια, καίγομαι, αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω»
Ελλάδα

Συνεχίζονται οι καταθέσεις επιβατών στη δίκη για τα Τέμπη: «Άκουγα βοήθεια, καίγομαι, αλλά δεν μπορούσα να βοηθήσω»

Η εξομολόγηση του Φοίβου Παπαδάκη  στον “Πρώτο καφέ” για τις τελευταίες στιγμές με τον πατέρα του: Ο χρόνος μας ήταν πολύ λίγος και δυστυχώς δεν ήταν ποιοτικός…Ήταν ένας άνθρωπος που τον έβλεπες μισό…
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η εξομολόγηση του Φοίβου Παπαδάκη στον “Πρώτο καφέ” για τις τελευταίες στιγμές με τον πατέρα του: Ο χρόνος μας ήταν πολύ λίγος και δυστυχώς δεν ήταν ποιοτικός…Ήταν ένας άνθρωπος που τον έβλεπες μισό…

Μετρό και Τραμ: Οι ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου λόγω της παρέλασης – Κλείνει στις 8 το πρωί ο σταθμός «Σύνταγμα»
Ελλάδα

Μετρό και Τραμ: Οι ρυθμίσεις για την 28η Οκτωβρίου λόγω της παρέλασης – Κλείνει στις 8 το πρωί ο σταθμός «Σύνταγμα»

zinapost.gr