Αδελφός πυροβόλησε αδελφό σε χωριό της Φθιώτιδας – Τα σκάγια χτύπησαν δύο ακόμη άτομα
Κτηματικές διαφορές φαίνεται να είναι η αιτία που όπλισε το χέρι του δράστη
Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ δύο αδελφών σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής (22/8/25) σε Κοινότητα της Δημοτικής Ενότητας Σπερχειάδας στο Δήμο Μακρακώμης.
Ένας 60χρονος πήρε την καραμπίνα και πυροβόλησε το μικρότερο αδελφό του, ο οποίος πρόλαβε να τρέξει μακριά. Ωστόσο τα σκάγια φέρεται να τον τραυμάτισαν, όπως και ακόμη δύο άνδρες που βρισκόντουσαν για εργασίες πλησίον του σπιτιού.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μακρακώμης και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω εξετάσεις. Αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας, έφτασαν στο σημείο και συνέλαβαν το δράστη.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ του LamiaReport, ο δράστης μένει μόνιμα στην Κοινότητα ενώ ο αδερφός του στην Αθήνα. Τα δύο αδέρφια φέρεται να είχαν μεταξύ τους κτηματικές διαφορές και πριν τους πυροβολισμούς είχαν λογοφέρει.
Στα Δικαστήρια Λαμίας βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου (23/8/25) τα δύο αδέλφια 64 και 62 ετών, που «πρωταγωνίστησαν» το προηγούμενο βράδυ σε αιματηρό επεισόδιο, στο σπίτι τους που βρίσκεται σε Κοινότητα της ΔΕ Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, από την μελέτη και την επεξεργασία της δικογραφίας από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, αξιολογήθηκε ότι δεν υπήρξε ανθρωποκτόνος πρόθεση αλλά ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό, οπότε η δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του 64χρονου αφορά πλέον τις πράξεις, της απόπειρας ενδοοικογενειακής βίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Με τα νέα στοιχεία οδηγήθηκε σήμερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, όπου με το συνήγορό του Ευθύμιο Καραΐσκο, ζήτησε και του χορηγήθηκε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του.
Η υπόθεση ορίστηκε για εκδίκαση για την Δευτέρα 25 Αυγούστου και ώρα 13:00’, μάλιστα για το κομμάτι της απόπειρας ενδοοικογενειακής βίας, σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο αδέρφια θα πάνε σε ποινική διαμεσολάβηση.
Πρέπει να σημειώσουμε πάντως ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, διατηρήθηκε η κράτησή του.
Για το συμβάν και την εξέλιξη του μίλησε στο LamiaReport ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Ευθύμιος Καραΐσκος: «Από την επεξεργασία της δικογραφίας από τον κύριο εισαγγελέα δεν προέκυψε το αδίκημα που φάνηκε από την αρχή η απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά άλλα αδικήματα τα οποία είναι εξίσου σοβαρά. Ασκήσαμε το δικονομικό μας δικαίωμα για τριήμερη αναβολή, προκειμένου να προετοιμαστεί υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Η θέση μας είναι ότι πρόκειται για μια παρεξήγηση μεταξύ αδερφών, που οδήγησε σε ακραίες συμπεριφορές. Δεν υπήρχε πρόθεση για οποιοδήποτε αδίκημα. Την θέση μας αυτή θα εκφράσουμε στο δικαστήριο και αναμένουμε την κρίση της δικαιοσύνης».
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.















