Τάρτα πορτοκάλι
Όταν το πορτοκάλι γίνεται...πρωταγωνιστής!
Υλικά για 8 – 10 άτομα:
Για τη βάση:
120 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κελυφωτά φιστίκια, θρυμματισμένα
1 αβγό
240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα πορτοκαλιού:
240 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα ή φιλέ
2 αβγά + 2 κρόκοι
100 γρ. αλεύρι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι Αργολίδας
10 – 12 ροδέλες από πορτοκάλια Αργολίδας
Για το σερβίρισμα:
ζάχαρη άχνη
Δείτε το video
Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.




















