search-button
cross-out

Συνεχίστηκε χθες η δίκη για την υπόθεση των Τεμπών μετά από περίπου ένα μήνα

Γράφει ο Στρατής Λημνιός
Συνεχίστηκε χθες η δίκη για την υπόθεση των Τεμπών μετά από περίπου ένα μήνα

Σε αυτό το διάστημα έγιναν σειρά από εργασίες που αφορούσαν στην εκ νέου διαρρύθμιση του χώρου στην αίθουσα ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ, μετά από σειρά παραπόνων που διατυπώθηκαν και αφορούσαν τη διάταξη του χώρου.

Το ζήτημα αυτό είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις συγγενών των θυμάτων αλλά και των δικηγόρων τους που έκαναν λόγο για ακαταλληλότητα της αίθουσας. Μετά από κάποιες παρεμβάσεις που προηγήθηκαν με αφαίρεση γυψοσανίδων προκειμένου να ενοποιηθεί ο χώρος του φουαγιέ με την κυρία δικαστική αίθουσα και την προσθήκη καθισμάτων  κρίθηκε αναγκαίο να γίνουν περαιτέρω παρεμβάσεις προκειμένου να διαμορφωθεί εκ νέου η αίθουσα. Η δίκη συνεχίστηκε λοιπόν χθες  με τις ενστάσεις των κατηγορουμένων για τις δηλώσεις παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας κυρίως σε ό,τι αφορά τους Δικηγορικούς Συλλόγους και το Σωματείο Μηχανοδηγών «Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης».

Συνολικά, δήλωσαν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας περισσότερα από 200 άτομα, στην πλειοψηφία τους συγγενείς θυμάτων και τραυματίες. Σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι ανέφεραν στο δικαστήριο πως δεν σκοπεύουν να υποβάλλουν ένσταση για την παρουσία συγγενών και τραυματιών. Θυμίζουμε πως κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 36 άτομα στελέχη και υπάλληλοι του ΟΣΕ της ΕΡΓΟΣΕ, του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, της Hellenic Train και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Οι 33 εξ αυτών κατηγορούνται για το κακούργημα της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς με ενδεχόμενο δόλο, με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, από τις οποίες μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και κίνδυνος για ανθρώπους και που είχε ως αποτέλεσμα:

α) τον θάνατο μεγάλου αριθμού ανθρώπων, β) τη βαριά σωματική βλάβη περισσότερων ανθρώπων και γ) τη σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας, τελεσθείσα και κατ’ εξακολούθηση και από κοινού.

Οι 35 κατηγορούνται και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή, της απλής σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο κατά συρροή ενώ τρία στελέχη του ΟΣΕ κατηγορούνται και για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Τέλος να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής έχουν οριστεί δικάσιμοι για όλο τον Ιούνιο, δύο φορές την εβδομάδα και επιπλέον μια μέρα την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.

Με ανάρτηση του ο ποινικολόγος Αντώνης Ξυλουργίδης αναφέρθηκε στηχθεσινή συνεδρίαση για την εκδίκαση της υπόθεσης των Τεμπών στη Λάρισα.

“Σήμερα σε μια ακόμα συνεδρίαση στη Λάρισα για την εκδίκαση της υπόθεσης του εγκλήματος των Τεμπών βλέπουμε μια αίθουσα εμφανώς αλλαγμένη με περισσότερα καθίσματα ,περισσότερα μικρόφωνα , διαμορφωμένη διαφορετικά με μεγαλύτερο χώρο, όχι ιδανική αλλά καλύτερη πιο αξιοπρεπής. Εφόσον τα αιτήματα όλων ημών κατά την έναρξη της δίκης, υπήρξαν παράλογα, προσχηματικά, ακραία και είχαν σκοπό να καθυστερήσει η εκδίκαση της υπόθεσης γιατί επήλθαν αλλαγές; Τι απέγινε η μεγαλύτερη και ιδανικότερη δικαστική αίθουσα της Ευρώπης; Βλέπετε λοιπόν ότι όσοι, με σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ υποτίθεται ότι έκαναν λίφτινγκ σε μια αίθουσα του ΤΕΙ Λάρισας και κατέστη ιδανική για την φιλοξενία της μεγαλύτερης δίκης στη χώρα, απλά λαΐκιζαν και έλεγαν ψέματα. Τουλάχιστον οι αγώνες των συγγενών και των δικηγόρων δεν μένουν πάντα αναπάντητοι συκοφαντούμενοι και λασπονόμενοι” σημείωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

News

Latest

zinapost.gr