search-button
cross-out

H Mαρίνα Βερνίκου γράφει: Η δική μου Σίφνος

H Mαρίνα Βερνίκου γράφει: Η δική μου Σίφνος

Tη Σίφνο τη γνωρίζω από τα παιδικά μου χρόνια. Τη διαδρομή με σκάφος, ξεκινώντας από την Αττική, παρακάμπτοντας το Σούνιο, την Κέα, την Κύθνο και τη Σέριφο για να φτάσω στο αγαπημένο μου νησί, την έχω κάνει αμέτρητες φορές. Πάντα με συγκινεί. Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παιδικές αναμνήσεις.

Τις ακτές της, τα νερά της, πότε ήρεμα και πότε άγρια, τα έχω φωτογραφίσει άπειρες φορές. Φυσικά και έχω γνωρίσει τις εκκλησίες της, πηγή έμπνευσης για το φωτογραφικό μου λεύκωμα «235 εκκλησίες της Σίφνου», και έχω συμμετάσχει σε πανηγύρια της.

Tο νησί της Σίφνου αποτελεί μια ιδιαίτερη πολιτιστική παρουσία στις Κυκλάδες, για πολλούς σημαντικούς λόγους που έχουν σχέση με την ιστορία του νησιού, με τους παραδοσιακούς οικισμούς, που αποτελούν ένα συνδυασμό σοφής πολεοδομικής αίσθησης και λαϊκής αρχιτεκτονικής δημιουργίας. Στον ισορροπημένο και ποιητικό συνδυασμό των ανθρώπινων επεμβάσεων πάνω στο επιβλητικό ανεμοδαρμένο και πολυσήμαντο μορφολογικά τοπίο.

Ο σημερινός επισκέπτης, που προσπαθεί να συνδυάσει τις σύγχρονες ανέσεις με τα έντονα συναισθήματα που προσφέρουν τα μαγικά νησιά των Κυκλάδων με το μοναδικό τους φως, μπορεί εύκολα να ερωτευτεί τη Σίφνο. Θα απολαύσει τη δύση πίνοντας ένα ποτό στο «Folie» στις Καμάρες ή τρώγοντας στον «Καπετάν Ανδρέα», στον «Ίσαλο» και στο ταβερνάκι «Τρουλάκι» στο δρόμο προς τη Χερόνησο. Στον Πλατύ Γιαλό από φέτος λειτουργεί το εστιατόριο «Ω3». Θα απολαύσει το φεγγάρι να βγαίνει από τη θάλασσα, δοκιμάζοντας μοναδικές θαλασσινές γεύσεις στα «Βατράχια», στα Σεράλια, αλλά όχι φέτος γιατί το εστιατόριο υπέστη φθορές από το νοτιά! Θα περπατήσει στο πολυσύχναστο στενό της Απολλωνίας δοκιμάζοντας τοπικές γεύσεις στo εστιατόριο «Cayenne» και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τα μπαράκια, το «Αργώ», που είναι και το αγαπημένο μου, αλλά και το «Mπότζι», το «Cozy» και το «Δόλωμα». Λίγο πιο πάνω, στον Αρμό, θα απολαύσετε ζωντανή έντεχνη μουσική, πάντα υπό την καθοδήγηση του έμπειρου Αντώνη Αράπη.

Θα πρότεινα για απογευματινό καφέ το «Ραμπαγά» στην Απολλωνία και αν θέλετε να είστε κέντρο-κέντρο τη «Βεράντα» ή και τον «Γεροντόπουλο» με τα μοναδικά γλυκά του.

Για μπάνιο έχετε τον Πλατύ Γιαλό, το Βαθύ και φυσικά τα βραχάκια της Χρυσοπηγής, όπου και η περίφημη εκκλησία, πολιούχος του νησιού.

Για τη διαμονή σας υπάρχουν πολλές επιλογές. Από απλά καθαρά δωμάτια μέχρι τις περίφημες «Ελιές», που πολλοί θεωρούν ότι είναι το ωραιότερο ξενοδοχείο του Αιγαίου. Προσωπικά, θα σας πρότεινα το «Verina», που με τρία μικρά ξενοδοχεία, στο Πετάλι, τον Πλατύ Γιαλό και την Πουλάτη, μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις κάθε απαιτητικού ταξιδιώτη.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr