search-button
cross-out

Ξεθάβουν την Μόνα Λίζα για να αποκωδικοποιήσουν το χαμόγελό της

Ξεθάβουν την Μόνα Λίζα για να αποκωδικοποιήσουν το χαμόγελό της

Λύση σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα χαμόγελα της Αναγεννησιακής τέχνης επιχειρεί να δώσει η επιστήμη. Ο λόγος είναι φυσικά για το αινιγματικό χαμόγελο της Lisa Ghenardini της γνωστής κατά κόσμον Mona Lisa.Φαίνεται ότι η εκταφή του σώματος της Mona Lisa ήταν μόνο η αρχή. Ήρθε η στιγμή λοιπόν να ανοιχθεί και ο οικογενειακός τάφος του γνωστού μοντέλου του πίνακα του Ντα Βίντσι ώστε οι επιστήμονες να πάρουν δείγματα και από τους γιους της. Τον προηγούμενο μήνα ερευνητές ξέθαψαν σημαντικό αριθμό σορών στην Φλωρεντία, ελπίζοντας ότι μία από αυτές ανήκε στην Lisa Ghenardini. Καθώς οι επιστήμονες συνεχίζουν μέσω της τεχνικής του άνθρακα να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τα σώματα, χρειάζονται και δείγμα DNA από άλλο μέλος της οικογένειας Ghenardini.

Συνεπώς ο οικογενειακός τάφος των Ghenardini θα ανοιχθεί μετά από 300 χρόνια. Ο λόγος; Ίσως οι δοκιμές αυτές μπορέσουν να μας δείξουν αν το χαμόγελο της Mona Lisa οφείλεται σε κάποια πάρεση του προσώπου ή σε πρόβλημα στην οδοντοστοιχεία της, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες. Ένας βιοαρχαιολόγος, ο οποίος ασχολείται με το θέμα δήλωσε πως η αναζήτηση μπορεί να προσεγγίσει κάποια κεφάλαια από τους τουρίστες, αλλά μέχρι να οριστικοποιηθεί ότι η σωρός ανήκει πράγματι στο γνωστό μοντέλο δεν μπορεί να σημειωθεί κάποια σημαντική αποκάλυψη. Σύμφωνα με τον ίδιο πάντως τα λείψανα του συγκεκριμένου σκελετού είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Πηγή: koolnews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr