“Τα μπουζουξίδικα έχουν επιτυχία γιατί έχουν δημιουργηθεί γενιές που δεν ξέρουν πώς να διασκεδάσουν”

Έχετε πει ότι όταν οι Έλληνες είχαν χρήματα τα σκορπούσαν στα σκυλάδικα. Σήμερα, που δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί εξακολουθεί να πηγαίνει κόσμος εκεί; Τα μπουζουξίδικα έχουν επιτυχία γιατί έχουν δημιουργηθεί γενιές που δεν ξέρουν πώς να διασκεδάσουν. Επίσης, καλύπτουν την στοιχειώδη ανάγκη του Έλληνα με την έννοια της χρηστικότητας της μουσικής.   Τι εννοώ; Η […]

Έχετε πει ότι όταν οι Έλληνες είχαν χρήματα τα σκορπούσαν στα σκυλάδικα. Σήμερα, που δεν υπάρχουν χρήματα, γιατί εξακολουθεί να πηγαίνει κόσμος εκεί;

Τα μπουζουξίδικα έχουν επιτυχία γιατί έχουν δημιουργηθεί γενιές που δεν ξέρουν πώς να διασκεδάσουν. Επίσης, καλύπτουν την στοιχειώδη ανάγκη του Έλληνα με την έννοια της χρηστικότητας της μουσικής.

  Τι εννοώ; Η μουσική για τον Έλληνα σημαίνει τραγούδι διότι με τους στίχους προσπαθεί να εκφράσει αυτό που δεν μπορεί να πράξει με δικά του λόγια. Επίσης, η μουσική σου δίνει την ευκαιρία να χορέψεις και να εκτονωθείς.   Και φυσικά, υπάρχει κι η δημόσια επίδειξη. Πούλησες ένα χωράφι, πήρες μια επιδότηση και επιλέγεις να πας τα σπάσεις. Οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε αυτά τα μαγαζιά κι έχουν χρήματα για να ξοδέψουν είναι λαϊκής καταγωγής, άρα νεόπλουτοι. Δεν τους στηλιτεύω.

  Απλά αυτό είναι κόμπλεξ το οποίο θέλουν να το επιδεικνύουν και ταυτόχρονα να λένε ότι είναι και λαϊκά παιδιά της γειτονιάς.  

Επομένως, επικοινωνία, χορός και επίδειξη συναποτελούν τη χρηστικότητα της μουσικής για τον Έλληνα.  

Aυτά δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Lifo ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου.