search-button
cross-out

Δημήτρης Καμπουράκης: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις λήξει η καραντίνα

Δημήτρης Καμπουράκης: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει μόλις λήξει η καραντίνα

O  δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης περιέγραψε στο zarpanews.gr το πως περνάει τις μέρες του στην καραντίνα.

Πώς βιώνετε αυτό τον αναγκαστικό εγκλεισμό;  

Σαν όλους τους ανθρώπους υποθέτω. Σαν κάτι βαρύ αλλά αναγκαίο. Ανάγκα και Θεοί πείθονται, πόσο μάλλον οι άνθρωποι. Όταν μάλιστα αντιμετωπίζουν έναν εχθρό που δεν μπορούν να τον πάρουν με τις πέτρες.

Πόσες μέρες είστε στο σπίτι;  

Ούτε που θυμάμαι πια. Είχα κόψει τα πολλά σούρτα-φέρτα πολύ πριν επιβληθεί αναγκαστικός εγκλεισμός. Έχω ειδικούς λόγους να μην αφήσω τον κορονοϊό να μπει στο σπίτι μου.

Πόσο συχνά – για ποιο λόγο κυρίως βγαίνετε από το σπίτι;  

Βγαίνω κάθε μέρα. Αλλά με άπειρη προσοχή. Στην πραγματικότητα κάνω δυο βόλτες καθημερινά. Μια για να πάρω ψωμί, καπνό, κανένα φρούτο ή φάρμακο αν χρειάζεται και μια για να πάω στην δουλειά. Πάντα όμως με όλα τα μέτρα προφύλαξης, ίσως και λίγο παραπάνω απ’ το κανονικό.

Τι γίνεται με τη δουλειά; 

Δουλεύω δίχως διακοπή. Κάνω καθημερινή εκπομπή στον Σκάι και γράφω για τα διάφορα σάιτς με τα οποία συνεργάζομαι. Τα κείμενα γράφονται και στέλνονται απ’ το σπίτι, όσο για την τηλεόραση πηγαίνω μόνο στο στούντιο και ξαναφεύγω απ’ αυτό χωρίς να κάνω βόλτες στα γραφεία και τις αίθουσες σύνταξης. Όλες οι συνεννοήσεις των συνεργατών της εκπομπής γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων. Καινούρια πράγματα.

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι; 

Μια χαρά περνά η μέρα στο σπίτι. Εγώ ξέρετε, εδώ και κάμποσα χρόνια δεν ήμουν πια πολύ του έξω. Είμαι απολύτως συμφιλιωμένος με το σπίτι μου και με τον προσωπικό μου χώρο, το γραφείο και την βιβλιοθήκη μου. Καθόλου δεν με χαλάει που κάθομαι εκεί. Και δεν κάνω γυμναστική. Το τονίζω.

Αγαπημένη ασχολία; 

Διαβάζω, αλλά όχι όπως παλιά. Τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, διασκέδασης και επικοινωνίας είναι θανατηφόρος συνδυασμός για το παλιό ωραίο κλασσικό διάβασμα. Όταν έχεις διατρέξει και ψευτοδιαβάσει πεντακόσια κείμενα ιστοσελίδων από το πρωί κι όταν σε περιμένει στο Netflix έτοιμη η σειρά στο σημείο που την άφησες, ενώ κάνουν συνεχώς ντιν-ντιν τα social media απ’ το κινητό σου, τι να σου κάνει το ταλαίπωρο το βιβλίο; Πώς να τα βγάλει πέρα με τον ανταγωνισμό; Θα το πληρώσουμε αυτό μακροπρόθεσμα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα.

Τι βρήκατε χρόνο να κάνεις που δεν προλαβαίνατε πριν;  

Τίποτα. Μου προέκυψαν όμως δουλειές, που προ πανδημίας τις απέφευγα δια της απόδρασης από το σπίτι την κατάλληλη στιγμή. Προχθές ας πούμε, σήκωσα τα χαλιά. Τσάκισε η μέση μου.Ποια ασχολία σας, σας στέρησε η καραντίνα;  Ε, την κλασσική. Να βγω με δυο φίλους και να πιω ένα ποτό λέγοντας μπούρδες. Η μπουρδολογία μέσω skype δεν έχει ουσία.

Ποια σχέδιά σας αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα; 

Είχα στα σκαριά κάτι δουλίτσες που φρέναραν απότομα, αλλά θα επανέλθουν ελπίζω. Το Πάσχα στην Δρακόνα πάντως, μου το σκότωσε φέτος η καραντίνα.

Πιστεύετε ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα; 

 Για τα μικρά κάτι θα μάθουμε. Να πλένουμε περισσότερο τα χέρια μας, ας πούμε. Αλλά για τα μεγάλα και ουσιώδη της ανθρώπινης ύπαρξης και συμπεριφοράς, δεν πιστεύω ότι θα μάθουμε τίποτα. Ακούω μερικούς που λένε ότι μετά την πανδημία θα βγούμε καλύτεροι άνθρωποι και γελάω.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι συνειδητοποιήσατε αυτή την περίοδο; 

Δεν τα έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Αφήστε να περάσει λίγος καιρός και τότε θα σας πω με βεβαιότητα. Τι διάολο, κάτι μου έμαθε και μένα ένα σοκ τέτοιων διαστάσεων. Αλλά δεν ξέρω τι. ‘Όπως θα ‘χετε ήδη αντιληφθεί, σιχαίνομαι τα μεγάλα λόγια.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνετε μόλις τελειώσει η καραντίνα; 

Θα πάω να πλύνω το αμάξι. Μέσα ειδικά, ζέχνει.

Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα, τι σας ανησυχεί περισσότερο; 

Με ανησυχεί λίγο η πιθανότητα, λόγω της επερχόμενης κρίσης, να ξαναδούμε διάφορους ψεκασμένους και παράωρους να ξαναβγούν στην επιφάνεια και να μας κάνουν τους καμπόσους.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr