Εννέα χρόνια χωρίς τον Θανάση Βεγγο! Δείτε τον αγαπημένο ηθοποιό όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

Κυριακή 3 Μαΐου  σήμερα και συμπληρώνονται εννιά χρόνια χωρίς τον Θανάση Βέγγο, τον ηθοποιό που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλώντας στον σκηνοθέτη Τάκη Παπαγιαννίδη, το 1971, για το περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος» είχε σκιαγραφήσει το πορτρέτο του λέγοντας, ανάμεσα σε […]

Κυριακή 3 Μαΐου  σήμερα και συμπληρώνονται εννιά χρόνια χωρίς τον Θανάση Βέγγο, τον ηθοποιό που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο ίδιος ο Θανάσης Βέγγος, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, μιλώντας στον σκηνοθέτη Τάκη Παπαγιαννίδη, το 1971, για το περιοδικό «Σύγχρονος Κινηματογράφος» είχε σκιαγραφήσει το πορτρέτο του λέγοντας, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής: «Λοιπόν, εγώ, ο Θανάσης Βέγγος, είμαι ενστικτώδης άνθρωπος… Δουλεύω με το ένστικτο, δεν έχω κανένα ταλέντο, κανένα ταλέντο. Μόνο αυτή τη φάτσα, που, κοίταξέ την καλά και διάβασε. Εδώ είναι αποτυπωμένη όλη η μιζέρια, όλη η δυστυχία, όλος ο πόνος του ασήμαντου Έλληνα. Κάποιο βράδυ με πλησιάζει έξω απ’ το σινεμά ένας γέρος. “Καλέ μου άνθρωπε'”, μου λέει, ‘”είμαι συνταξιούχος και βλέπω με τη γυναίκα μου τις ταινίες σου..Σ’ ευχαριστώ. Μόλις βγαίνω απ’ το σινεμά έχω ξαλαφρώσει για τρεις μέρες”. Αυτό το καλέ μου άνθρωπε έγινε σήμα κατατεθέν του Θανάση. Έτσι, αγαπητέ, φτιάχτηκε σιγά – σιγά ο Θανάσης».

Εννιά χρόνια λοιπόν χωρίς τον πιο  “καλό άνθρωπο” αλλά τη μνήμη του να παραμένει αιώνια ζωντανή.

Το zinapost κατάφερε και βρήκε μια σπάνια φωτογραφία του αγαπημένου μας ηθοποιού σε πολύ νεαρή ηλικία και πριν ακόμα χάσει τα μαλλιά του!