search-button
cross-out

Η αποκάλυψη του Μάκη Δελαπόρτα: Γιατί δεν είδαμε ποτέ τον Θανάση Βέγγο να φιλάει συμπρωταγωνίστριά του

Ο όρος που έβαζε ο αείμνηστος ηθοποιός στα σενάρια που διάβαζε και τα συμβόλαια που υπέγραφε
Η αποκάλυψη του Μάκη Δελαπόρτα: Γιατί δεν είδαμε ποτέ τον Θανάση Βέγγο να φιλάει συμπρωταγωνίστριά του

Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος, που γνωρίζει τα πάντα και θυμάται… ακόμα περισσότερα για τη ζωή και την καριέρα των μεγάλων Ελλήνων σταρ του παρελθόντος, αυτός είναι ο Μάκης Δελαπόρτας. Ηθοποιός και δισκογραφικός παραγωγός, που έζησε «από μέσα» τον ελληνικό κινηματογράφο, στις μεγαλύτερες δόξες του, και πλέον ασχολείται με τη συγγραφή βιογραφιών των πρωταγωνιστών εκείνης της εποχής. Και αν υπάρχει ένας ηθοποιός, γνωστός για την καλοσύνη, την ευγένεια και το ήθος του, που αγαπήθηκε όσο λίγοι και ταυτίστηκε με την ατάκα «καλοί μου άνθρωποι», αυτός ήταν ο δικός μας «καλός άνθρωπος», ο Θανάσης Βέγγος.

Τα όσα έχει να πει ο πρώτος για τον δεύτερο, όπως έχει κάνει στο παρελθόν για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, π.χ., ή για την Ρένα Βλαχοπούλου, τον Αλέκο Σακελλάριο, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον Μίμη Πλέσσα, έχουν ασφαλώς μεγάλο και διαχρονικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα για μια μερίδα του κοινού, που δεν πρόλαβε να γνωρίσει τους πρωταγωνιστές της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και για όσους ακόμα αναπολούν τα χρόνια εκείνα.

Αυτή τη φορά, ο Μάκης Δελαπόρτας βρέθηκε καλεσμένος του «Στούντιο 4» στην ΕΡΤ και όπως δημοσιεύει το protothema.gr,  αποκάλυψε πως ο Θανάσης Βέγγος είχε συνάψει ερωτική σχέση με μια γυναίκα όλη του τη ζωή: τη σύζυγό του, Ασημίνα Καρύδη, την οποία δεν απάτησε ποτέ. Συγχρόνως, είπε ότι ο αείμνηστος ηθοποιός είχε βάλει όρο στο συμβόλαιό του, προκειμένου να μην χρειαστεί να φιλήσει ποτέ καμία από τις συμπρωταγωνίστριές του.

Ειδικότερα, περιέγραψε: «Κάποιοι ήταν περιζήτητοι. Όπως στην αρχή ήταν ο Βέγγος, μέχρι να κάνει τον πρωταγωνιστή ήταν περιζήτητος. Ο Βέγγος ήταν αυτό που λένε “ο καλός μας άνθρωπος”. Επίσης, ο Βέγγος – κάτι που ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει ακόμα – ήταν ότι είχε πάει μόνο με μια γυναίκα στη ζωή του: τη γυναίκα του. Δεν την απάτησε ποτέ. Και μια φορά η Φόνσου του έκανε πλάκα, πήγε να τον πιάσει λίγο, πήγε να τον φιλήσει και της λέει “στοπ, μέχρι εκεί”. Γι’ αυτό και στα σενάρια και τα συμβόλαιά του είχε βάλει όρους ότι δεν θα φιληθεί ποτέ με καμία πρωταγωνίστρια. Τον έχετε δει ποτέ να φιλιέται στο στόμα; Ποτέ».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Μάκης Δελαπόρτας μίλησε για τους γόηδες του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου.

Αρχικά, ξεκίνησε με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, ο οποίος είχε κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως μοντέλο στη Γαλλία. «Πρώτος γόης του του σινεμά ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας. Σε εποχές που εμείς δεν τον προλάβαμε. Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ξεκίνησε ως ζεν πρεμιέ. Ήταν σε σχέση με τη Χριστίνα Σίλβα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά νομίζω χώρισαν γιατί δεν την παντρεύτηκε, κάτι τέτοιο. Δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί. Παντρεύτηκε μετά από χρόνια την αγαπημένη του που έμεινε μέχρι το τέλος μαζί της. Δεν ξέρω αν ήταν ο Κωνσταντάρας πάντως για γάμους και παιδιά. Ο Κωνσταντάρας ξεκίνησε στη Γαλλία ως μοντέλο, έπαιζε σε κάποια ρολάκια μικρά, αλλά φωτογραφιζόταν ως μοντέλο εποχής και τον έλεγαν “Constant Darras”».

Έπειτα, συνέχισε με τον Αλέκο Αλεξανδράκη, με τον οποίο ήταν ερωτευμένη από μικρή η Μάρθα Καραγιάννη, όπως είπε. «Ο δεύτερος, μεγάλος ζεν πρεμιέ, που ήταν ερωτευμένη και μαζί του η Καραγιάννη, ήταν ο Αλέκος ο Αλεξανδράκης. Η Μάρθα πριν κοιμηθεί έκανε την προσευχή της και έλεγε “Θεούλη μου να έχεις καλά τη μαμά, τον μπαμπά και τον Αλέκο Αλεξανδράκη”, όταν ήταν μικρούλα. Παίξανε μαζί μετά, η πρώτη της ταινία ήταν δίπλα στον Αλεξανδράκη, στην “Άγνωστο” με την Κυβέλη. Εκεί παίζει η Μάρθα για πρώτη φορά το ’56 και είναι ο Αλεξανδράκης ο αρραβωνιαστικός της».

Τέλος, ο Μάκης Δελαπόρτας αναφέρθηκε στον Νίκο Κούρκουλο, τον οποίο χαρακτήρισε το «απόλυτο αρσενικό». «Ο Κούρκουλος αναστάτωσε τον χώρο με το που βγήκε. Αυτό που τον καθόρισε ήταν ότι ήταν το απόλυτο αρσενικό του ελληνικού κινηματογράφου. Βεβαίως ο Αλεξανδράκης ήταν ο γόητας, αλλά ο Κούρκουλος ήταν κάτι άλλο, έφερε έναν καινούργιο αέρα στον ελληνικό κινηματογράφο και έμεινε ως ο απόλυτος ζεν πρεμιέ του σινεμά στα χρόνια του ’60. Επίσης, δεν θέλησε ποτέ να παίξει κωμικό ρόλο, γιατί τον κύριο Σαμιωτάκη στο “Δεσποινίς διευθυντής” λίγοι ξέρουν ότι τον είχε παίξει πρώτα ο Κούρκουλος στο θέατρο. Όταν, λοιπόν, του προτάθηκε να γίνει ο κύριος Σαμιωτάκης και στην ταινία, είπε “όχι, εγώ πλασάρω έναν άλλον τύπο στον κινηματογράφο”».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

Σπαρακτική ανάρτηση από την Μαίρη Βιδάλη για τον θάνατο του γιου της: Συγνώμη που δεν σηκώνω το τηλέφωνο…
Lifestyle

Σπαρακτική ανάρτηση από την Μαίρη Βιδάλη για τον θάνατο του γιου της: Συγνώμη που δεν σηκώνω το τηλέφωνο…

Στις 22 Ιανουαρίου εορτάζει ο Άγιος Τιμόθεος
Ελλάδα

Στις 22 Ιανουαρίου εορτάζει ο Άγιος Τιμόθεος

Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδειρε τη 14χρονη κόρη της γιατί διαφωνεί με τη σχέση της – «Πήγε να με πνίξει» είπε η ανήλικη
Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδειρε τη 14χρονη κόρη της γιατί διαφωνεί με τη σχέση της – «Πήγε να με πνίξει» είπε η ανήλικη

Καιρός: Κύμα ψύχους καταφτάνει και σκεπάζει τη χώρα – Πότε θα «χτυπήσει»
Καιρός

Καιρός: Κύμα ψύχους καταφτάνει και σκεπάζει τη χώρα – Πότε θα «χτυπήσει»

Αγία Παρασκευή: Με μεγάλη ταχύτητα έτρεχε ο οδηγός που σκότωσε τον ηλικιωμένο και τον σκύλο του – Η μηχανή δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ
Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Με μεγάλη ταχύτητα έτρεχε ο οδηγός που σκότωσε τον ηλικιωμένο και τον σκύλο του – Η μηχανή δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ

Κεφαλονιά: «Ήταν μια μητέρα υπόδειγμα, έκανε τρεις δουλειές» – Θλίψη για τον θάνατο της 41χρονης Ήρας έπειτα από φωτιά στο σπίτι της
Ελλάδα

Κεφαλονιά: «Ήταν μια μητέρα υπόδειγμα, έκανε τρεις δουλειές» – Θλίψη για τον θάνατο της 41χρονης Ήρας έπειτα από φωτιά στο σπίτι της

Αλήθειες με τη Ζήνα- Η συγκινητική εξομολόγηση της Καίτης Γκρέυ λίγα χρόνια πριν: Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν η μοναδική μου αγάπη…
Videos

Αλήθειες με τη Ζήνα- Η συγκινητική εξομολόγηση της Καίτης Γκρέυ λίγα χρόνια πριν: Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήταν η μοναδική μου αγάπη…

Δυναμική επιστροφή στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας για τον Δημήτρη Κοντολάζο
ΕΞΟΔΟΣ

Δυναμική επιστροφή στη νυχτερινή ζωή της Αθήνας για τον Δημήτρη Κοντολάζο

zinapost.gr