«Το καλοκαίρι που είπαμε να παντρευτούμε. Ήταν δύο μήνες πριν από τον γάμο. Ονειρευόταν σαν μάνα να είναι εκεί. Όταν ξέρεις την αλήθεια είναι δύσκολο και σε μία έξυπνη γυναίκα, δηλαδή δεν την κορόιδευες εύκολα. “Πάταγα” στην εγκυμοσύνη ότι πρέπει να βιαστούμε με τον γάμο και να μην καταλάβει ότι μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ίδια».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος για την Δήμητρα Βαμβακούση

Ειδικά για την σύζυγό του, Δήμητρα Βαμβακούση είπε: «Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελα κι ήθελε. Δεν μας γνώρισε ο ιερέας. Η Δήμητρα είναι κοντά στην εκκλησία και σε μία από τις επισκέψεις στην Ελλάδα που είχε έρθει να δει την οικογένειά της σε διακοπές, επισκέφθηκε την εκκλησία που έτυχε να είμαι κι εγώ. Δεν μας γνώρισε ο πνευματικός μας. Ήταν τυχαίο, αλλά όχι και τυχαίο».

Αναφορικά με την σχέση που έχει με την θρησκεία δήλωσε: «Η θρησκεία είναι ένα θέμα που βάλλεται και πιστεύω ότι είναι καθαρά προσωπική υπόθεση του καθενός. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι πώς θα δώσουν να κατανοήσει σε ένα παιδί τι σημαίνει η πίστη και η θρησκεία μας. Εγώ θα ήθελα τα παιδιά μου να εκκλησιάζονται. Κάποιες στιγμές που ήταν πολύ δύσκολες, ο Θεός ήταν και θα είναι ένα στήριγμα για εμένα».

Τα έντονα αντιφατικά συναισθήματα που είχε μέσα του ο Γιώργος Αγγελόπουλος την ημέρα του γάμου του παραδέχθηκε: «Ήταν δύσκολο γιατί το καλοκαίρι που είπαμε ότι θα παντρευτούμε ήταν δύο μήνες πριν το γάμο που ονειρευόταν σαν μάνα να είναι εκεί. Με βοήθησε η εγκυμοσύνη, στην μάνα μου στην απόφαση του γάμου ”πάταγα” εκεί, δεν της έλεγα για τον αντίστροφο χρόνο που μέτραγε».