search-button
cross-out

Ονειρεύεται «απόδραση» ο έντρομος Φιλιππίδης

Εκτός φυλακών Τριπόλεως ευελπιστεί να βρεθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς όπως πληροφορείται η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» ο κατηγορούμενος, για βιασμό και απόπειρες βιασμών, ηθοποιός αναμένεται να προσφύγει (εντός της εβδομάδας) κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης!
Ονειρεύεται «απόδραση» ο έντρομος Φιλιππίδης

Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Ο προφυλακισμένος ηθοποιός προσφεύγει κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης! – Το παρασκήνιο της απολογίας και τα πρώτα 24ωρα στις φυλακές της Τρίπολης
Ο Πέτρος που τελικά τον έφαγε ο… λύκος και κυρίως η σεξουαλικώς κακοποιητική συμπεριφορά που επεδείκνυε, συστηματικά, σε βάρος γυναικών και νεαρών ηθοποιών, αδυνατεί να αντιληφθεί τους λόγους που τον έφεραν στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα με τον ∆ημήτρη Λιγνάδη. Τελεί σε σωματική (λόγω COVID-19) και ψυχική απομόνωση, κλαίει και οδύρεται για το «ράπισμα» της τύχης και δεν μιλά σε άνθρωπο. Πρόσωπα του περιβάλλοντός του έλεγαν στην «Μ» ότι έχει ήδη δοθεί εντολή στους νομικούς του συμπαραστάτες να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να εξέλθει των φυλακών Τριπόλεως, όπου βρίσκεται από την περασμένη Τετάρτη, έχοντας ως νέους συγκάτοικους πρόσωπα που κατηγορούνται για ομοειδή και ιδιαίτερα ειδεχθή εγκλήματα.

Απολογία

Η αντίστροφη μέτρηση για την προφυλάκιση του Φιλιππίδη ξεκίνησε στις 7.10 το πρωί της περασμένης Τρίτης. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Ελπίδα, και τον γιο του, ∆ημήτρη, εισήλθε στο κτίριο 9 των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων όπου βρίσκεται το γραφείο της 15ης τακτικής ανακρίτριας. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο προφυλακισμένος ηθοποιός, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, είχε ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το πρωί. Συνοδευόμενος από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, Θέμη Σοφό, κατέθεσε έγγραφο υπόμνημα (στο οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνταν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει), ενώ στη συνέχεια απάντησε και σε προφορικές ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού. Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, λοιπόν, ο προφυλακισμένος ηθοποιός αρνήθηκε όλα όσα (φρικιαστικά) του προσάπτουν οι τρεις γυναίκες, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας τους! Ωστόσο, εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι δεν κατάφερε να πείσει. Η απολογία του ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας ολοκληρώθηκε περί τη 1.30 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια, με αρκετή καθυστέρηση, λόγω φόρτου εργασίας της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων (κυρίας Χριστιάνας Φραγκιά), λίγο μετά τις 5.00 το απόγευμα εισήλθε στο γραφείο της εισαγγελικής λειτουργού. Ακολούθησε διάσκεψη (διήρκεσε γύρω στη μία ώρα) μεταξύ της κυρίας ανακρίτριας και της κυρίας εισαγγελέως, οι οποίες αποφάσισαν, ομόφωνα, ότι ο Φιλιππίδης είναι αφενός ύποπτος φυγής και αφετέρου διάπραξης νέων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς από το υλικό της δικογραφίας, τις μαρτυρίες αλλά και υποθέσεις οι οποίες έχουν πλέον παραγραφεί προέκυψε ότι χρησιμοποιούσε το «όνομά» του στον καλλιτεχνικό χώρο προκειμένου να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις, ενώ σε περιπτώσεις που τα φερόμενα θύματά του αρνούνταν να τον ικανοποιήσουν, ακολουθούσε εκδικητική πολιτική αποκλείοντάς τες από δουλειές.

Κλάματα και οδυρμοί

Η απόφαση της προφυλάκισης, λίγο μετά τις 7.10 το απόγευμα, που στέλνει πλέον τον ηθοποιό στις φυλακές της Τρίπολης, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr, στο άκουσμα της είδησης ο Φιλιππίδης κατέρρευσε. Ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας «γιατί μου το κάνετε αυτό; Τι έφταιξα; Τι σας έχω κάνει;». Η αντίδρασή του αποδεικνύει ότι ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης ήλπιζε σε μια ευμενέστερη μεταχείριση. Θεωρούσε ότι το πλέον πιθανό σενάριο ήταν να του επιβληθούν εγγύηση, περιοριστικοί όροι και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Έπεσε έξω! Οι σκηνές ροκ που ακολούθησαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9 ήθελαν τη σύζυγό του Ελπίδα (η οποία μάλιστα κατέθεσε και ως μάρτυρας υπεράσπισης του συζύγου της!) να ξεσπάει και εκείνη σε λυγμούς και να φωνάζει: «Μέχρι τέλους μαζί. Θα πεθάνουμε μαζί!». Από κοντά και ο γιος του ζεύγους, ∆ημήτρης, ο οποίος αδυνατούσε να πιστέψει τα νέα.

Κατηγορίες

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί εις βάρος του δημοφιλούς κωμικού «καίει» τον άλλοτε… γλυκούλη της ελληνικής τηλεόρασης, με τις περιγραφές να συγκλονίζουν. Το πρώτο επίδικο περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα το 2008. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το φερόμενο ως θύμα, είχε πάει να αναζητήσει δουλειά στο θέατρο Ήβη, όταν ο ηθοποιός της επιτέθηκε άγρια και αποπειράθηκε να τη βιάσει μέσα στο καμαρίνι! Η δεύτερη καταγγελία αφορά απόπειρα βιασμού και πάλι μέσα στο καμαρίνι του Πέτρου Φιλιππίδη στο θέατρο Μουσούρη το 2010 και η τρίτη καταγγελία έχει να κάνει με σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού το 2014.

Ο ηθοποιός, σύμφωνα με τις καταγγελίες, όταν παρά τη βία που ασκούσε δεν επιτύγχανε τον στόχο του, φαίνεται να εξαπέλυε απειλές στις συναδέλφους του για επαγγελματικό αποκλεισμό τους. Ο ίδιος, πάντως, στο 80σέλιδο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων, που κατέθεσε ενώπιον του εισαγγελέα, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, έχει αρνηθεί το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται.

Σε ό,τι αφορά τις απόπειρες βιασμού, η καταγγέλλουσα φέρεται να κατέθεσε πως ο δημοφιλής κωμικός της επιτέθηκε, άπλωσε τα χέρια του στο σώμα της και άρχισε να τη φιλάει και να ασελγεί πάνω της. Και ενώ η καταγγέλλουσα τον ικέτευε να σταματήσει, εκείνος συνέχιζε, κρατώντας την εγκλωβισμένη στον καναπέ λόγω της σωματικής του υπεροχής.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην κατάθεσή της, εκείνος τελικά κατάφερε να της κατεβάσει το παντελόνι. Στη συνέχεια και σε κατάσταση απόγνωσης η γυναίκα τού ζητούσε να σταματήσει, αλλά εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, συνέχισε να ασελγεί πάνω της. Η παθούσα φέρεται να έχει καταθέσει πως κατάφερε να απωθήσει τον ηθοποιό, χτυπώντας τον με το πόδι της. Φωνάζοντάς του του ζητούσε να την αφήσει να φύγει, και όταν άρχισε να τρέχει προς την πόρτα, εκείνος της είπε ότι η πόρτα ήταν κλειδωμένη! Εντέλει, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ο ηθοποιός τής άνοιξε την πόρτα, αφού πρώτα την απείλησε πως θα την καταστρέψει.

Στην περίπτωση της δεύτερης καταγγελλόμενης υπόθεσης απόπειρας βιασμού, η παθούσα έχει καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές πως τον Αύγουστο του 2014 ο ηθοποιός την οδήγησε με το αμάξι σε αδιέξοδο δρομάκι στο Παλαιό Ψυχικό. Εκεί, όπως έχει αναφέρει, ο συνάδελφός της αποπειράθηκε να τη βιάσει, αφού κλείδωσε τις πόρτες του οχήματός του, ενώ εκείνη κατάφερε να γλιτώσει όταν προσποιήθηκε κρίση πανικού. Εντέλει ο Φιλιππίδης την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο, την απείλησε και αποχώρησε!

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Νευρικότητα, απογοήτευση, συναισθηματικές «εκρήξεις», αϋπνία, ανορεξία. Οι πρώτες μέρες στην καραντίνα των φυλακών της Τρίπολης για τον Πέτρο Φιλιππίδη είναι πολύ φορτισμένες, σύμφωνα με μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων. «Όσο δεν πιστεύει ότι μπορούσε να μπει μέσα, τόσο επιβαρύνει την ψυχολογία του», λένε, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι είναι «καλή ευκαιρία» τώρα που είναι μόνος να κάνει έναν υποτυπώδη προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του παρά να «αφεθεί» στην καθημερινότητα των συγκρατούμενών του, που δεν θα είναι και λίγοι.

Το κατάστημα είναι μικρό, σε καλή κατάσταση, όπως άλλωστε και οι συνθήκες υγιεινής. Τουλάχιστον σε σχέση με το αντίστοιχο των Γρεβενών, όπου ήταν να μεταφερθεί αρχικώς ο Φιλιππίδης, η κατάσταση κρίνεται ομαλότερη. Στο κελί θα μένει με ακόμα18 κρατούμενους (κατάδικους ή υπόδικους), με τους οποίους αναγκαστικώς θα συναντιέται στο προαύλιο, στα μαγειρεία, στο κυλικείο αφού πρόκειται για κοινότητα μόλις 130-140 κρατουμένων. Άπαντες εκτίουν ποινές ή είναι προφυλακισμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα, οι περισσότεροι έχουν υψηλό μορφωτικό επίπεδο, ωστόσο υπάρχουν και πολλοί άποροι.

Αρχικώς η συμβίωση φαίνεται ανεκτή, με την πάροδο του χρόνου όμως γίνεται ανυπόφορη και λόγω της στενότητας της φυλακής. Πάντως, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δ. Λιγνάδης λέγεται ότι «εντάχθηκε» στο περιβάλλον έχοντας ξεκινήσει το διάβασμα των δικογραφιών του. Προς το παρόν ο Φιλιππίδης αρνείται να κάνει βήματα προς την εξοικείωση. Στη συνέντευξή του στον διευθυντή του καταστήματος φέρεται να εξέφρασε την απορία του για την ετυμηγορία της ανακρίτριας και της εισαγγελέως, ενώ του έγινε σύσταση να ξεκινήσει συνεδρίες με τον ψυχολόγο της φυλακής.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Πηγή: dikastikoreportaz.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr