search-button
cross-out

Πολύ δύσκολες ώρες για τον “σκληρό” του κινηματογράφου Ανέστη Βλάχο!

Ώρες αγωνίας για τον αγαπημένο πρωταγωνιστή
Πολύ δύσκολες ώρες για τον “σκληρό” του κινηματογράφου Ανέστη Βλάχο!

Λύγισε ο πιο σκληρός κινηματογραφικός ηθοποιός του ελληνικού σινεμά, Ανέστης Βλάχος. Ο σπουδαίος ηθοποιός βρίσκεται στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” έπειτα από πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες. Την δυσάρεστη  είδηση της κρισιμότητας της υγείας του σπουδαίου ηθοποιού έκανε γνωστή μεανάρτησή του, ο γιος του Ηρακλής γράφοντας: “Ο Πατέρας μου Ανέστης κλήθηκε να λάβει έναν δύσκολο ρόλο, αυτή την φορά ρόλο ζωής, βρίσκεται στον Ευαγγελισμό και θέλουμε να πιστεύουμε ότι με την βοήθεια του Θεού ότι θα βγεί νικητής και θα είναι γρήγορα κοντά στα παιδιά του και στα εγγόνια του

Οι ευχές σας, η αγάπη σας και οι προσευχές σας είναι με βεβαιότητα πολύτιμες
❤️Πατέρα απέδειξε ακόμα μια φορά πόσο δυνατός είσαι”
Η ζωή του πιο “σκληρού” κινηματογραφικού ηθοποιού…Ο Ανέστης Βλάχος, γεννήθηκε στην Προσοτσάνη Δράμας στις 7 Φεβρουαρίου 1934 από πολύ φτωχούς γονείς, οι οποίοι ήταν γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος (σύνδεσμος του Παύλου Μελά) και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1946.Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο.

Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λάμπέτη με τον Δημήτρη Χόρν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους.

Το 1956 πρωτοεμφανίστηκε στην ταινία «Το κορίτσι με τα μαύρα», όπου ερμήνευε έναν χαρακτηριστικό ρόλο.

Καθιερώθηκε με την ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος» κι από κει και πέρα ερμήνευσε πάντα δεύτερους ρόλους ενσαρκώνντας συνήθως τον τύπο του «σκληρού» – «κακού».

Στο θέατρο, πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Θάψτε τους νεκρούς» (Κυκλικό θέατρο του Τριβιζά) και συνέχισε παίζοντας σε όλα τα είδη, ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση. Το 1994, μετά από απουσία πολλών χρόνων, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αυτόπτης μάρτυρας».

Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση. Έχουν μαζί μια κόρη, την Έλλη Βλάχου, δημοσιογράφο και φιλόλογο. Από τον πρώτο του γάμο με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη, έχει ένα γιο, τον Ηρακλή Βλάχο, από τον οποίον απέκτησε έναν εγγονό, τον Ανέστη Βλάχο Junior, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του παππού του, απολαμβάνοντας καλλιτεχνικές επιτυχίες, ενώ είναι και ανερχόμενος πολιτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είναι κουμπάροι με τον Νίκο Ξανθόπουλο (τον πάντρεψε ο Ξανθόπουλος και βάπτισε τον γιό του) και αχώριστος φίλος, όπως και με τον αείμνηστο Γιώργο Φούντα.

Έχει τιμηθεί με τα εξής διεθνή βραβεία:

Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Ελληνικό Κινηματογράφο.

Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης – Βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Θέου Δήμου «Κιέριον».

Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονικής – Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινια του Πάνου Γλυκοφρύδη «Λάμψη στα μάτια».

Διεθνές Φεστιβάλ Τυνησίας – Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».

Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου – Χρυσή Άρκτος για την ερμηνεία του στην ταινία του Κώστα Μανουσάκη «Ο Φόβος».

Πηγή: respectnews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

Όταν ο Πάπας Λέων ΙΔ’ συνάντησε τον Θανάση Βέγγο
Lifestyle

Όταν ο Πάπας Λέων ΙΔ’ συνάντησε τον Θανάση Βέγγο

Nέο θρίλερ με απανωτούς θανάτους στην ίδια οικογένεια…  Μια οικογένεια ξεκληρίζεται. Τρεις θάνατοι, καμία λογική εξήγηση. Ή μήπως υπάρχει;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Nέο θρίλερ με απανωτούς θανάτους στην ίδια οικογένεια… Μια οικογένεια ξεκληρίζεται. Τρεις θάνατοι, καμία λογική εξήγηση. Ή μήπως υπάρχει;

Οι χρήστες του Reddit ψήφισαν: Τρίτες πιο όμορφες στον κόσμο οι Ελληνίδες – Άφησαν πίσω τους Ρωσίδες και Σουηδέζες
Κόσμος

Οι χρήστες του Reddit ψήφισαν: Τρίτες πιο όμορφες στον κόσμο οι Ελληνίδες – Άφησαν πίσω τους Ρωσίδες και Σουηδέζες

Θρήνος στη Λευκάδα: Πέθαvε η 33χρονη  Δήμητρα
Uncategorized

Θρήνος στη Λευκάδα: Πέθαvε η 33χρονη Δήμητρα

Ηράκλειο: Βγήκε «ξινή» η πλάκα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων – Εκανε τον παλιατζή από τα μεγάφωνα περιπολικού και συνελήφθη
Ελλάδα

Ηράκλειο: Βγήκε «ξινή» η πλάκα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων – Εκανε τον παλιατζή από τα μεγάφωνα περιπολικού και συνελήφθη

Αμφιλοχία: «Έπαιρνε ηρεμιστικά, αλλά δεν φαινόταν πως θα έκανε κάτι τέτοιο» λέει ο αδερφός του 67χρονου πατροκτόνου
Ελλάδα

Αμφιλοχία: «Έπαιρνε ηρεμιστικά, αλλά δεν φαινόταν πως θα έκανε κάτι τέτοιο» λέει ο αδερφός του 67χρονου πατροκτόνου

Το First Dates επιστρέφει  απόψε στην οθόνη του Star με νέα επεισόδια!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το First Dates επιστρέφει απόψε στην οθόνη του Star με νέα επεισόδια!

Στη φυλακή ο 37χρονος που βίασε τη 16χρονη στην Πάτρα: Όταν έβγαινε στα κανάλια για τη υπόθεση της Αμαλιάδας, δεν βρέθηκε ένας βγει να πει κάτι;
Videos

Στη φυλακή ο 37χρονος που βίασε τη 16χρονη στην Πάτρα: Όταν έβγαινε στα κανάλια για τη υπόθεση της Αμαλιάδας, δεν βρέθηκε ένας βγει να πει κάτι;

zinapost.gr