search-button
cross-out

Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ στο θέατρο γιατί ως χαρακτήρας είμαι απόλυτη

Ταλαιπωρήθηκα πάρα  πολύ  στο θέατρο γιατί ως χαρακτήρας είμαι απόλυτη

Είχατε εύκολη ή δύσκολη ζωή στο θέατρο;
Ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ γιατί ως χαρακτήρας είμαι απόλυτη. Σήμερα, στα 74 μου χρόνια, είμαι πιο γενναιόδωρη. Ωστόσο ποτέ δεν ήμουν άδικη, ήμουν πάντα ειλικρινής μέχρι αηδίας και αυτό δεν το αντέχουν οι άνθρωποι. Στα 21 μου είπα στην Παξινού: «Αν μου ξανακάνεις παρατήρηση, θα φύγω από τη σκηνή». Δεν κώλωνα πουθενά.
Αυτό που με πληγώνει πολύ είναι η απαξίωση του επαγγέλματος από τους παραγωγούς. Ανέκαθεν υπήρχε μια αθλιότητα με τις πληρωμές και ακόμη υπάρχει. Η διαφορά με το παρελθόν είναι ότι οι παραγωγοί τότε έδειχναν ενσυναίσθηση για το θέατρο. Παλιά υπήρχε ένας πόνος, ένα νοιάξιμο. Ο κόσμος δεν γνωρίζει πως σήμερα σε μεγάλες παραγωγές κάποιοι ηθοποιοί παίρνουν μισθό 150 ευρώ, κάποιοι άλλοι πληρώνονται με την παράσταση και κάποιοι άλλοι είναι ωρομίσθιοι. Προσωπικά διεκδικούσα πάντα αξιοπρεπείς όρους και υπήρξαν εποχές που πεινάσαμε με το παιδί μου. Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι πολύ απαξιωμένο, μην κοιτάζεις το λούστρο.

Γιατί δέχονται αυτήν τη μεταχείριση οι ηθοποιοί;
Γιατί το θέατρο είναι ψώνιο. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας για την ανάγκη ύπαρξης άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος. Δεν ήμουν ποτέ ΠΑΣΟΚ, αλλά αναγνωρίζω πως κανένας πολιτικός, πλην της Μελίνας Μερκούρη, δεν νοιάστηκε για το θέατρο. Έκανε δουλειά με τις συντάξεις και τα ΔΗΠΕΘΕ. Από τους 6.000 ηθοποιούς πληρώνονται οι 300, οι άλλοι φυτοζωούν.

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξη της στο Αθηνόραμα και στην Μαρία Κρύου η σπουδαία ηθοποιός Νένα Μεντή.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr