search-button
cross-out

Πάνος Ιωαννίδης: Την πρώτη φορά που είδα ριζότο νόμιζα πως είναι λαπάς! Σκέφτηκα τα χειρότερα

Πάνος Ιωαννίδης: Την πρώτη φορά που είδα ριζότο νόμιζα πως είναι λαπάς! Σκέφτηκα τα χειρότερα

Στη νέα του συνέντευξη που παραχώρησε στη «Lifo», ο καταξιωμένος chef και κριτής του MasterChef, Πάνος Ιωαννίδης προχώρησε σε μία… παράδοξη – για έναν chef- αποκάλυψη!

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του chef

«Το 1997 είχα βρεθεί στην Ιταλία και μπήκα για πρώτη φορά σε μία επαγγελματική κουζίνα. Σου υπενθυμίζω ότι τότε δεν υπήρχε ιδιαίτερο ίντερνετ και η μαγειρική δεν ήταν της μόδας για να ακούμε απόψεις ή να μοιραζόμαστε εικόνες. Εγώ είχα τελειώσει μια πολύ καλή σχολή στην Ελλάδα, όπου τότε (η φάση) ήταν απλά ποιος κάνει τον καλύτερο μουσακά. [….] Βρίσκομαι σε ένα πολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο, στη βίλα του Ναπολέοντα, στα σύνορα Ιταλίας-Ελβετίας, στη λίμνη Κόμο, όπου μπαίνω σε μία πραγματικότητα που δεν υπήρχε καν στη φαντασία μου. Είδα πράγματα που δεν είχα καν φανταστεί, από θέμα οργάνωσης, πειθαρχίας, μεγάλης κουζίνας. Προσαρμόζομαι και τότε βλέπω μπροστά μου ένα ριζότο, θυμάμαι, αλά μιλανέζε, κίτρινο κ.λπ. Κάνω την αντιστοιχία με τα υπόλοιπα πιάτα και αναρωτιέμαι: έχουμε κάποιους αρρώστους; Πόσοι είναι άρρωστοι σήμερα; Νόμιζα ότι ήταν λαπάς, μου θύμισε τον λαπά της μαμάς μου. Σκέφτηκα τα χειρότερα! Μου λένε “Έλληνα, αυτό είναι ριζότο!”. Εγώ το ριζότο τότε το ήξερα ως ρύζι με λαχανικά κομμένα μέσα, νερόβραστο, δίπλα σε ένα νουά κρέας. Ο σεφ έμοιαζε πολύ με τον Αλέν Ντελόν, τέτοια φάτσα, πολύ τυπάς, δεν ακουγόταν τίποτα μέσα στην κουζίνα, 35 άτομα δούλευαν σε silent mode, μόνο κατσαρόλες και μαχαίρια. Δοκιμάζω το ριζότο και μένω με τα μάτια ανοιχτά. Απόλυτη υφή, ισορροπία, γλυκά, αλμυρά, umami, το απόλυτο βράσιμο στο ρύζι, ήταν κάτι που οπτικά δεν μου πήγε καθόλου, το μίσησα με το που το είδα γιατί θυμήθηκα τη μάνα μου, όταν ήμουν άρρωστος, κι όταν το δοκίμασα λέω “τι γίνεται εδώ, θέλω να μάθω τα πάντα γι’ αυτό”. Ε, και μετά έμαθα τα πάντα γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωαννίδης.

Δείτε το video

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

Εξελίξεις στην δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια της μεγάλης μας τραγουδίστριας Καίτης Γκρέυ ανάμεσα στον γιο της και τα εγγόνια της- Όλο το ρεπορταζ στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”
Videos

Εξελίξεις στην δικαστική διαμάχη για την επιμέλεια της μεγάλης μας τραγουδίστριας Καίτης Γκρέυ ανάμεσα στον γιο της και τα εγγόνια της- Όλο το ρεπορταζ στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλης Παπακώστας στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”
Videos

Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλης Παπακώστας στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Φιλοποίμενος Φίνου, ιδρυτή της Φίνος Φιλμ- Το παρών έδωσαν λαμπεροί πρωταγωνιστές της εποχής
Videos

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Φιλοποίμενος Φίνου, ιδρυτή της Φίνος Φιλμ- Το παρών έδωσαν λαμπεροί πρωταγωνιστές της εποχής

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Βίντεο ντοκουμέντα από την ημέρα της επίθεσης- Αποκλειστικό ρεπορταζ στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”
Videos

Δολοφονία Γιώργου Λυγγερίδη: Βίντεο ντοκουμέντα από την ημέρα της επίθεσης- Αποκλειστικό ρεπορταζ στις “Αλήθειες με τη Ζήνα”

Αφρικανική σκόνη: Πώς εξηγείται το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό
Ελλάδα

Αφρικανική σκόνη: Πώς εξηγείται το πορτοκαλί απόκοσμο χρώμα στον ουρανό

Σοκαριστικό έγκλημα! Σκότωσε τα τέσσερα παιδιά του και την πεθερά του
Κόσμος

Σοκαριστικό έγκλημα! Σκότωσε τα τέσσερα παιδιά του και την πεθερά του

Πάσχα 2024: Οι πιο ακριβοί και οι πιο φτηνοί προορισμοί
Ελλάδα

Πάσχα 2024: Οι πιο ακριβοί και οι πιο φτηνοί προορισμοί

Τυπάς, πήρε το “μικρόβιο” των γονιών του: Ο 15χρονος γιος των Καρβέλα-Πάνια είναι κούκλος και  κάνει ήδη τη δική του καριέρα
Lifestyle news

Τυπάς, πήρε το “μικρόβιο” των γονιών του: Ο 15χρονος γιος των Καρβέλα-Πάνια είναι κούκλος και κάνει ήδη τη δική του καριέρα

zinapost.gr