search-button
cross-out

Αυτές είναι οι τελευταίες φωτογραφίες της θρυλικής ” Μπιμπί”, παρτενέρ του Δημήτρη Χόρν!

Αυτές είναι οι τελευταίες φωτογραφίες της θρυλικής ” Μπιμπί”, παρτενέρ του Δημήτρη Χόρν!

Η θρυλική “Μπιμπί’, Υβόν Σανσόν, έμεινε στη μνήμη των Ελλήνων για την συμμετοχή της στην ταινία της Φίνος Φίλμ “Μια ζωή την έχουμε” στο πλευρό του Δημήτρη Χόρν. Μια αριστουργηματική ταινία του 1958 που άφησε μεν εποχή, ωστόσο δεν έκοψε τα απαιτούμενα εισιτήρια που υπολόγιζε ο Φιλοποίμην Φίνος.
Η μοιραία γυναίκα που την ερωτεύτηκε ο Κλεό και βρήκε το λάθος των 1.101.110 δραχμών στην τράπεζα που δούλευε και έγινε πλούσιος!
Το σενάριο ωστόσο ήταν γραμμένο για πρωταγωνιστές τον Βασίλη Λογοθετίδη και την νεαρή τότε Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όμως ο Λογοθετίδης είχε ήδη αρρωστήσει με αποτέλεσμα ο Φιλοποίμην Φίνος σε συνεννόηση με τον Γιώργο Τζαβέλλα να επιλέξουν τον Δημήτρη Χόρν και την Ιταλίδα ντίβα.
Για χάρη της Υβόν Σανσόν,  τότε η Φίνος Φίλμ έκανε πλήρης ανακαίνιση στα στούντιό της. Εκτός από την επένδυση στις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα, ο Φίνος έδωσε και έναν υψηλό μισθό στην πρωταγωνίστρια, η οποία δεν γνώριζε ελληνικά και ντουμπλαρίστηκε τελικά από την Θεανώ Ιωαννίδου. Για έναν ολόκληρο χρόνο, τα ΜΜΕ της Ελλάδας ασχολούνταν με την Ελληνίδα ντίβα της Ιταλίας και την ζωή της στην γειτονική χώρα.

Η Υβόν Σανσόν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1926 από Έλληνες γονείς. Στην Ιταλία πήγε να σπουδάσει και αμέσως έκανε τεράστια καριέρα χωρίς η ίδια να το καταλάβει. Ήταν τόσο μοναδική η ομορφιά της, που σαγήνεψε όλους τους Ιταλούς σκηνοθέτες που υποκλίθηκαν σε εκείνη. Το 1947 σε ηλικία μόλις 21 έτους υπογράφει το πρώτο της συμβόλαιο και η μία ταινία διαδέχεται την άλλη στην γείτονα χώρα. Το όνομά της στις αρχές της δεκαετίας του ΄50 φιγουράρει  δίπλα σε αυτό της Σοφίας Λόρεν και της Τζίνας Λολομπροτζίτα.

Αν και πολλοί λένε ότι το υποκριτικό της ταλέντο δεν ήταν κάτι παραπάνω από αυτό της μοιραίας γυναίκας, η Υβόν Σανσόν έπαιξε σε 47 ταινίες εκ των οποίων μία μόνο ελληνική {Μια ζωή την έχουμε}.

Η Υβόν Σανσόν σε μία από τις τελευταίες της ταινίες το 1969

Από τον έναν και μοναδικό γάμο που έκανε, απέκτησε μια κόρη η οποία ήταν το στηριγμά της, έως το τέλος της ζωής της στις 23 Ιουλίου 2003.

Από την τελευταία της ταινία στην Ιταλία το 1972

Πηγή:respectnews.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr