search-button
cross-out

Δόμνα Κουντούρη: Πάσχω από διπολική διαταραχή.Όταν ήμουν στη φάση της μανίας μου άκουγα φωνές, είχα παραισθήσεις!

Δόμνα Κουντούρη: Πάσχω από διπολική διαταραχή.Όταν ήμουν στη φάση της μανίας μου άκουγα φωνές,  είχα παραισθήσεις!

Στα “Μεσάνυχτα” το βράδυ της Δευτέρας ήταν καλεσμένη η Δόμνα Κουντούρη. Η παίκτρια με την πληθωρική προσωπικότητα και την ξεχωριστή φωνή αποκάλυψε  πως πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Περιέγραψε πως μία συναισθηματική απογοήτευση πυροδότησε την διπολική διαταραχή, εξήγησε  τι αισθάνεται ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια ψυχωτικού επεισοδίου και καταδικάσε  το κοινωνικό στίγμα που συχνά συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειες.

 “Ήμουν και είμαι πολύ επιλεκτική στους ανθρώπους που έχω πολύ κοντά μου. Η οικογένειά μου και κάποιοι φίλοι μετρημένοι… Αυτοί που ήταν πολύ κοντά μου, έμειναν κοντά μου και με βοήθησαν και με στήριξαν…Από κει και πέρα αν κάποιος είπε κάτι, δεν το γνωρίζω. “Όταν πήγα Fame Story το είδα ως πείραμα. Δεν το είχα δει. Τότε τα ριάλιτι δεν ήταν στημένα πάνω στους κριτές, όπως σήμερα. Ήταν στημένο πάνω στους παίκτες. Βγαίνοντας πήγε καλά η δουλειά μου για κάποιο διάστημα. Εκανα πολύ καλές συνεργασίες.

Μετά ήρθε το πρόβλημα υγείας, που διαγνώστηκα με διπολική διαταραχή.

Η διπολική διαταραχή ειναι ψυχική νόσος που είναι δύσκολο να διαγνωστείς. Μπορεί να σου έχει δημιουργηθεί κατάθλιψη, να σου δώσουν φάρμακα για την κατάθλιψη, που θα σε κάνουν πυρ και μανία.Αυτό πυροδοτείται από καταστάσεις, αλλά έχεις και μία τάση, όταν διαγνώστηκα κατάλαβα πολλά για το παρελθόν μου, εξήγησα την κυκλοθυμία που είχα πάντα…Μετά την περιπέτεια μου, δεν με φοβίζουν τα ψυχικά νοσήματα. Πάσχω από διπολική διαταραχή αλλά οι γιατροί καθυστέρησαν να κάνουν τη σωστή διάγνωση.

Δεν μπορούσα να ελέγξω την κυκλοθυμία μου…Δεν ξεφεύγεις τόσο εύκολα. Η σεροτονίνη, η ορμόνη της χαράς, στους ανθρώπους που έχουν διπολική διαταραχή είναι ξερυθμισμένη. Πρέπει να πάρεις αγωγή.

Η πρώτη διάγνωση ήταν κατάθλιψη. Ήταν λάθος διάγνωση. “Όταν πάσχεις από διπολική διαταραχή, χάνεις τα λογικά σου. Οι περισσότεροι που έχουν διπολιτική διαταραχή και χάνουν τα λογικά τους “την ακούνε” με τον Θεό, ότι ύψιστα όντα τους μιλάνε και τους λένε διάφορα. Αυτό είναι στη φάση της μανίας και στην άλλη φάση η απόλυτη κατάθλιψη να μην μπορείς να πας από εδώ μέχρι απέναντι.

Όταν ήμουν στη φάση της μανίας μου άκουγα φωνές, είχα αυτό το σύμπτωμα. Είχα παραισθήσεις. Ακούς πράγματα που δεν υπάρχουν. Ακόμα και όταν είσαι μόνος σου.

Εμένα μου συνέβησαν αυτά τα πράγματα πολύ μπαμ και μαζεμένα. Κάποια στιγμή μετά από 6 μήνες που έπαιρνα φάρμακα για την κατάθλιψη, έπαθα ένα επεισόδιο που μπήκα στο νοσοκομείο. Ενώ δεν είχα σώας τας φρένας, δεν σκέφτηκα ποτέ να κάνω κακό στον εαυτό μου. Θέλω να ζήσω. Ανακουφίστηκα όταν έμαθα τι μου συνέβαινε. Ηρέμησα. Όταν το έλεγξα 100% ένιωσα πιο δυνατή από πριν. Το να έχεις χάσει το μυαλό σου και να προσπαθείς να το ξαναβρείς δεν είναι κάτι που το νιώθουν όλοι οι άνθρωποι. Εγώ το πέρασα.

Εγώ είμαι πολύ καλά και παίρνω ένα χάπι την ημέρα”.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr