search-button
cross-out

Γιώργος Μαζωνάκης: H σταθερή καθημερινή του απόλαυση τα πρωινά του καλοκαιριού

Γιώργος Μαζωνάκης:  H σταθερή καθημερινή του απόλαυση τα πρωινά του καλοκαιριού

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γράφει στην Athens Voice για την δική του Κρήτη.

Τόπος ευλογημένος, αυθεντικός, άγριας ομορφιάς, με πολιτισμό που κρατά αιώνες τώρα και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής εμβέλειας.   

Οι γεύσεις, οι μουσικές, η λεβεντιά, οι μυρωδιές, η λύρα, τα νερά, η κρητική λαλιά, ο πεντοζάλης, η ρακή, τα ριζίτικα, τα τοπία, τα λιόφυτα, τα πανηγύρια, τα φαράγγια, τα στιβάνια, το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί συνθέτουν την Κρήτη και την κάνουν τόσο λατρεμένη, μοναδική και αστείρευτη. 

Την Κρήτη την εξυμνώ και συνειδητά την κρατώ στην καρδιά μου, στην ψυχή μου. Για μένα, εκτός από τις ρίζες μου, είναι το καταφύγιό μου, το κέντρο μου, η ισορροπία μου, η έμπνευσή μου.  

Ιερή στιγμή για εμένα είναι ξύπνημα και πρωινό μπάνιο με την Ανατολή, πότε στην Ερμούπολη και πότε στο Ψαλίδι. 

Σταθερή καθημερινή μου απόλαυση κάτω από τη βουκαμβίλια στο χωριό, ο πρώτος καφές της ημέρας, πάντα ελληνικός μαζί με το γλυκό νεράτζι της θείας μου της Παρθενώπης.

Έπειτα ξεκινά η εξερεύνηση για νέες διαδρομές, μονοπάτια, παραλίες και φαγητό ντόπιο και ονειρεμένο. Μυρωδιές και γεύσεις γνήσιες, παραδοσιακές, που περνάν από γενιά σε γενιά.

H Κρήτη αποτελεί μια αξέχαστη, δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία, έναν πλούσιο προορισμό, γεμάτο εναλλαγές ανάλογα με την εποχή του χρόνου και το μέρος της Κρήτης που επιλέγει ο καθένας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις και να το κρατήσεις για πάντα, ως μια ανάμνηση ευζωίας κι ευλογίας. Τόσο μαγικός είναι αυτός ο τόπος. 
Κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά στη Γαύδο, ένα μακροβούτι κάθαρσης. Περπατήστε στην Καβαλαρόστρατα στο Αποπηγάδι, στα ορεινά Χανιά. Εξερευνήστε το Φαράγγι του Ρίχτη στα Έξω Μουλιανά και βουτήξτε στους καταρράκτες του. Νιώστε τη σπάνια ενέργεια στα μονοπάτια των Αστερουσίων, στα Καπετανιανά, στο Νότιο Ηράκλειο.  Χαθείτε στο Διασκάρι, κάτω από τον ουρανό με τα πιο φωτεινά αστέρια. 

Κάθε περιοχή, στην Κρήτη έχει τη δική της ξεχωριστή ομορφιά. Ακόμα και στα πιο τουριστικά μέρη, θα ανακαλύψετε τη σπάνια ομορφιά αυτού του τόπου. Εμπιστευτείτε τις συμβουλές των ντόπιων. Οι Κρητικοί είναι πάντα φιλόξενοι, καθαρόαιμοι οικοδεσπότες που αγαπούν και γνωρίζουν τον τόπο τους και ξέρουν να τιμούν τους επισκέπτες τους.  

Πηγή: https://www.athensvoice.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr