search-button
cross-out

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θυμάται τα καλύτερα γενέθλια που πέρασε ποτέ

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης θυμάται τα καλύτερα γενέθλια που πέρασε ποτέ

Ξεκινώ από την άφιξή μου στη Σίφνο. Ήταν λίγο μετά το Πάσχα, Απρίλιος, που φτάσαμε στο λιμάνι της Σίφνου, απόγευμα προς βραδάκι. Όλα ήταν έρημα. Θυμάμαι, είχα πει «εδώ ή συνταξιούχος έρχεσαι ή ερωτευμένος. Και στις δύο περιπτώσεις κλείνεσαι στο ξενοδοχείο και δεν το κουνάς». Πόσο λάθος εκτίμηση. Δεν πέρασαν δύο βράδια για να γνωρίσω την υπεροχή της Σίφνου ανάμεσα στα διάσημα νησιά της Ελλάδας. 

Τα γυρίσματα της ταινίας «Νήσος» μας απασχολούσαν γύρω στις 12 ώρες καθημερινά αλλά αυτό δεν μας απέτρεψε να γνωρίσουμε τις ομορφιές του νησιού. Θα ξεκινήσω από τις Καμάρες, την παραλία του λιμανιού και πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που έμενα. Τα ρεπό μου και τα βράδια μου τα περνούσα ξαπλωμένος στις ξαπλώστρες μπροστά στον «Ίσαλο», το καλοκαιρινό beach bar, αλλά και στο διπλανό στο «Folie». Ειδικά ο «Ίσαλος» είχε γίνει το καθημερινό λιμάνι όπου ακουμπούσα το κουρασμένο μου κορμί και απολάμβανα τους μεζέδες και το ποτό μου.

Αρκετές φορές βέβαια η πρωτεύουσα της Σίφνου, η Απολλωνία, μας άνοιγε τις πόρτες της διασκέδασης προσφέροντάς μας κάθε είδους μπαρ, εστιατόριο, παγωτατζίδικα, σουβλάκια, όλα με το μοναδικό ελληνικό χρώμα που προσφέρει το νησί. Και οπωσδήποτε μια περιήγηση στο Κάστρο, το χωριό που τα σπίτια του ενώνονται με γέφυρες. Θα αναφέρω βέβαια τα μπάνια μας στον Γλυφό. Φοβερή παραλία. Επίσης η Φασολού. Δυστυχώς δεν θυμάμαι σε ποια από τις δύο είχαμε πάει με τον Κώστα Βουτσά που δεν ξεχνούσε ποτέ να μας υπενθυμίζει με την παρουσία του και μόνο πως είναι πιο νέος από όλους μας. Και βέβαια στη λίστα προστίθεται και ο Πλατύς Γιαλός. Είναι ένα νησί που θες δεν θες το βάζεις στην καρδιά σου. Η αύρα του απλώνεται από την παραλία στα βουνά και τα ηλιοβασιλέματά του. Ας με διορθώσουν, αν κάνω λάθος, αλλά  νομίζω ένα βράδυ είχα φάει ένα εξαιρετικό ψάρι στο «Τσικάλι». 

Νωπή ακόμη έχω την ανάμνηση του εορτασμού των γενεθλίων μου. 26 Ιουνίου και ενώ ακόμη βρισκόμασταν στο νησί, μαζί με τον παραγωγό που είχε κι αυτός την ίδια περίπου ημερομηνία γενεθλίων, κάναμε ένα τεράστιο πάρτι στο μπαρ «Old Captain» στις Kαμάρες. Καλεσμένοι όλοι οι ηθοποιοί, το συνεργείο και φυσικά σχεδόν όλη η Σίφνος. Μείναμε μέχρι πρωίας και ακολούθησε και μπάνιο. Τα καλύτερα γενέθλια που γιόρτασα ποτέ. Μπορεί τα γυρίσματα της «Νήσου» να μας κρατούσαν απασχολημένους πολλές ώρες αλλά παρ’ όλα αυτά πρόλαβα να γνωρίσω ένα νησί που σίγουρα θα ήθελα να ξαναπάω.

Πηγή: athensvoice.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr