search-button
cross-out

Βύρων Βασιλειάδης: Ποιος είναι ο σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου Το success story, το τροχαίο και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Βύρων Βασιλειάδης: Ποιος είναι ο σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου Το success story, το τροχαίο και τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Τον εκλεκτό της καρδιάς της παντρεύτηκε η Εριέττα Κούρκουλου το βράδυ της 28ης Ιουλίου, στο εκκλησάκι της παραλίας του Αγραρίου της Μυκόνου.

Η κόρη της Μαριάννας Λάτση και του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον αυτοδημιούργητο 43χρονο επιχειρηματία.

Η Εριέττα, έλαμπε μέσα στο εντυπωσιακό νυφικό της δημιουργία του γνωστού σχεδιαστή μόδας Βρεττού Βρεττάκου!
Η οικογένεια θέλησε να κρατήσει το μυστήριο μακριά από τους παπαράτσι και τα φώτα της δημοσιότητας και ο χώρος που έγινε ο γάμος αλλά και η γαμήλια δεξίωση όπου τραγούδησε η Τάμτα -που όπως είναι γνωστό είναι η αγαπημένη του αδελφού της νύφης, Πάρη Κασιδόκωστα- αλλά και ο Νίκος Οικονομόπουλος ήταν «απροσπέλαστος» με τους άνδρες της ασφάλειας να επιτρέπουν να πλησιάσουν μόνο οι καλεσμένοι!

To ερωτευμένο ζευγάρι είναι μαζί αρκετό καιρό αλλά προτίμησε η σχέση του να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα υπάρχουν ελάχιστες κοινές τους φωτογραφίες.

Ποιος είναι ο Βύρωνας Βασιλειάδης

O 43χρονος επιχειρηματίας σπούδασε στο American Community Schools, ενώ πήρε Bachelor Degree με διάκριση in Business Science στο Deere College, στο Τμήμα του Business Management. Έχει πολλά βραβεία και διακρίσεις για την επιχειρηματικότητά του. 

Tα παιδικά του χρόνια όσο και του αδελφού του, όμως ήταν δύσκολα, αφού η μητέρα τους σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και ο πατέρας τους «έφυγε» από τη ζωή λίγα χρόνια αργότερα.

Μαζί με τον αδελφό του Φίλιππο ο Βύρων Βασιλειάδης ίδρυσε την εταιρεία Antipollution ΑΝΕ που είναι η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ευκολιών Υποδοχής Αποβλήτων και Καταλοίπων φορτίου Πλοίων, και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων εντός Ελλάδας. Ίδρυσε όμως και την εταιρεία GREEN Α.Ε. που είναι εταιρεία εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Για τις δυο αυτές εταιρείες του ο Βύρων Βασιλειάδης ανακηρύχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum. Να σημειώσουμε ότι η επιλογή των μελών πραγματοποιείται κάθε χρόνο αναγνωρίζοντας τους πιο καινοτόμους επιχειρηματικά και κοινωνικά σκεπτόμενους νέους άνδρες και γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών με όραμα έναν καλύτερο κόσμο.

Τα δύο αδέρφια γεννιούνται στα τέλη της δεκαετίας του 70 (ο Βύρωνας το 1978 και ο Φίλιππος το 1980). Μαζί με τους γονείς τους μεγαλώνουν στο Λονδίνο όπου το 1988 η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα. Η μητέρα τους πεθαίνει σε τροχαίο δυστύχημα και ο πατέρας τους δεν αντέχει την απώλεια και πεθαίνει και εκείνος λίγα χρόνια μετά. Τα δύο αγοράκια, ορφανά, επιστρέφουν στην Ελλάδα καθώς δεν έχουν με ποιον να μείνουν στο Λονδίνο. Ο παππούς τους βρίσκει μία γυναίκα για να μείνει μαζί τους και να τους προσέχει.

«Έπρεπε να φύγουμε, γιατί δεν είχαμε με ποιον να μείνουμε στο Λονδίνο. Έτσι επιστρέψαμε στην Ελ­λάδα και εγκατασταθήκαμε σε ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, που είχε αγοραστεί από τους γονείς μας πριν φύγουμε για Αγγλία. Έμενα μαζί με τον Βύρωνα και μας πρόσεχε μια κυρία που είχε βρει ο παππούς μας, η οποία μαγείρευε και μας φρόντιζε. Ουσιαστικά ήμασταν δύο παιδιά που βρεθήκαμε μόνα, χωρίς συγγενείς και χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως τι είχε συμ­βεί. Από το Λονδίνο και μια πανίσχυρη οικονομική επιφάνεια, βρεθή­καμε χωρίς τους γονείς μας στην Αθήνα. Ας είναι καλά ο παππούς που μας βοήθησε. Μας έγραψε σε ένα ιδιωτικό σχολείο και μπήκαμε σε ένα ρυθμό» θα εξομολογηθεί ο αδελφός του Βύρωνα, επιχειρηματίας, Φίλιππος Βασιλειάδης σε συνέντευξή του στο περιοδικό PEOPLE.

Στην εφηβεία τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Η κυρία όμως που τους φροντίζει, μένει μαζί τους αφιλοκερδώς και τους βοηθάει!

«Εξακολουθεί και είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Μπορεί να μη μένουμε πια μαζί, έχει όμως ένα μητρικό ρόλο στη ζωή μας» αναφέρει στη συνέντευξή του ο Φίλιππος.

Τα δυο αδέλφια μόλις τελειώνουν το σχολείο αρχίζουν να δουλεύουν στο εργοστάσιο του παππού τους. Ασχολούνται ενεργά με την υποδοχή αποβλήτων και καταλοίπων των πλοίων. Η απώλεια των γονιών τους τους δένει και τους ενώνει σαν μια γροθιά!

«Ο Βύρωνας είναι το άλλο μου μισό, το ίδιο είμαι κι εγώ για εκείνον» εξομολογείται ο Φίλιππος στην ίδια συνέντευξη, περιγράφοντας τα δύσκολα χρόνια που έζησαν: «Υπήρχαν μέρες που πηγαίναμε να φάμε σε σπίτια φίλων. Από νωρίς έκανα ορισμένες δουλειές, προκειμένου να έχω κάποια λεφτά…Στην αρχή ήμασταν εργάτες. Ο αδελφός μου δούλευε στον Πειραιά κι εγώ στα Άνω Λιόσια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση αποβλήτων, δεν υπάρχει πόστο που να μην έχουμε περάσει» περιγράφει ο Φίλιππος. Τελικά η σκληρή δουλειά και οι θυσίες τους ανταμείβονται αφού κάνουν την εταιρεία όχι απλά βιώσιμη αλλά μια από τις πιο πετυχημένες.

«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Θυσιάσαμε προσωπική ζωή και φίλους, προκειμένου να αναστηλώσουμε την εταιρεία. Όταν ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας ζωή, ήταν σαν να εξαφανιστήκαμε από τον κόσμο. Η λέξη “ματώσαμε” είναι πολύ μικρή μπροστά σε αυτό που περάσαμε. Σήμερα η Antipollution κατάφερε να διεκδικεί τα περισσότερα λιμάνια της Ελλάδας και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στη στεριά, δημιουργώντας ιδιόκτητες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων. Στην ουσία, η μια εταιρεία έφερε την άλλη».

Το 2014 ήταν επιχειρηματικά η χρονιά του αφού έλαβε τα περισσότερα βραβεία. Το 2013  απονεμήθηκε στον Βύρωνα Βασιλειάδη, το περιβαλλοντικό βραβείο για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος σύμφωνα με την φιλοσοφία του “Zero Waste”! Το 2014 έλαβε  το διοικητικό βραβείο Facility Management Award για τις υπηρεσίες του στη διαχείριση των αποβλήτων. Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς, η λιμενική αρχή του Πειραιά του απένειμε βραβείο για την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών του στα περιβαλλοντικά ζητήματα. Τον Σεπτέμβριο του 14, λαμβάνει το βραβείο Health & Safety για τις βέλτιστες πρακτικές στη διαχείριση της Υγείας και της Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Τον ίδιο μήνα οι εταιρείες τους Antipollution, Green και Kafsis διακρίνονται  στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας. Τον Νοέμβριο του 2014, τιμήθηκε με το βραβείο Επιχειρηματικότητας KOUROS για την Ανάπτυξη και την Καινοτομία, από τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Πηγή: star.gr

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Lifestyle

Latest

zinapost.gr