Αυτή την ώρα η τελετή στέψης του βασιλιά Κάρολου Γ΄

Δείτε ζωντανή εικόνα από το Λονδίνο

Κέιτ Μίντλετον: Φόρεσε στη στέψη του βασιλιά Καρόλου τα σκουλαρίκια της πριγκίπισσας Νταϊάνα για να την τιμήσει

Ο κόσμος παρακολουθούσε εντυπωσιασμένος την άφιξη του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ φόρεσαν και οι δύο επίσημους μανδύες, κατόπιν αιτήματος του βασιλιά και της βασίλισσας για την ιστορική περίσταση.

Η τρίτη ενότητα της τελετής περιλαμβάνει το χρίσμα, που παρέλαβε ο αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Γουέλμπι από τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο της Ιερουσαλήμ.  Το μύρο που χρησιμοποιείται καθαγιάστηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόδιλο στις 3 Μαρτίου, ενώ το λάδι για το μύρο προέρχεται από δέντρα στο Όρος των Ελαιών.

Δείτε φωτογραφίες από τον όρκο του βασιλιά Καρόλου

Eντυπωσίασαν η βασίλισσα της Ισπανίας Λετίσια και η πριγκίπισσα Κίκο της Ιαπωνίας

Η στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’ αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός που προσελκύει πολλές προσωπικότητες υψηλού κύρους από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών ήταν η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας και η πριγκίπισσα Κίκο της Ιαπωνίας, οι οποίες προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση με τις αντίστοιχες εισόδους τους.

Η βασίλισσα Λετίσια, η οποία είναι γνωστή για την άψογη αίσθηση του στυλ της, έφτασε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ με τον Φίλιππο ΣΤ’, φορώντας ένα εντυπωσιακό ροζ κουστούμι με καπέλο. Καθώς έμπαινε στο αββαείο, η βασίλισσα έγινε δεκτή από πλήθος θεατών και ένα παπαράτσι, απαθανάτισαν τη λαμπερή της παρουσία.

newsit.gr