search-button
cross-out

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ: ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ο 14ος κύκλος επεισοδίων στο Star!

ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ: ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Ο 14ος κύκλος επεισοδίων στο Star!

Ο 14ος κύκλος της δεύτερης μακροβιότερης αστυνομικής σειράς, με φανατικούς τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Υπάρχει μια ξεχωριστή κατηγορία εγκλημάτων, που απαιτούν μια πιο εξειδικευμένη ματιά στην ψυχολογία του δολοφόνου: είναι τα εγκλήματα πάθους. Τα κίνητρα μπορεί να είναι τόσο περίπλοκα όσο η ίδια η ανθρώπινη φύση και οι διαπροσωπικές σχέσεις. Τι είναι αυτό που μετατρέπει έναν πολύ ερωτευμένο άνθρωπο σε εγκληματία;

Ποια εμπειρία ματώνει την ψυχή και οπλίζει το χέρι; Η Ολίβια Μπένσον, Άις – Τι, ο Τζον Μουνχ, ο Ντόναλντ Κρέιγκεν, η ειδική ομάδα του «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα» επικοινωνούν με αυτούς, που οι υπόλοιποι αφορίζουν, για να βρουν τον ένοχο.

Αφουγκράζονται καρδιές, συμβιώνουν στα γεγονότα και συναρμολογούν την τελική εικόνα της κάθε υπόθεσης. Τα «Γιατί;» ποτέ δεν έχουν άμεση απάντηση. Όμως αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Η σειρά είναι αμερικανικής παραγωγής 2012 – 2013 και θα ολοκληρωθεί σε 24 επεισόδια. 14ος Κύκλος

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Μαρίσκα Χαργκιτάι, Ρίτσαρντ Μπέλζερ, Νταν Φλόρεκ, Άις – Τι, Ντάνι Πίνι, Κέλι Γκίντις

Στον 14ο κύκλο εμφανίζονται σε ρόλους γκεστ σταρ οι:

  • η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός, σεναριογράφος, παραγωγός, Νία Βαρντάλος (Γάμος αλά Ελληνικά), σε έναν δραματικό ρόλο

  • η βραβευμένη με Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα, ΕΜΜΥ, Πατρίτσια Αρκέτ (Medium, Boyhood)

  • η βραβευμένη με Όσκαρ, Μάρσια Γκέι Χάρντεν (Pollock)

  • ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα», Σκοτ Μπάκουλα (Quantum Leap)

  • Πάτζετ Μπρούστερ (Criminal Minds)

  • Άννα Κλάμσκι ( Το κορίτσι μου)

  • Κάθριν Ερμπ, υποδυόμενη τον ρόλο της Αλεξάντρα Έιμς από τη σειρά «Νόμος και Τάξη: Αστυνομικές Ιστορίες»

  • Χάμις Λίνκλάιτερ (Christine)

  • Έλιοτ Γκούλτ (ΜASH, Η Συμμορία των 11)

Στο 13ο επεισόδιο του 14ου κύκλου της σειράς, πρωταγωνιστεί ο πρώην μποξέρ, Μάικ Τάισον, ο οποίος είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για βιασμό το 1991 και είχε καταδικαστεί για έξι χρόνια.

Η ανακοίνωση του NBC τον Ιανουάριο του 2013 ότι ο πρώην μποξέρ Μάικ Τάισον θα κάνει γκεστ εμφάνιση στη σειρά στο επεισόδιο με τίτλο ” Monster’s Legacy” προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από θύματα σεξουαλικής κακοποίησης λόγω της καταδίκης του για βιασμό. Οι επικριτές της απόφασης του καναλιού, θεωρούσαν πως μια τηλεοπτική σειρά, που εκφράζεται κατά των σεξουαλικών εγκλημάτων δεν θα πρέπει να βοηθά και να προωθεί την καριέρα ενός καταδικασμένου βιαστή.

Κατά της απόφασης του καναλιού στάθηκε και η Πόλι Περέτ, η «Άμπι» από τη σειρά NCIS, η οποία είναι και η ίδια θύμα βιασμού.

Παρά τις αντιδράσεις και διαμαρτυρίες, ο παραγωγός Ντικ Γουλφ υποστήριξε την απόφαση του NBC για την εμφάνιση του Μάικ Τάισον στο επεισόδιο, εξοργίζοντας όσους ήταν κατά καθώς θεώρησαν ότι δεν έλαβαν υπόψιν τους καμία από  τις αναφορές ή τις ηθικές ανησυχίες. Τελικά το επεισόδιο «Monster’s Legacy» προβλήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2013, και είναι η πρώτη εμφάνιση του Μάικ Τάισον στην τηλεόραση, όπου δεν υποδύεται τον εαυτό του.

  • Όταν στις 20 Σεπτεμβρίου του 1999 έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ,  όλοι πίστευαν πως «θα πάει καλά» αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως 15 χρόνια μετά, θα εξακολουθούσε να  σημειώνει επιτυχία και να αποτελεί φαινόμενο στην παγκόσμια τηλεοπτική ιστορία.

  • Το «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πιο δημοφιλείς σειρές της αμερικάνικης τηλεόρασης. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων υποψηφιοτήτων για ΕΜΜΥ (11 στον αριθμό), έχει αποσπάσει και πολλά-πολλά άλλα βραβεία.

  • Η πρωταγωνίστρια Μαρίσκα Χαργκιτάι ήταν υποψήφια 8 φορές για ΕΜΜΥ και τελικά κέρδισε το EMMY «Καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά» το 2006, η πρώτη ηθοποιός από τις σειρές «Νόμος και Τάξη» που έλαβε μια τέτοια ξεχωριστή τιμή, και Χρυσή Σφαίρα το 2005. Έχει προταθεί για το βραβείο της «Καλύτερης δραματικής ηθοποιού» στα “Screen Actors Guild Awards” τις χρονιές 2004, 2006, 2007, 2009, 2010,2011.

  • Ο δημιουργός της σειράς Ντικ Γουλφ είχε την ιδέα για το συγκεκριμένο concept από το 1986. Αφορμή ήταν ένα άγριο έγκλημα με σεξουαλικά κίνητρα που είχε συγκλονίσει την αμερικανική κοινωνία.  Θέλοντας να ερευνήσει βαθύτερα την ψυχολογία των ερωτικών εγκλημάτων αλλά και την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, δημιούργησε το «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα» 13 χρόνια αργότερα.

  • Το πως θα ονομαζόταν η νέα σειρά ήταν σπαζοκεφαλιά για τον Ντικ Γουλφ, τους παραγωγούς και το κανάλι NBC. Αρχικά είχαν σκεφθεί να την ξεχωρίσουν από την  πρωτότυπη σειρά «Law and Order» και ο τίτλος της να είναι «Sex Crimes», φοβούμενοι μια αποτυχία που θα συνδεόταν με ένα επιτυχημένο προϊόν. Ο Ντικ Γούλφ επέμενε να υπάρχει στον τίτλο και το «Law and Order» και έτσι η χρυσή τομή βρέθηκε με τον τίτλο «Law and Order : Special Victims Unit» που έκανε αναφορά στην αστυνομική δύναμη που αναλάμβανε τέτοιου είδους εγκλήματα.

  • Τα εξωτερικά γυρίσματα της σειράς γίνονται στη Νέα Υόρκη, γενέτειρα του δημιουργού Ντικ Γουλφ και σύμφωνα με τον ίδιο «το τέλειο σκηνικό, μια λαμπερή πόλη, με αντιθέσεις και μια σκοτεινή πλευρά, τόσο γοητευτική αλλά και τόσο επικίνδυνη».

  • Για τα εσωτερικά γυρίσματα επιλέχθηκε το κτίριο που φιλοξενεί το αρχείο του τηλεοπτικού δικτύου NBC, στην περιοχή του Νιου Τζέρσεϊ.

  • Κατά τη διάρκεια του κάστινγκ, οι παραγωγοί κατέληξαν εύκολα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, όταν η Μαρίσκα Χάργκιτάι και ο Κρίστοφερ Μελόνι έκαναν μαζί μια σκηνή.  Όταν αποχώρησαν οι ηθοποιοί ο Ντικ Γουλφ δήλωσε «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιους θα επιλέξουμε».

  • Ο ηθοποιός Πίτερ Χέρμαν, που έχει υποδυθεί σε κάποια επεισόδια τον δικηγόρο Τρέβορ Λάνγκαν, είναι στην πραγματικότητα ο σύζυγος της Μαρίσκα Χάργκιτάι.

  • Το 2007 το ρώσικο δίκτυο NTV αγόρασε τα δικαιώματα της σειράς και γύρισε το δικό του «Νόμος και Τάξη : Ειδική Ομάδα», που αποτελούταν από 12 ωριαία επεισόδια.

  • Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού «Tv Guide», πολλές φορές οι πρωταγωνιστές της σειράς δέχονται τις ευχαριστίες ανθρώπων, που έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας, επειδή παρουσιάζουν τέτοιου είδους ιστορίες με σεβασμό και αληθοφάνεια.

  • Μετά από την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο του 2001, το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ζήτησε να αλλάξουν τα πλάνα με  τους «Δίδυμους Πύργους» από τους τίτλους της σειράς.

  • Στο τέλος του 12ου κύκλου ο Κρις Μελόνι, αποχώρησε από τη σειρά.

Πρεμιέρα την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 00:15 (Τρίτη έως Πέμπτη )

Δείτε το τρέιλερ του νέου 14ου κύκλου της αστυνομικής σειράς του Star «Νόμος και Τάξη: Αστυνομικές Ιστορίες» εδώ:

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media

Latest

Η σπαρακτική ανάρτηση του σύζυγου της Αθηνάς που χάθηκε στα Τέμπη: Μακάρι να γυρνούσα το χρόνο πίσω και ας έφευγα εγώ…
Uncategorized

Η σπαρακτική ανάρτηση του σύζυγου της Αθηνάς που χάθηκε στα Τέμπη: Μακάρι να γυρνούσα το χρόνο πίσω και ας έφευγα εγώ…

Το σόι σου – Το “ψωμί ψωμάκι” θα πούνε οι Χαμπέοι!
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το σόι σου – Το “ψωμί ψωμάκι” θα πούνε οι Χαμπέοι!

«Αν είχα χίλιες σφαίρες θα του τις έπαιζα αλλά είχα μόνο έξι»: Αμετανόητος ο 54χρονος – Είχε το όπλο για μπαλωθιές στο μνημόσυνο του ανιψιού του, είπε στην απολογία του
Ελλάδα

«Αν είχα χίλιες σφαίρες θα του τις έπαιζα αλλά είχα μόνο έξι»: Αμετανόητος ο 54χρονος – Είχε το όπλο για μπαλωθιές στο μνημόσυνο του ανιψιού του, είπε στην απολογία του

Aναχώρησαν για Βιέννη, Κοζάκου-Καπουτζίδης: Για 10η φορά στον σχολιασμό της Eurovision
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Aναχώρησαν για Βιέννη, Κοζάκου-Καπουτζίδης: Για 10η φορά στον σχολιασμό της Eurovision

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: Θα γίνει άμεσα η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση…
Videos

Δικηγόρος Ειρήνης Μουρτζούκου: Θα γίνει άμεσα η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση…

GNTM- Η dream team της μόδας επιστρέφει στο Star και μαζί τους θα είναι και η Μπέττυ Μαγγίρα
Media

GNTM- Η dream team της μόδας επιστρέφει στο Star και μαζί τους θα είναι και η Μπέττυ Μαγγίρα

Αποκλειστικό: Συνελήφθη 40χρονος για οπλοκατοχή και ενδοοικογενειακή βία-Μπήκε με όπλο σε καφετέρια και έψαχνε την πρώην σύντροφό του
Ελλάδα

Αποκλειστικό: Συνελήφθη 40χρονος για οπλοκατοχή και ενδοοικογενειακή βία-Μπήκε με όπλο σε καφετέρια και έψαχνε την πρώην σύντροφό του

Ανατριχιάζει ο πατέρας του 21χρονου Νικήτα: Έχασα το παιδί μου και δεν γυρνάει πίσω…Ακούω στα κανάλια για βεντέτες… Δεν πρόκειται να πειράξω κανέναν, δεν θα κάνω τίποτα, σας το ορκίζομαι!
Videos

Ανατριχιάζει ο πατέρας του 21χρονου Νικήτα: Έχασα το παιδί μου και δεν γυρνάει πίσω…Ακούω στα κανάλια για βεντέτες… Δεν πρόκειται να πειράξω κανέναν, δεν θα κάνω τίποτα, σας το ορκίζομαι!

zinapost.gr