search-button
cross-out

Αυτή η νύχτα μένει – Γιώργος Παπαπαύλου: Θέλω να φωτίσω τις ρωγμές του Ντίνου

Ο Γιώργος Παπαπαύλου, ο Ντίνος της Νύχτας, ένας χαρακτήρας που έχει κάνει μεγάλη αίσθηση από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη σειρά, βρέθηκε στο «Καλύτερα δε γίνεται!» και μίλησε για όλα.
Αυτή η νύχτα μένει – Γιώργος Παπαπαύλου: Θέλω να φωτίσω τις ρωγμές του Ντίνου

Η αποδοχή του κόσμου: «αισθάνομαι υπέροχα, νιώθω ότι ζω ένα όνειρο. Όταν νιώθεις ότι αυτό που κάνεις έχει αυτή την ανταπόκριση και αυτή την αποδοχή και εισπράττεις τόσο πολλή αγάπη τόσο γρήγορα, νιώθω ευγνώμων».

Ο ρόλος του Ντίνου είναι βασισμένος σε υπαρκτό πρόσωπο «είναι ο Μάριος Βεάνος. Εμπνευστήκαν από την ιστορία του Μάριου. Εγώ δεν μιμούμαι τον Μάριο, κάνω έναν τελείως διαφορετικό ρόλο. Αλλά υπήρξε ένας άνθρωπος που τόλμησε τη δεκαετία του ’80 να εμφανιστεί ως γυναίκα στα μαγαζιά της Βέροιας».

Τον αποδέχονται τον Ντίνο; «Υπάρχουν άνθρωποι που τον αποδέχτηκαν και υπάρχουν και άνθρωποι που στέκονται απέναντί του, όπως συμβαίνει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που τολμούν να είναι ο εαυτός τους. Τολμούν να βγουν μπροστά και να πουν εγώ αυτός είμαι κι έτσι θέλω να ζήσω».

Πως ήρθε η συνεργασία: «η πρόταση ήρθε από την casting director Ηρώ Γάλλου. Πέρασα από δοκιμαστικό έφτασα στους δύο τελευταίους μετά από τρεις μήνες που είδαν πάρα πολλά πρόσωπα, έχασα το ρόλο ανάμεσα στους δύο την πρώτη φορά, υπάρχει ένα παρασκήνιο με πολλές διαπραγματεύσεις, και ήταν να ‘ρθει σε μένα αυτός ο ρόλος τον οποίο ήθελα πάρα πολύ, γιατί είναι σπάνιο στην τηλεόραση να σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις κάτι τόσο διαφορετικό και κάτι τόσο ενδιαφέρον και τόσο του “the point” αυτή τη στιγμή. Γιατί ζούμε μια στιγμή που αυτά τα πράγματα πρέπει να τα θίξουμε και πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά για αυτά, να μπούμε στη θέση αυτών των ανθρώπων. Σας μιλάω για το πως εγώ μπήκα σε αυτό το ρόλο. Το είδα ως μια πολιτική πρόταση των ημερών. Δηλαδή ήθελα να φύγω από κλισέ, από τετριμμένα. Ήθελα να δω την ουσία αυτών των ανθρώπων, το βάθος τους, την ψυχούλα τους, όχι τα φρουφρου, τα αρώματα, το σόου και γι’ αυτό τον πήγα προς τα εκεί τον Ντίνο. Ήθελα πιο πολύ να φωτίσω τις ρωγμές του, τις ευαίσθητες στιγμές του, γιατί όταν βλέπουμε τέτοιους ανθρώπους, πολύ συχνά μένουμε στο “έξω”».

Υπήρχαν δεύτερες σκέψεις, προβληματισμός για το ρόλο; «Θα είμαι ειλικρινής. Με προβλημάτισε και με προβλημάτισε που προβληματίστηκα. Και είπα “όχι” αυτή την εποχή έχουμε όλοι υποχρέωση να σταθούμε με θάρρος και τόλμη και να υπερασπιστούμε και τις δικές μας επιλογές και τους ανθρώπους που επιλέγουν να ζήσουν διαφορετικά. Και μετά μπήκα “με τα μπούνια”».

Για το ρόλο του: «ο Ντίνος είναι ένας άνθρωπος που του αξίζουν πολλά χειροκροτήματα και πολλά συγχαρητήρια όπως αξίζουν σε όλους αυτούς τους ανθρώπους γιατί θέλει πολύ μεγάλη τόλμη το να σταθείς και να πεις εγώ αυτός είμαι “take it or leave it” και αυτό έχει κόστος. Και σε αυτούς τους ανθρώπους, και σε πολλούς άλλους ανθρώπους, έχει τρομακτικό κόστος για να αντέξεις το κράξιμο που υπήρχε εκείνη την εποχή. Και το λέω και συγκινούμαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι υπέφεραν. Και νιώθω μερικές φορές ότι κάπως έχω μια υποχρέωση να γίνω η φωνή αυτών των ανθρώπων και να είμαι αυτός που θα τους φέρω- από αυτό που τους ονομάζουν περιθώριο- στο φως, με μια αξιοπρέπεια και έναν απόλυτο σεβασμό, τον οποίο από εμένα τον έχουν».

Το σενάριο βασίστηκε στο ομότιτλο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή αλλά «το σενάριο είναι διαφορετικό και θα ήθελα να πω για την Ιωάννα Κανελλοπούλου και τον Γιώργο Μακρή που γράφουν την ιστορία, γιατί κι εμείς οι ηθοποιοί για να μπορέσουμε να παίξουμε και να έχουμε ένα ρόλο στα χέρια μας, χρειαζόμαστε ένα καλό σενάριο. Και εδώ υπάρχει ένα καλό σενάριο και υπάρχουν και πολλοί ταλαντούχοι συνάδελφοι. Είναι μια ευτυχής συγκυρία για μένα το ότι βρίσκομαι σε αυτά τα γυρίσματα, σε αυτή τη σειρά, με αυτούς τους ανθρώπους, από τους τεχνικούς, τους σκηνοθέτες, την Κατερίνα Φιλιώτου, πραγματικά νιώθω πολύ τυχερός και ασφαλής που είμαι εκεί».

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media news

Latest

zinapost.gr