search-button
cross-out

Οι τηλεοπτικές Ζωζώ, Ζούμπυ, Σούζυ… έγιναν τσιμέντο!

Οι τηλεοπτικές Ζωζώ, Ζούμπυ, Σούζυ… έγιναν τσιμέντο!

Η Ζήνα Κουτσελίνη γράφει:

Βρισκόμαστε πλατεία Κολωνακίου, σε γνωστό στέκι  και συζητάμε με τη φίλη και παρουσιάστρια Ζούμπυ…για παρουσιάστριες, που έχουν προβεί σε πλαστικές και μπότοξ… Γυναικεία κουβέντα, που πάντα έχει ενδιαφέρον και μάλιστα όταν αφορά σε επώνυμες ‘’σταρούμπες’’,  της τηλεόρασης. Στην παρέα μας, βρίσκονται και άλλες κυρίες της κοσμικής Αθήνας, που θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα, λες κι εκείνες δεν έχουν ιδέα… μόνο οι παρουσιάστριες έχουν την απόλυτη τεχνογνωσία.

Η συζήτηση ανάβει… Τα ονόματα πάνε κι έρχονται… Καταιγισμός ερωτήσεων, με ονοματεπώνυμο από τις κυρίες.

Το κουτσομπολιό δεν έχει σταματημό,  εκείνο το μεσημέρι του Σαββάτου. Ξεκινάμε την κουβέντα,  για την παρουσιάστρια Ζωζώ, που για όλους εμάς του χώρου, είναι η δίδα Πλαστικίδου και Μποτοξίδου μαζί. Είναι η ιέρεια, της πλαστικής χειρουργικής,  στην τηλεόραση.  Κανένα όμως παρατσούκλι δεν είναι ικανό να αποδώσει την αλήθεια, της κατάστασης.  Η επιστήμη πάνω της, ομολογουμένως δεν έχει και την καλύτερη εφαρμογή. Δεν της συμπεριφέρθηκε, με την ίδια αγάπη που εκείνη της έδειξε. Κάποια από τις δύο πλευρές, έκανε υπερβολές… και δεν έχει σημασία ποιά έκανε τις περισσότερες. Το σίγουρο είναι, πώς η αλλοίωση στο πρόσωπό της- και όχι μόνο- είναι τηλεοπτικό γεγονός.

Μια μέρα, την παρατηρούσα στην εκπομπή της και συνειδητοποίησα πως η μύτη της είχε λεπτύνει,  αρκετά. Το πρόσωπό της ,είχε αρχίσει να γίνεται πιο μακρόστενο. Είχε αποκτήσει ζυγωματικά.  Τα πόδια της έγιναν πιο χυτά, που θα έλεγε και η μητέρα μου. Λέπτυναν μονομιάς. Δεν πίστευα στις  αλλαγές.  Το χρώμα των ματιών της, έμεινε ίδιο. Τα μάτια μου πέταγαν σπινθήρες. Σαν άπιστος Θωμάς που είμαι, ζήτησα τη γνώμη της Ζούμπυ, εκείνο το μεσημέρι. Οι άλλες κυρίες, απλώς παρακολουθούσαν το διάλογό μας.

Έξαλλη η Ζούμπυ, με το αποτέλεσμα της Ζωζώς. Δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια της. Ήταν ενοχλημέν,η με τους επιστήμονες που κατέστρεψαν την κοπέλα. Άρχισε να εξηγεί στις άλλες κυρίες της παρέας,  με κάθε λεπτομέρεια, πως επετεύχθη αυτό το χαοτικό αποτέλεσμα. Άρχισε να μιλάει σαν γνήσια επιστημόνισα, σαν κανονική πλαστική χειρουργός και με σπουδές στο εξωτερικό μάλιστα. Κανείς δεν μπορούσε να παραβγεί στις γνώσεις της…  νόμιζε. Ξαφνικά συνειδητοποίησε, ότι οι κυρίες της παρέας άρχισαν να μιλάνε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, νόμιζες πώς ήταν μουγκές. Άρχισαν να δίνουν νέα στοιχεία, για τις πλαστικές. Έλεγαν νέες μεθόδους. Πώς είχαν διαφύγει της προσοχής της, τόσα καλά νέα;  Η Ζούμπυ τις άκουγε με μανία.

Είμαι μανιακή με την εικόνα, τους διέκοψα. Δεν περιορίστηκα μόνο σε αυτό που έβλεπα στο καντράν της οθόνης , αλλά ζήτησα πλάνα πριν και μετά και μελέτησα κάθε αλλαγή της. Καμιά δίαιτα, καλλυντικό προϊόν ή γυμναστική, δεν θα μπορούσε να φέρει τόσο σαρωτικές αλλαγές, στο πρόσωπο και το σώμα. Δεν πρόλαβα να μελετήσω καλά-καλά τα πλάνα, όταν ξαφνικά βλέπω στην οθόνη, ότι η μύτη της έγινε ακόμη πιο λεπτή. Πάλι από την αρχή, τα πλάνα. Δεν πίστευα σε ότι έβλεπα. Μέχρι που μπορεί να φτάσει η ματαιοδοξία  μιας γυναίκας, είτε είναι παρουσιάστρια, είτε κοσμική κυρία, είτε μια γυναίκα που παρακολουθεί τις αλλαγές των παρουσιαστριών, στην τηλεόραση και θέλει να γίνει ίδια μεμιάς; Προβληματίστηκα.

Η Ζούμπυ, δεν ήθελε να ακούσει τους προβληματισμούς μου. Είχε χολοσκάσει, με την κοπέλα. Η μύτη της, ήταν η απόλυτη αποτυχία. Καμιά διορθωτική πλαστική δεν έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ζούμπυ, τη φώναζε Μάϊκλ  Τζάκσον και δεν ήταν η μόνη. Και οι κυρίες της παρέας,  Μάϊκλ Τζάκσον τη φώναζαν, όταν αναφέρονταν σε εκείνη με άλλες φίλες τους, έξω από τον τηλεοπτικό χώρο. Είχαν βρει το ίδιο παρατσούκλι ,χωρίς να κάνουν παρέα.

Εκείνο το μεσημέρι, κατάλαβα ότι και για τις ‘’τηλεθεάτριες ‘’  της παρέας ήταν η ίδια εικόνα, που ήταν και για εμάς, που πιστεύαμε ότι παίζουμε την εικόνα στα δάκτυλά μας. Το δείγμα που είχα μπροστά μου, ήταν αποστομωτικό. Είχαν δει τις ίδιες αλλαγές που εντόπισε το δικό μας έμπειρο, στην εικόνα, μάτι. Είχαν διακρίνει τη ματαιοδοξία της. Έβλεπαν την απογοήτευση, από τις αλλαγές, στα μάτια της. Τίποτα δεν την ικανοποιούσε, όπως θα ήθελε.

Η Ζωζώ, ήταν μια εντυπωσιακά όμορφη κοπέλα. Μέσα από τις αλλαγές της κατάλαβα ότι δεν αγαπούσε κανένα χαρακτηριστικό του προσώπου  και του σώματός της, αφού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ήθελε να τα αλλάξει όλα. Ήθελε να είναι, μια άλλη. Μέσα σε ένα καλοκαίρι, είδα μια άλλη Ζωζώ. Νιώθω ότι δεν αγαπούσε τον εαυτό της. Νομίζω ότι και τώρα που το αποτέλεσμα έχει γίνει ένα με την εικόνα της, εκείνη είναι το ίδιο μπερδεμένη. Πάλι δεν της αρέσει ο εαυτός της, αυτός που η ίδια σχεδίασε και χαράκωσε με τη βοήθεια των ‘’μαχαιριών’’ των πλαστικών, που ασπάστηκαν τη μανία της και δεν έκοψαν τη φόρα της, να γίνει αγνώριστη.  Έδιωξε από δίπλα της, όσους προσπάθησαν να της πουν με διακριτικό τρόπο να σταματήσει κάπου. Είχε εμμονή με τον εαυτό της. Για κάποιο λόγο, που μόνο εκείνη ξέρει, τον τιμωρούσε. Δεν άξιζε τέτοια κατάντια, τέτοια συμπεριφορά στο πρόσωπό της.

Η Ζωζώ, ήταν αμετακίνητη. Δεν είναι μόνη της, σε αυτό το ταξίδι. Υπάρχουν και άλλες όμοιές της, που σχεδιάζουν με μολύβι,  όσα θέλουν να διορθώσουν πάνω σε φωτογραφίες τους. Έχω δει να κάνουν πάζλ ,το πρόσωπό τους με χαρακτηριστικά άλλων επωνύμων προσώπων. Να κάνουν κολάζ. Τις προάλλες, ένας φίλος πλαστικός,  μου έλεγε, αστειευόμενος  για μια κυρία της σοουμπίζ, που πήγε στο ιατρείο του, με τρείς διαφορετικές φωτογραφίες επωνύμων γυναικών, της εγχώριας σόουμπιζ. Ήθελε να μοιάσει με εκείνες. Ομολογουμένως, είχε φτιάξει καλό κολάζ. Το αποτέλεσμα, δεν έπαιρνε αστεία. Έπρεπε να μοιάζει, στις τρείς κυρίες. Τρείς, σε συσκευασία μίας. Εγώ γνωρίζω πολλές, που είναι ‘’δίδυμες’’, ενώ δεν έχουν καμιά συγγένεια. Πηγαίνουν στον πλαστικό, στο μακιγιέρ και μετά στον κομμωτή και θέλουν να είναι ίδιες. Έχουν απαιτήσεις, αλλά πληρώνουν καλά.

Η Ζούμπυ, τα είχε παρατηρήσει όλα. Μέσα της διέκρινα μια λύπηση, για τη συνάδελφο που δεν είχε καταφέρει να γίνει ότι σχεδίασε, σε μια κόλλα χαρτί. Ήθελε να φωνάξει το όνομα του πλαστικού, που την έκανε έτσι, αλλά φοβήθηκε μήπως προδώσει το μυστικό της. Ήθελε να της συμπαρασταθεί στον πόνο της, αλλά δεν ήξερε πώς θα αντιδράσει, δεν ήξερε αν είχε καταλάβει πώς έμοιαζε με ‘’κλόουν.’’

Ξαφνικά γυρίζω απότομα και κοιτάζω κατάματα τη Ζούμπυ…

‘’Αγάπη μου αυτή τη φορά η κυρία που σου έβγαλε τα φρύδια ήταν πραγματική μαέστρος. Σου ανέδειξε το βλέμμα και σήκωσε τις γωνίες σου.’’

Από το γέλιο της, νομίζω μας άκουσε όλη η πλατεία.

Στην παρέα μας προστέθηκε και μια άλλη παρουσιάστρια, που έτυχε εκείνο το μεσημέρι να βολτάρει στην πλατεία. Κάθισε απρόσκλητη και συμμετείχε στα γέλια μας, τη στιγμή που της μιλούσα για τα φρύδια της.

Συνεχίσαμε την κουβέντα μας, από εκεί που τη σταματήσαμε. Της έκανα εισαγωγή στο θέμα συζήτησης. Στις άλλες κυρίες της παρέας, διέκρινα ένα βλέμμα θαυμασμού στο νέο πρόσωπο που προστέθηκε στην παρέα. Η Σούζυ ήταν όμορφη και με πλούσιο στήθος που το αναδείκνυε  το μπουστάκι που φορούσε. Φρόντιζε να το δείχνει.

Η Ζούμπυ με περισσή περηφάνια, μας ανακοινώνει σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος πως η μέθοδός της λέγεται  ‘’Τσιμέντο’’.

«Τσιμέντο» το βλέμμα της.

«Τσιμέντο» εγώ, που δεν κατάλαβα τι είχε κάνει η αθεόφοβη.

Μαέστρος ο γιατρός, που της έκανε το μπότοξ. Οι κυρίες της ζήτησαν ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο. Δεν θα ξέφευγαν από τα μαγικά του χέρια.

Σφίγγα η Σούζυ.

Συμμετείχε στην κουβέντα, σα να μην ήξερε για το έγκλημα.

Ούτε λόγος, για το ‘’δανεικό’’ ντεκολτέ. Είχε περάσει αρκετό διάστημα και είχε γίνει ένα με το κορμί της. Δεν είχε κάνει υπερβολές.

Η Ζωζώ,  πορεύεται στην καθημερινότητά της με το νέο της πρόσωπο. Ενδεχομένως δεν θυμάται πόσο φυσικά όμορφη ήταν.

Η Ζούμπυ είναι πάντα ‘’Τσιμέντο’’.

Η Σούζυ διαθέτει μπούστο με γούστο.

Οι κυρίες επισκέφτηκαν τον Πλαστικό ‘’ Τσιμέντο’’…

…Και η τηλεόραση συνεχίζει το έργο της…

Όλοι είμαστε στο ίδιο έργο θεατές!

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Media news

Latest

zinapost.gr