Γιώργος Καραϊβάζ: Η ανοιχτή επιστολή στους δημοσιογράφους του ΕΣΡ για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη μετά την διακοπή 3 ημερών της εκπομπής

Γιώργος Καραϊβάζ: Η ανοιχτή επιστολή στους δημοσιογράφους του ΕΣΡ για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη μετά την διακοπή 3 ημερών της εκπομπής "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Μετά την απόφαση βόμβα από το ΕΣΡ για το κανάλι του Star και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, «Αλήθειες με τη Ζήνα», σήμερα είναι η τρίτη μέρα κατά την οποία η πετυχημένη εκπομπή απουσιάζει από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Το συμβούλιο  αποφάσισε το προσωρινό «κόψιμο» της μεσημεριανής εκπομπής  για τις 19, 20 και 21 Μαρτίου και επέβαλε πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ στην εταιρία Νέα Τηλεόραση ΑΕ, ιδιοκτήτρια εταιρία του Star.

Ο λόγος που οδήγησε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, όπως ανέφερε,  να πάρει αυτή την πρωτοφανή  απόφαση είναι ο τρόπος που  οι "Αλήθειες με τη Ζήνα" παρουσίασαν  τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Το  ΕΣΡ έκανε λόγο για προσβολή μνήμης τεθνεώτος, προστασία ανηλίκων και ποιότητα προγράμματος, παρόλο που υπήρξε επιστολή της οικογένειας Τοπαλούδη, η οποία έκανε ξεκάθαρο πως η εκπομπή όχι μόνο δεν προέβη σε προσβολή της μνήμης της φοιτήτριας, αλλά βοήθησε και στην εξιχνίαση της δολοφονίας της.

Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που το ΕΣΡ παίρνει μια τέτοια απόφαση για την προσωρινή διακοπή μιας εκπομπής.

Σήμερα ο Γιώργος Καραϊβάζ ένας από τους στενότερους συνεργάτες της Ζήνας Κουτσελίνη και της εκπομπής έκανε μια ανάρτηση- aνοιχτή επιστολή στους δημοσιογράφους του ΕΣΡ για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη στον λογαριασμό του στο facebook.

"Ποινήν εκτίω- Ανοιχτή επιστολή στους δημοσιογράφους του ΕΣΡ για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και η δική μου ετυμηγορία

Είχε αποφανθεί κάποτε με ρηματικά απερίφραστο τόνο από το βήμα της Βουλής ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης, Βύρων Πολύδωρας.
Ποινήν εκτίω.
Τί συνιστούσε για τη Δημοκρατία το συγκεκριμένο δίλεκτο; Το αναγκαίο κακό ως απόρροια μιας ευθύνης, υποχρέωσης, ηθικής και δημοκρατικής, για να υπηρετηθεί η έννοια του δημόσιου συμφέροντος. Ανεξαρτήτως προσωπικού άγους. Στο όνομα πάντα της Δημοκρατίας, ανεξαρτήτως και πάλι αντιλήψεων, προσλήψεων (ιδεαλιστικών) και αλληλουχίας από προσλαμβάνουσες.
Στην προκειμένη περίπτωση η ποινή δεν είναι έννοια λεκτικής φόρμας για την αποτύπωση μιας δευτερεύουσας μεταφορικής σημασίας. Είναι η διατύπωση μιας απόφασης του ΕΣΡ που αποστερεί το εύλογο δημοκρατικό δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Από πότε αλήθεια ισχύει ο μωσαϊκός νόμος στο σκεπτικό μιας απόφασης;

Από πότε έχασε το νόημα της η νομική ερμηνεία του πρότερου βίου;

Τρεις ημέρες διακοπή μιας εκπομπής συνιστά πρόδηλα παραβίαση της έννομης καθεστυκίας τάξης, όσο κι αν για τους ιστορικούς, συνιστά αυτό πλάσμα δικαίου και ακόμη ένα φαντασιακό αταβιστικό μύθο, έξω από τη φύση, αλλά προς όφελος των συνεκτικών δεσμών των κοινωνιών.

Οι ρητές απαγορεύσεις, συνιστούν γύψο και κυνήγι μαγισσών.

Το έχουμε ξαναγράψει. Το βίντεο και η προβολή του ήταν απαράδεκτο και εξ ορισμού καταδικαστέα απόφαση. Δεχόμαστε επίσης ότι υπηρέτησε τη μία οπτική της είδησης. Αυτή του δημοσιογραφικού μερκαντιλισμού.

Όλα τα υπόλοιπα όμως; Ως στοιχεία ειδησεογραφικά που όχι μόνο αποτυπώνουν αυτό καθεαυτό το προσωπικό δράμα μιας κοπέλας που ανέβηκε ως φοιτήτρια ένα Γολγοθά για να καταλήξει στο τέλος σταυρωμένη;

Οι δημοσιογράφοι του ΕΣΡ δεν θα δημοσίευαν στα ΜΜΕ που είτε διευθυντεύουν, είτε υπήρξαν και είναι στελέχη, αυτές τις απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, που ειρήσθω εν παρόδω αναδιατυπώθηκαν από το σύνολο του Τύπου; Ηλεκτρονικού και έντυπου; Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας.

Το ερώτημα προς τους δημοσιογράφους του ΕΣΡ είναι ποια και τί είδους δημοσιογραφία υπηρετούν; Των επαγγελματιών συνδικαλιστών, των αφ' υψηλού κριτών, ή στο τέλος των μίσθαρνων εκτελεστών εντολών;

Ας ρωτήσουν όλοι αυτοί οι κυρίες και κύριοι τους αστυνομικούς συντάκτες (υψηλού κύρους και ήθους) των μέσων που εργάστηκαν, τί απ' όλα αυτά ΔΕΝ θα δημοσίευαν. Ίσως οι απαντήσεις που θα λάβουν τους κάνουν ν' αναθεωρήσουν σε ποια απόφαση κατέληξαν.

Σε ότι με αφορά και με δεδομένο ότι λαμβάνουν τέτοιου είδους αποφάσεις, στη συνείδηση μου είναι καταδικασμένοι ως εχθροί της ελευθερίας του λόγου, του Τύπου, της δεοντολογίας", έγραψε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος.

Διαβάστε την εδώ 

 

Δημοφιλη Αρθρα

Διαβάστε Επίσης

Όλες οι ειδήσεις εδώΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ