search-button
cross-out

Ο Γιώργος Τσούκαλης διέσωσε αρχαία στη Λάρισα

Ο Γιώργος  Τσούκαλης διέσωσε αρχαία στη Λάρισα

Μετά από συντονισμένες ενέργειες του Γιώργου Τσούκαλη και των συνεργατών του σε συνεννόηση με την αστυνομία συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός στην περιοχή του Λόφου Φαρσάλων Λάρισας ως κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Στην κατοικία του βρέθηκε μια μαρμάρινη πλάκα από τους ύστερους ελληνιστικούς ή ρωμαϊκούς χρόνους ήτοι από τον 2ο ή 3ο αιώνα π.Χ. μια χάλκινη υδρία από την εποχή των ρωμαϊκών χρόνων ήτοι από 1ο έως 3ο αιώνα π.Χ. μια χάλκινη λαβή υδρίας και μια δισκοειδής βάση της ως άνω χάλκινης υδρίας.

Όλα τα αντικείμενα τα οποία είναι ανυπολόγιστης αξίας παραδόθηκαν στην εφορία αρχαιοτήτων Λάρισας ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Τσούκαλης, σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco Πειραιώς και Νήσων, νιώθει μεγάλη υπερηφάνεια και ηθική ικανοποίηση διότι βρίσκει αρωγούς στην προσπάθεια περιφρούρησης της ιστορίας μας πρόσωπα ικανά και σημαντικά όπως ο Διοικητής Ηπείρου, υποστράτηγος Κώστας Σκούμας και ο διοικητής ασφαλείας, Βασίλης Μουσελίμης τους οποίους και ευχαριστεί δημοσίως.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Ελλάδα

Latest

zinapost.gr